European Cinema Night u suradnji s kinom Metropolis u MSU kino donosi premijeru filma redatelja Veita Helmera „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“
Dvorana Gorgona, utorak, 3. prosinca 2019. u 20 sati
Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na recepciji MSU-a.

Strojovođa u potrazi za ljubavlju ; Fotografiju ustupio MSU

U utorak, 3. prosinca 2019. u 20 sati u MSU kinu, u suradnji s kinom Metropolis održat će se European Cinema Night koji pod pokroviteljstvom Europa cinemas donosi hrvatsku kino premijeru komedije Strojovođa u potrazi za ljubavlju”. Film njemačkog redatelja Veita Helmera okuplja izvrsnu glumačku postavu: Predraga Mikija Manojlovića, Paz Vega, poznatu španjolsku glumicu i Denisa Lavanta, francuskog glumca i pisca. Film je bez dijaloga ali neverbalnom komunikacijom, zvukovima i glazbom uspijeva prenijeti zanimljivu, zabavnu i socijalno angažiranu radnju, uz impresivnu filmsku fotografiju i režiju.

Projekcija počinje u 20.00 sati u dvorani Gorgona MSU-a, a nakon završetka projekcije održat će se i diskusija o filmu s redateljem Veitom Helmerom.

Film “Strojovođa u potrazi za ljubavlju” (Vom Lokführer, der die Liebe suchte / The Bra, 90 min.) proizveden je u koprodukciji Njemačke i Azerbejdžana. Glavni lik je vozač vlakova Nurlan koji posljednji put prije mirovine putuje u Baku. Na putu kroz kvartove grada njegov vlak otkida plavi grudnjak sa štrika za sušenje. Kako bi pobjegao svojoj usamljenoj egzistenciji, Nurlan kreće u najveću avanturu svoga života: pronalazak vlasnice tog živahnog komada donjeg rublja. Unajmljuje malu sobu u Bakuu i započne sa svojom potragom. Uz ogromnu dozu posvećenosti, Nurlan kuca na svaka vrata putem kojim je vozio vlak. I dok žene koje ga puštaju u privatnost svoga doma imaju vlastite razloge zašto to čine, njegov „projekt“ ne prolazi nezapaženo od strane njihovih muževa.

Dodatne informacije o filmu objavljene su na web stranici www.kinometropolis.eu i na Facebook stranici fb.me/kinometropolis.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na recepciji MSU-a.

Vom Lokführer, der die Liebe suchte – IMDb

[izvor informacije Muzej suvremene umjetnosti]