Zagreb 30. studenog 2019. Godine – 09:30 – 16:30 sati

S posebnim zadovoljstvom obavještavamo i najavljujemo da eQuinoxe Europe započinje s novim  tromjesečnim Master Class programom naziva „The Saturday Sessions“ koji će se održati u različitim europskim gradovima.

Prvo događanje je planirano u subotu, 30. studenog 2019. od 9:30 – 16:30 sati u prostoru Hrvatskog novinarskog društva u Novinarskom domu, Perkovčeva ul. 2, Zagreb.

The Saturday Sessions“ obuhvatit će različite scenarističke teme počevši od predavanja američke medijske savjetnice Laurie Hutzler u Zagrebu o potrebi razvijanja uvjerljivih likova u scenariju („Emocionalni alati: Dođite do srži priče!“) i nastavit će se tijekom prvog tromjesečja 2020 u Munchen-u s predavanjima Davida Magee, dvostruki kandidat za prestižnu nagradu Oscar (Pijev život, Marry Poppins, Pronalazak Neverlanda).

Laurie Hutzler već dugi niz godina surađuje s profesionalcima iz industrije zabave tijekom razvoja igranih filmova i različitih formata televizijskih programa kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Radila je kao kreativni savjetnik za dobitnike Oscara Nick Park-a i Steve Box-a u Aardman Animation Studios i kao savjetnik za priču i karaktere na BBC-u, Channel 4, ITV, talkback THAMES, Mersey Television / Lime Pictures i Aardman Animation Studio (UK). Zatim za tvrtke Pixar, Disney i Dreamworks (SAD), Endemol Nizozemska (NL), RTL, Wiedemann & Berg i Grundy UFA (Njemačka), GloboMedia (Španjolska) i TNT (Rusija). Bila je savjetnica za Endemol i FreemantleMedia u raznim scenarističkim i zabavnim formatima u Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, kao i savjetnica za scenarije u brojnim nagrađivanim igranim filmovima.

Laurie je dugi niz godina predavala o pisanju i kreiranju scenarija u sklopu programa MFA u filmskoj školi na UCLA-u kao i  za Kraljevski književni fond u Cambridgeu u Engleskoj, Sorbonne u Parizu, Royal Holloway College, Sveučilištu u Londonu, DFFB filmskoj školi u Berlinu i IFS školi filma u Köln-u.

Ellen Winn Wendl, predsjedateljica, eQuinoxe Europe e.V.: „U ovom intenzivnom razdoblju produkcije TV serija i novih medijskih formata, Laurie Hutzler je prvi korak pri razumijevanju razvoja karaktera koji je DNK uspješnog televizijskog programa i filmova. Naš je cilj pružiti to znanje i informacije lokalnoj zajednici i filmskim profesionalcima. Subote su uvijek savršena prilika za one koji inače ne bi mogli drugačije prisustvovati predavanju. “

Master Class Zagreb 2019. „Emocionalni alati: Dođite do srži priče!“ je realiziran u suradnji s udrugom Otvorena medijska grupacija – O.M.G., uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC.

Predavanje je otvoreno za javnost i predviđeno je naročito za pisce, studente, filmske i medijske profesionalce, istodobno promičući medijsku pismenost u zajednici i društvu.

Anita Juka, direktorica Otvorene Medijske Grupacije: „Kao bivša sudionica programa eQuinoxe Europe iz prve ruke znam koliko su ova predavanja i edukacije vitalne za pisce, redatelje i producente. Otvorena medijska grupacija O.M.G. se izrazito raduje suradnji s eQuinoxe Europe i pokretanju subotnje Master Class serije.”

Cijena sudjelovanja na Master class-u „Emocionalni alati: Dođite do srži priče!“ za hrvatske državljane iznosi 200 HRK  , dok je za inozemne sudionike cijena 150 eura.

Prijavu za sudjelovanje na Master Class predavanju možete poslati putem e-maila: office@equinoxe-europe.org

eQuinoxe Europe e.V. je osnovan pod originalnim imenom éQuinoxe Germany od strane Ellen Winn Wendl, Susan Schulte i Susanne Schneider, a nakon 12 godina međunarodnog uspjeha i održavanja radionica u različitim europskim zemljama sa savjetnicima iz cijelog svijeta, ime je 2013. promijenjeno u eQuinoxe Europe eV.

Lord Puttnam CBE počasni je predsjednik za eQuinoxe u Europi. Ciljevi eQuinoxe Europe, od svog osnutka 2001. godine, su poticanje temeljitijeg razvoja scenarija za filmske produkcije i izgradnja profesionalnih mreža između europskih i međunarodnih filmskih stvaralaca. Do danas je eQuinoxe Europe podržao preko 220 pisaca, scenarista i producenta iz 23 zemlje koji su osvojili brojne međunarodne nagrade.

Kontakt eQuinoxe: Ellen Winn Wendl, predsjedateljica eQuinoxe Europe e. V.

e-mail: info@equinoxe-europe.org, www.equinoxe-europe.org

[izvor informacije O.M.G.]