MOŽEMO REĆI DA JE JOKER I SLUŽBENO POSTAO FILM 2019. GODINE, ALI I NAJUSPJEŠNIJI FILM STUDIJA WANER BROS. SVIH VREMENA U HRVATSKOJ!

Phillipsov Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix u ulozi JOKERA ovog je vikenda s osmijehom na licu prešao $1 milijardu na kino blagajnama diljem svijeta, čime je postao prvi R-rated film u povijesti kojem je to uspjelo.

‘Joker’ je oborio i nekoliko rekorda na domaćim kino blagajnama. Do sada ga je u Hrvatskoj  pogledalo nešto manje od 225.000 gledatelja, s ukupnom zaradom od 8.080.223 kn, što je najbolji rezultat studija Warner Bros. svih vremena u Hrvatskoj! Osim toga, ovaj ga rezultat čini najuspješnijim naslovom u 2019. godini. Samo nakon prvog vikenda prikazivanja je ‘Jokera’ u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 48.376 gledatelja te je time ostvario najbolje otvaranje Warner Bros. filma u 2019. godini.

Novi je JOKER već i prije premijere dočekan hvalospjevima, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje. Radi se o neispričanoj, samostalnoj priči o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. To nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Ovo je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je poput svog grada, i vjerojatno zbog njega, sve bliže ponoru: Arthuru Flecku.

‘Joker’ je kritički fantastično prihvaćen od gledatelja, također, ostaje vidjeti samo hoće li dobiti vodeće nagrade na dodjeli Oscara® u veljači 2020. godine.

JOKER, u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.

[izvor informacije Blitz Film & Video]

Pobjednik Venecije 'Joker' najgledaniji film u hrvatskim kinima, >http://film-mag.net/wp/?p=40488. Fotografije ustupio Blitz Film & Video

Objavljuje F.I.L.M.Utorak, 8. listopada 2019.