Digitalna filmska karantena Pulske filmske tvornice
AUTOR U GOSTIMA: KAJAN BULIĆ

Ovoga četvrtka, 02. travnja 2020. u 20 sati Pulska filmska tvornica na svojoj Facebook stranici uživo predstavlja sedamnaestogodišnjeg pulskog filmskog stvaratelja Kajana Bulića. Sa autorom će razgovarati Igor Zenzerović, a uz prezentaciju i prikazivanje tri Kajanova kratkometražna igrana filma – Runnaways, Pagliacci i Pijunova igra, vodit će se i rasprava kojoj se publika može priključiti putem FacebookLivea i uživo postavljati pitanja, komentirati pa čak i započeti razgovor sa samim autorom.

Kajan Bulić od malih je nogu fasciniran kamerom. Prvi film realizira sa deset godina. Piše scenarije i režira igrane filmove u kojima prikazuje rubne društvene kriminalne momente. Sudjeluje na brojnim filmskim radionicama, a njegov kratki igrani film Pagliacci prikazan je na 23. Filmskoj reviji mladih u Karlovcu.

Kako on objašnjava svoju potrebu za filmskim stvaranjem, kakvu budućnost vidi za mlade filmaše, što radi nauštrb globalne situacije i kako se kreativno može(mo) boriti protiv samoizolacije?
Poziva se sva filmofilska, kinoklubaška, i druga virtualna publika da putem FacebookLivea sa autorom djeli mišeljenja, kritike i komentare na filmove.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

[izvor informacije Pulska filmska tvornica]