Bitka za Midway
Midway (2019.)
Redatelj: Roland Emmerich
Glumci: Patrick Wilson, Luke Evans, Dennis Quaid
Žanr: Akcijski spektakl
Trajanje: 138 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Bitka kod Midwaya započela je 4. lipnja 1942. godine. Bila je to odlučujuća pobjeda SAD-a protiv Japana za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tijekom četverodnevne borbe u zraku i na moru, brojčano nadjačana vojska SAD-a uspjela je uništiti četiri japanska nosača aviona i izgubiti samo jedan svoj, Yorktown. Japanska mornarica do tada bila je nepobjediva. Spektakl s neviđenim akcijskim scenama na velikom platnu upotpunjuje nevjerojatno jaka glumačka postava: Luke Evans, Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson, Ed Skrein, Patrick Wilson, Nick Jonas, Aaron Eckhart, Dennis Quaid, Tadanobu Asano, Keean Johnson, Luke Kleintank, Jun Kunimura i Etsushi Toyokawa. Epski spektakl o bitci za Midway, glavnoj prekretnici na pacifičkom frontu tijekom Drugog svjetskog rata s bogatom glumačkom ekipom i redateljem Dana nezavisnosti. 

Bitka za Midway – Movie Site
Midway – IMDb


Last Christmas
Last Christmas (2019.)
Redatelj: Paul Feig
Glumci: Emilia Clarke, Emma Thompson, Henry Golding, Michelle Yeoh
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Emila Clarke (Igra prijestolja), Henry Golding (Slatka mala tajna, Crazy Rich Asians) i Emma Thompson (dvostruka dobitnica Oscara) glume za Paul Feiga (Slatka mala tajna) u Last Christmasu, romantičnoj komediji inspiriranoj glazbom Georga Michaela. Emma ujedno potpisuje i scenarij u suradnji s Bryony Kimmingsom. Kate (Clare) tumara Londonom dok njezine cipele zvone, kao iritantna posljedica spleta nesretnih okolnosti koje je dovode do posla vilenjaka u Božićnom dućanu koji je otvoren cijele godine. Tom (Golding) ulazi u Katein život i polako ruši sve njene barijere, dok se ona polako zaljubljuje u njega. Dok se London polagano sprema za najljepše godišnje doba i Božić, za njih dvoje ništa ne izgleda lagano. No ponekad se ljudi moraju prepustiti sudbini, poslušati svoje srce, i vidjeti gdje će ih to dovesti. ‘Last Christmas’ kao podlogu ima bezvremenske hitove legendarnog pjevača Georga Michaela (preko 115 milijuna prodanih albuma i nositelja 10 pozicija broj 1 top singlova), uključujući i pjesmu Last Christmas. U filmu ćemo moći po prvu puta ćuti i nikada objavljivane pjesme Georga.

Last Christmas – Movie Site
Last Christmas – IMDb


Doktor Sleep
Doctor Sleep (2019.)
Redatelj: Mike Flanagan
Glumci: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Zahn McClarnon
Žanr: horor
Trajanje: 152 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Doktor Sleep, odnosno dječak Danny Torrance iz ‘Isijavanja’, u ovom je filmu četrdesetogodišnjak koji pati od istih demona, alkoholizma i nasilja koji su opsjedali i njegovog oca. Torrence počinje koristiti svoj dar kako bi komunicirao s umirućima u lokalnom hospicijskom centru, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upozna mladu djevojku koja također ima “sjajne” moći. Stephen King je 2013. godine javnosti predstavio roman ‘Doctor Sleep’ i objasnio da je riječ o nastavku kultne priče ‘The Shining’ (Isijavanje) koju je proslavio Jack Nicholson 1980. u istoimenom filmu kultnog redatelja Stanleyja Kubricka. 

Doktor Sleep – Movie Site
Doctor Sleep – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, i IMDb]