Pozivamo Vas na izvedbu monodrame
“SKUPLJANJE KOSTIJU” 
u sjećanje na Vukovar koja će se održati u Kinoteci Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split  dana 11. studenoga 2019. u 20:00 sati. 

Riječ je o ratnoj monodrami u izvedbi dramske umjetnice Mladenke Gruice, nastala na motivima svjedočanstva pokojne Grle Pedić o stradavanju u mjestu Paljuv u zadarskom zaleđu za vrijeme Domovinskog rata koja se za vrijeme okupacije sela, 1991. godine, mjesec dana, svake noći, iskradala iz zatočeništva i obilazila svog mrtvog sina Antu, pokrivavši ga dekom da mu strvinari ne bi oskvrnavili tijelo.Tu je potresnu priču zapisala, dva mjeseca prije Grline smrti (2009.) Ivana Haberle i objavila u zbirci Koracima nade u istinu, a Mladenka Gruica pretočila u snažnu monodramu koja govori o trpljenju razdiruće duboke i neprolazne boli, ali i o nedostižnoj snazi prkosa, vjere i ufanja u ljubav i Boga.Predstava je realizirana u suradnji s KUU Sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog.

Ulaz na predstavu je besplatan, ali budući da je broj mjesta ograničen molimo da potvrdite svoj dolazak do petka, 8.studenoga 2019. na info@zlatnavrata.hr, 021 361 524 ili osobno u Dioklecijanovoj 7.

Radujemo se vašem dolasku![izvor informacija Kinoteka Zlatna vrata]