Zombieland: Double Tap (2019.)
Redatelj: Ruben Fleischer
Glume: Emma Stone, Abigail Breslin, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg

Uspjeh nekog filma garantira njegov nastavak, što se u mnogim slučajevima isplatilo. Ima i suprotnih primjera, a jedan od njih je i ‘Povratak u zemlju zombija’. Kada se na velikim platnima prije deset godina pojavila horor komedija ‘Zombieland’ (2009.) u režiji Rubena Fleischera, film je svojim pristupom bio pravo osvježenje u već pomalo dosadnom žanru. U postapokaliptičnoj budućnosti četvorka pokušava preživjeti u razrušenom svijetu kojim su zavladale najezde gladnih zombija. Pravila koja su postavili uvjet su za preživljavanje, a njihovo kršenje u pravilu je pogibeljno. U neprestanoj potrazi za sigurnim mjestima sretat će razne tipove koji nisu uvijek prijateljski nastrojeni prema njima.

Zombieland: Double Tap ; Fotografiju ustupio CF

Ruben Fleischer, odnosno njegovi scenaristi, nisu osvježili priču, već su se držali prvog filma i konačni rezultat je ispao kao fotokopija ‘Jedinice’. Četvoro junaka (Emma Stone, Abigail Breslin, Woody Harrelson i Jesse Eisenberg) sada su deset godina stariji, i susreću se stalno s istim problemima opsjedanja gladnih zombija. U sigurnoj Bijeloj kući dosadno im je i odluče se maknuti iz nje kako bi pronašli neka nova uzbuđenja, a koja im neće nedostajati na njihovom putovanju prema ljudskoj zajednici koja prezire nasilje. U svijetu u kojem u svakom trenutku možete postati hrana mrtvim mesožderima pacifistička filozofija može funkcionirati jedino u glavama holivudskih scenarista i na velikom platnu za publiku željnu površne zabave. Završnica je u stilu nemogućih akcija. Možemo se nadati da nakon komercijalnog i kreativnog (ne)uspjeha ovog filma neće biti onih koji bi nastavili ovu zombie franšizu.

Redatelj Ruben Fleischer uglavnom radi na televizijskim serijalima i kao producent. Od gangsterskog ‘Gangster Squad’ (2013.) snimio je prošle godini zanimljiv i solidno ocjenjen akcijski SF prema stripu ‘Venom’ (2018.).

Robert Jukić, Zagreb, 19.10.2019.

Informacije o filmu:

Povratak u zemlju zombija
Columbia Pictures, Pariah, 2019.
Trajanje: 99 min.
Format: 2.39 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Digital
Scenarij: Dave Callaham, Rhett Reese & Paul Wernick
Priča: Dave Callaham, Rhett Reese & Paul Wernick
Glazba: David Sardy
Još glume: Zoey Deutch, Avan Jogia, Rosario Dawson, Luke Wilson, Thomas Middleditch, Victoria Hall, Victor Rivera, Ian Gregg, Devin Mojica, Rachel Luttrell, John Dixon, Bill Murray

Film je pogledan u kinu CineStar Branimir

Povratak u zemlju zombija – Movie Site
Zombieland: Double Tap – IMDb

Horor komedija 'Povratak u zemlju zombija' uskoro u hrvatskim kinima, ≥http://film-mag.net/wp/?p=40294. Fotografije ustupio Continental film

Objavljuje F.I.L.M.Petak, 20. rujna 2019.