Marica i Ivica
Gretel and Hansel (2020.)
Redatelj: Oz Perkins
Glumci: Sophia Lillis, Alice Krige, Jessica De Gouw
Žanr: horor
Trajanje: 87 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natjera da napuste vlastiti dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Djeca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mjestom za spavanje te im se to učini kao idealno mjesto za odmor. Ubrzo, počinju primjećivati čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju izbijati na površinu.

Marica i Ivica – Facebook
Gretel and Hansel – IMDb


#ZaNjura
#jesuislà / #Iamhere (2019.)
Redatelj: Eric Lartigau
Glumci: Doona Bae, Alain Chabat, Vincent Nemeth
Žanr: komedija
Trajanje: 98 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Stéphane je eminentni chef u Francuskoj koji živi mirnim životom bez značajnih problema. Preuzeo je restoran svog oca, ima dva odrasla sina, bivšu suprugu. Život mu se okrene naopako kad se zaljubljuje u Soo, tajanstvenu korejsku damu koju upoznaje preko Instagrama. Impulzivno, Stéphane je odluči posjetiti u Seulu… a tamo će otkriti novi svijet i možda ponovno otkriti samog sebe. Nova feel-good komedija autora hita ‘Glas obitelji’ Belier podsjetit će nas koliko je važno da odvojimo vrijeme za sebe, da budemo otvoreni za druge i cijenimo ljepotu koja nas okružuje.

#ZaNjura – Allocine.fr
#Iamhere – IMDb


Zagrebački ekvinocij
Zagrebački ekvinocij (2019.)
Redatelj: Svebor Mihael Jelić
Glumci: Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić, Patrik Gregurec, Mislav Živković, Tin Blagojević
Žanr: komedija
Trajanje: 91 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Šest prijatelja organizira party uoči proljetne ravnodnevnice. Da bi party uspio, neophodne su im tri komponente: alkohol, trava i dobra glazba. Zato Kači i Mrva idu do Močvare po Miki Solusa i cugu, Blagi i Luna idu “riješit”, a Lena i Maša odlaze u legendarni stan u Kneza Borne 10 pripremiti sve za dolazak ekipe. Čuli su da je to stan koji je neki lik, kad je otišao iz države, ostavio mladima da se slobodno u njemu okupljaju i partijaju. Šestorki to zvuči predobro da bi bilo istinito… ali to ih ne sprječava da tu priliku iskoriste. Kako izgleda inače američki “party gone wrong” u kontekstu zagrebačke mladeži, i to one generacije vezane za trep glazbu, dok cijelu atmosferu noćnog života upotpunjuju High5, Krankšvester, Palac, Splinter Sven, Buntai, Lollobrigida, Mimi Mercedez…? Svi koji su noćni život provodili u Zagrebu prepoznat će kultne momente kao što su kupovanje cuge u Konzumu na Glavnom, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerte u Močvari, okupljanje kod Džamije… Dobra stara vremena kad Džamija nije bila “ošišana”, a Uber nije bio pod državnim regulacijama! A što kada na party dođu svi osim onih koji su pozvani, svi dileri su pali, nema se para za cugu, a u priču se još upletu i kontrolori ZET-a I policija…?

Zagrebački ekvinocij – Facebook
Zagrebački ekvinocij – IMDb


Sonic: Super jež
Sonic the Hedgehog (2020.)
Redatelj: Jeff Fowler
Glumci: Jim Carrey, James Marsden, Neal McDonough, Ben Schwartz
Glasovi:Ivan Đuričić, Luka Bulović, Ivan Šarić, Ana Magud, Ronald Žlabur
Žanr: akcija, avanturistički, obiteljski
Trajanje: 100 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
‘Sonic: Super jež’ temeljen je na megapopularnoj igrici o plavom ježu sa supermoćima. U filmu pratimo Sonicovo snalaženje u životu na Zemlji u čemu mu najviše pomaže njegov novi najbolji ljudski prijatelj – lokalni policajac Tom. Najveću nepriliku stvara im zločesti doktor Robotnik (Jim Carrey) koji pokušava uloviti Sonica kako bi od njega ukrao supermoći i zavladao svijetom. ‘Sonic: Super jež’ je akcijska obiteljska komedija, temeljena na jednoj od najpopularnijih globalnih videoigrica Sege čiji je glavni protagonist sarkastičan svijetloplavi jež.

Sonic: Super jež – Movie Site
Sonic the Hedgehog – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia i IMDb]