U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kids Friendly – Obitelj Addams – Ustupila IB

Film “Obitelj Addams” je još jedan uradak o ovoj neobičnoj obitelji. Iako nije jeziv kao filmovi i serije koje su mnogima dobro poznati, film i dalje ima naglasak na crnom humoru, oružju i pomalo čudnim i odvratnim običajima obitelji. Onima koji su gadljivi, scene ručka gdje se vide oči na tanjurima, mogle bi biti pomalo odvratne. U filmu se pojavljuju vjerni batler i nezaobilazni pomagač Ruka koji samom svojom pojavom kod djece mogu izazvati neugodu i zbunjenost. Iako se radi o pravim čudacima, poruke koje šalju su za svaku pohvalu. Ideje o važnosti obitelji i zajedništva se provlače kroz cijeli film. Naglasak je stavljen i na važnost prihvaćanja različitosti, o važnosti empatije i suosjećanja s drugima. Film ima mnoštvo gegova koji će zabaviti djecu i odrasle i mogao bi biti zabavan način za provesti kišno popodne. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. 

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima. Recimo Wednesday u nekoliko navrata gađa svog strica lukom i strijelom koje mu se zabijaju u tijelo i glavu, pri čemu on ne biva ozlijeđen. Zbog toga bi bilo dobro s djecom porazgovarati o stvarnim posljedicama takvog ozljeđivanja i nasilja općenito. 

Zastrašujući prizori: Ima. Djeci bi mogli biti zastrašujući članovi šire obitelji Addams poput tete Sloom koja je bez jednog oka i kuća u kojoj žive. 

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci. Iako se koriste izrazi koji bi djeci mogli biti zbunjujući. Recimo kada Morticia kaže djeci da pljunu tatu (da mu izraze ljubav) prije spavanja. 

Seks: Morticia Addams i Gomez Addams se ljube i strastveno plešu. 

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Obitelj Addams – Movie Site
The Addams Family – IMDb

Iva Brčić