U drugom izdanju novog koncepta Festivala tolerancije diskutirat će se o budućnosti Europske unije Prije diskusije bit će prikazan odličan dokumentarac Feministrica 

Kuda ide Europska unija? Može li podnijeti izazove u kojima se nalazi? Kakva je uopće budućnost Europe? Mnogo je takvih pitanja koje muče europske strukture vlasti, ali i građane. Svoj doprinos toj raspravi dat će i Festival tolerancije koji svoj uspješan koncept diskusija Tolerance Talk širi i izvan samog festivala.

U četvrtak, 19. rujna u 19 sati u kinu Kaptol Boutique Cinema (dvorana 2), Nova Ves 17 u Zagrebu, bit će prikazan film Feministrica, a nakon projekcije održat će se diskusija o budućnosti Europske unije. Autori švedskog dokumentaraca Feministrica uspjeli su ući u sam vrh visoke svjetske politike, prateći švedsku ministricu vanjskih poslova Margot Wallström koja je u svojem mandatu uspjela ostvariti da Švedska postane članica Vijeća sigurnosti, ne bježeći pritom od najdelikatnijih globalnih problema kao što su pitanje Palestinaca ili mirovni pregovori sa Sjevernom Korejom. Istodobno je inzistirala na feminističkom pristupu politici bez ograda.

Djelovanje ministrice Margot Wallström pokazuje da su snaga europske kulture, a time i EU-a, progresivnost, tolerancija, ljudska prava, vladavina prava, humanost, inzistiranje na dijalogu i antimilitarizam. Na pitanje mogu li u Europskoj uniji opstati ti ideali, pokušat će nakon filma odgovoriti politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu Žarko Puhovski, bivši zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš i drugi gosti uz moderatoricu Jasminu Popović

Ulaz na projekciju i diskusiju je slobodan. Projekt je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Feministrica – IMDb

[izvor informacije Festival Tolerancije]

Film i diskusija EU: Budućnost Europske unije, ≥http://film-mag.net/wp/?p=40269. Fotografije ustupio Lollipop

Objavljuje F.I.L.M.Utorak, 17. rujna 2019.