U subotu 12. listopada u zagrebačkom Domu Sportova obožavatelje elektroničke glazbe očekuje jedan od najpoznatijih svjetskih grupa – The Chemical Brothers. Dolaze u sklopu svjetske turneje za promociju najnovijeg od kritike hvaljenog albuma “No Geography”, prvog nakon četiri godine stanke, koji je časopis NME nazvao “novim skokom naprijed”.

Uz nove singlove, na koncertu nas očekuje i kompletna setlista najuspješnijih pjesama iz svih dijelova njihove karijere, primjerice “Escape Velocity”, “Galvanize”, “Chemical Beats”, “Song To The Siren”,  “Star Guitar”, “Go”. Zagrebačkom nastupu pridružuje se i James Holroyd, jedan je od vodećih DJ-eva klupske scene Manchestera i Leeds.

The Chemical Brothers smatraju se jednim od najzanimljivijih live izvođača elektroničke glazbe u povijesti. Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih Londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica koje pretvaraju u zavodljivi audio-vizualni prostor, pružajući publici neponovljivo iskustvo. Kombiniraju velike video ekrane, psihodelične slike, svjetlosne igre sa stroboskopima i laserima. 

The Chemical Brothers osnovali su Tom Rowlands i Ed Simons, a uz Prodigy i Fat Boy Slim smatraju se predvodnicima britanskog elektroničkog zvuka, sukreatorima uspjeha big beata i njegova proboja u orbitu pop kulture. Prljavi bas, oskudne gitare, izrazito jaki ritmovi, loopovi i efekti, produkcijski rezovi, aranžmanska iznenađenja i izrazito zanimljivo uklapanje gostujućih glasova čine ih sveobuhvatnim izvođačem jedinstvenoga zvuka. Od 1995. godine objavili su 24 albuma, od čega su tri platinasta i impresivan katalog hitova. 

Do 5.10. može se ostvariti ostvariti 10% popusta na kupovinu ograničenog broja ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama preko sustava Eventim. Te ulaznice omogućuju i brzi ulaz u dvoranu Doma sportova na ulazu s oznakom “Mastercard® / Maestro® Fast lane”, vidi LINK.

The Chemical Brothers – Web Site

Iva Brčić