Najnovija, šesta zbirka pjesama Božice Brkan „Nemoj mi to govoriti“ predstavljena je nedavno na Tribini Društva hrvatskih književnika (DHK).

 Knjiga je pisana hrvatskim standardom i zavičajnim idiomom kajkavskoga, kekavicom. Posvećena je pjesnikinjinoj majci i jeziku, rekao je predsjednik DHK Đuro Vidmarović, naglasivši vrijednost tekstova Brkanove, koji pridonose oživljavanju kajkavskoga moslavačkog idioma nasuprot jezičnoj globalističkoj unifikaciji  („kajkavski osebušek za EU“) i koji su verifikacijia ženskoga književnog rukopisa, kojem je vrhunac u autoričinu romanu „Ledina“, u kojem je jedna od heroina majka koja je sa „Nemoj mi to govoriti“ dobila “svoju knjigu”. 

Recenzentica Željka Lovrenčić odredila je autorski prostor pjesnikinje postmodernističkim, „između tradicionalnosti i modernosti“. Voditeljica Tribine Lada Žigo Španić ukazala je na pjesnikinjino nastojanje da bude razumljiva, na pjesme-dosjetke, nalazeći to u korijenima i njezina novinarstva.  Pjesme je interpretirala dramska umjetnica Biserka Ipša.

Božica Brkan je rekla da je knjiga svojevrsna je intimna „uputa“ u stihovima za preispitivanjem same sebe, za suočavanje te da unatoč naslovu „Nemoj mi to govoriti“, ona govori, govori, govori i piše za sebe i za one koji, i kad nije ugodno, bilo da se radi o rastajanju s mladošću ili s bitnim osobama. 

Tomislav Radić