Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjese─Źnu radionicu pisanja za film ─Źiji je cilj kroz niz vje┼żbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji mo┼że pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave za radionicu otvorene su do 12. travnja 2020.

Kroz rad na specifi─Źnim spisateljskim zadacima polaznici ─çe razvijati temu i tehniku koja im najvi┼íe odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti ─çe u potpunosti posve─çena radu na tekstovima polaznika koji ─çe se usavr┼íavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici ─çe razvijati ideju s kojom su se prijavili na radionicu te pisati radove u skladu sa specifi─Źnim zadacima koji ─çe biti odre─Ĺeni prema individualnim afinitetima.

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazla┼że autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tra┼żena zadatka treba imati izme─Ĺu 2000 i 3000 znakova uklju─Źuju─çi razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vr┼íiti ─çe se selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika/ica radionice. Prijave se ┼íalju na visnja.pentic@gmail.com do 12 travnja 2020.

Predvi─Ĺeno je da se radionica odvija jednom tjedno kroz deset dvosatnih sesija. Nakon odabira polaznika, vrijeme po─Źetka radionice prilagodit ─çe se preporukama nadle┼żnih oko epidemije korona virusa.

Voditeljica radionice je Vi┼ínja Vuka┼íinovi─ç. Diplomirala je komparativnu knji┼żevnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica strukovne nagrade Vladimir Vukovi─ç za novog kriti─Źara 2012. i godi┼ínje nagrade za najboljeg kriti─Źara 2016. Objavljuje eseje o knji┼żevnosti, filmu i likovnoj umjetnosti na Tre─çem programu Hrvatskog radija, ─Źasopisima Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana i Zapis, ranije u Vijencu i Zarezu.

[izvor informacije Kinoklub Zagreb]