Još jedan Advent u Zagrebu je iza nas: Više od 80 tisuća klizača na Ledenom parku, preko 60 koncerata na Zrinjevcu i 40 dana šarene zabave za djecu i mlade u Maksimiru obilježili su blagdansko vrijeme u Zagrebu!

U utorak, 7. siječnja 2020., službeno je završio Advent u Zagrebu, manifestacija koja je našu metropolu i ovih blagdana pretvorila u omiljeno odredište brojnih turista iz Hrvatske i inozemstva. Dok se sliježu dojmovi posjetitelja iz cijeloga svijeta, koji su i na društvenim mrežama objavljivali uspomene iz Zagreba, samome kraju uskoro će se privesti i demontaža svih adventskih lokacija.

Ledeni park ; Fotografiju ustupio Katapult promocija

Advent na Zrinjevcu i ove je godine bio posebna adventska lokacija, koja je posjetiteljima svakoga dana ponudila dva koncerta uživo na zrinjevačkom glazbenom paviljonu, a poseban doživljaj osigurali su i koncerti klasične te duhovne glazbe. Održano je 67 koncerata bendova i glazbenika iz Zagreba, Hrvatske i Europe, a na Zrinjevcu je svakoga dana u jedinstvenom ugođaju uživalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Zrinjevac će mnogima ostati upamćen i kao blagdanski gastronomski raj!  Naime, čak 22 jela koja imaju važno mjesto u našoj autohtonoj kontinentalnoj zimskoj kuhinji posjetitelji su mogli probati na Zrinjevcu, u novom ruhu, sa suvremenim „twist-om“. Projekt Apetitlih realiziran je u suradnji s timom Gourmet Experience Croatia.

Također, 26 hrvatskih manufaktura svoje je rukotvorine predstavilo posjetiteljima, među kojima su brojni pronašli božićne poklone za svoje najmilije. Valja spomenuti i tri humanitarne adventske kućice putem kojih su se skupljale donacije i čiji je prihod namijenjen za humanitarne svrhe.

Ledeni park, najveći klizališni kompleks na otvorenom u ovome dijelu Europe, privukao je više od 80 tisuća klizača – točnije, u Ledenom parku klizale su 80.142 osobe! Uz neponovljiv doživljaj klizanja na otvorenom, u romantičnoj atmosferi bajkovito dekoriranog klizališta, Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ponudio je i bogat izbor gastronomskih delicija pripremanih u kuhinjama poznatih hrvatskih restorana.

Na Trgu kralja Tomislava održalo se i izvlačenje startnih brojeva za slalomsku utrku Snježna kraljica, a Ledeni park bio je ujedno i medijski najeksponiraniji događaj Adventa u Zagrebu, mjesto s kojeg su svoje reportaže i javljanja radila sve nacionalne i mnogobrojne europske medijske kuće.

Advent u Maksimiru, najšarenija bajka za cijelu obitelj, i ove je godine privukla i male i velike! Održana su 22 koncerta, te čak 18 predstava za djecu! Najmlađe posjetitelje posebno je oduševio dječji doček nove godine, s animacijama i radionicama za djecu.

Tijekom svih 40 dana, bile su organizirane radionice u suvremenim grijanim paviljonima prilagođenima djeci od najranije dobi, kao i brojne edukativno-zabavne aktivnosti za mlade, a ovogodišnje izdanje ostat će upamćeno i po otvaranju prvog adventskog koturališta na otvorenome, na preko 400 kvadrata.

[izvor informacije Advent Zagreb]
[izvor informacije Park Maksimir]
[izvor informacije Katapult promocija]