21 most
21 Bridges (2019.)
Redatelj: Brian Kirk
Glumci: Chadwick Boseman, J.K. Simmons, Sienna Miller
Žanr: kriminalistički, triler
Trajanje: 99 minuta

Sadržaj:
Radnja je smještena na Manhattan, nakon pljačke koja je krenula u krivom smjeru i iza sebe ostavila osam mrtvih policajaca NYPD-a. Kada se potraga pojača, poduzimaju se ekstremne mjere kako bi se ubojicama spriječilo da pobjegnu s Manhattana, budući da vlasti zatvaraju svih 21 mostova kako bi spriječile bilo kakav ulazak ili izlazak s otoka. Kako se noć razvija, linije postaju nejasne o tome koga zapravo slijede a neočekivana zavjera se polako otkriva. Američki glumac Chadwick Boseman, najpoznatiji po ulogama u blockbusterima ‘Avangers’ i ‘Black Panther’, u ovom napetom trileru glumi policajaca koji traga za ubojicama svojih kolega. Redatelj filma je Brian Kirk, najpoznatiji po serijalu Game of Thrones.

21 most – Movie Site
21 Bridges – IMDb


Zaboravljeni princ
Le prince oublié (2020.)
Redatelj: Michel Hazanavicius
Glumci: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens
Žanr: avantura
Trajanje: 102 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Sve se u Djibijevom životu vrti oko njegove voljene sedmogodišnje kćeri. Ovaj posvećeni samohrani otac nikad ne propušta njihove zajedničke trenutke poput čitanja bajki prije spavanja. Svake je večeri otac vodi u Storyland, magičnu zemlju mašte u kojoj oživljavaju bajkovite avanture u kojima je Djibi glavi junak. On je heroj njezinog života, no Djibi osjeća da se Sofijin odrastanjem njegova uloga smanjuje, te se očajnički pokušava izboriti za svoje mjesto u njezinom životu. Pet godina kasnije, Sofija je tinejdžerica kojoj očeve priče više nisu najzabavnija stvar na svijetu već počinje sama smišljati svoje priče u kojima Djibi više nije glavni lik. Kako se njegove uloge i u stvarnom svijetu i u Storylandu počinju mijenjati, Djibi mora pronaći način da zauvijek ostane heroj života, mašte i priča svoje kćeri. Omar Sy, zvijezda filmova ‘Nedodirljivi’ i ‘Samba’, glavna je uloga u novoj avanturističkoj komediji Oscarom nagrađenog redatelja Michela Hazanaviciusa, nagrađenog za film Umjetnik.

Zaboravljeni princ – Allocine.fr
Le prince oublié – IMDb


Playmobil: Film
Playmobil: The Movie (2020.)
Redatelj: Lino DiSalvo
Glasovi: Mirela Videk, Nikola Čiča, Hrvoje Klobučar, Nikola Marjanović, Danijel Dizdar, Jelena Žnidaričić – Zsa Zsa, Goran Malus, Katarina Strahinić, Tihana Bakić Buklijaš, Kristina Gami
Žanr: animirani
Trajanje: 99 minuta
Država: FRA, DEU, SAD

Sadržaj:
Kada Marlin mlađi brat Charlie nenadano nestane i završi u magičnom, animiranom Playmobil svijetu njoj ne preostaje drugo nego da i sama, totalno nepripremljena uroni u njega te pokuša vratiti brata kući. U svojoj epskoj pustolovini Marla susreće nove prijatelje s kojima pokušava spasiti brata te svi zajedno uče važnu lekciju da je vjera u sebe sastavni dio uspjeha.

Playmobil: Film – Movie Site
Playmobil: The Movie – IMDb


4 ruže
4 ruže (2019.)
Redatelj: Vasilije Nikitović
Glumci: Milos Samolov, Boris Milivojević, Srđan Žika Todorović
Žanr: krimi, drama
Trajanje: 102 minuta
Država: Srbija

Sadržaj:
Šule u Beograd dolazi iz provincije, i već prvog dana uz posao osiguranja u lokalnom klubu, dobiva nadimak Tarzan. U želji da bude dio gradske ekipe, on postaje “momak za sve”. Ispunjava svaki zahtjev nadređenih, a ne odbija ni poslove s one strane zakona. Čitav njegov život vrti se oko lokala u kome će upoznati galeriju autentičnih gradskih likova. Kada na beogradske ulice padne noć, klub „Četiri ruže“ otvorit će svoja vrata. Svaka noć u klubu pamtit će se po nečemu. Međutim, baš ova noć, u kojoj Tarzan iznenada nestaje, za sobom će povući niz događaja koji će do jutra svima njima promijeniti živote. Velika glumačka imena u filmu „Četiri ruže” donose nam priču jednog običnog čovjeka kojeg su privukla svjetla velegrada sa svim svojim čarima i porocima, kroz koju otkrivamo dileme i ideje s kojima se svako od nas susretne prije ili kasnije.

4 ruže – Movie Site
4 ruže – IMDb


Nevidljivi čovjek
The Invisible Man (2020.)
Redatelj: Leigh Whannell
Glumci: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen
Žanr: triler
Trajanje: 125 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
„Ono što ne možeš vidjeti može te ozlijediti“. To će na vlastitoj koži osjetiti dobitnica Emmy-ja Elisabeth Moss (Mi, Sluškinjine priče) u novom trileru Nevidljivi čovjek koji dolazi iz produkcijske kuće Blumhouse. Zatočena u nasilnoj vezi s bogatim i briljantnim znanstvenikom, Cecilia Kate (Moss) pod okriljem noći bježi i skriva se uz pomoć svoje sestre (Harriet Dyer), dugogodišnjeg prijatelja (Aldis Hodge) i njegove kćeri (Storm Reid). Ali nakon što Ceciliain bivši partner počini samoubojstvo te joj ostavi popriličan iznos nasljedstva, Cecilia posumnja u istinitost priče o samoubojstvu. U isto vrijeme počinju joj se događati neobjašnjive i smrtonosne stvari koje prijete njoj i svima do kojih joj je stalo, te ju polagano počinje napuštati razum dok se trudi svima dokazati da ju progoni netko koga nitko ne može vidjeti. Producent filma za producentsku kuću Blumhouse je Jason Blum, pravi majstor horor i triller žanra. Redatelj ‘Nevidljivog čovjeka’ je Leigh Whannell.

Nevidljivi čovjek – Movie Site
The Invisible Man – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia i IMDb]