Češljugar

Goldfinch (2019.)

Redatelj: John Crowley

Glumci: Nicole Kidman, Sarah Paulson, Ansel Elgort Žanr: drama

Trajanje: 149 minuta

Država: SAD

Sadržaj:

Trinaestogodišnji Theo, koji sad kao već odrastao priča svoju priču, jednoga je dana s majkom posjetio Metropolitan Museum of Art gdje se u tom trenutku našao terorist bombaš koji među ostalima ubija i njegovu majku. Zbunjen je i u šoku, u sveopćoj strci Theo bježi sa slikom koju je njegova mama najviše voljela, a koja sljedećih godina postaje njegov teret i blagoslov. Ta moćna i prelijepa slika s godinama koje slijede uvući će ga u kriminalno podzemlje, među dilere umjetninama i drogama, u epicentar sve opasnijeg kruga u kojem će njegov život i život njegovih najbližih visjeti o tankim nitima koje se svakog trena mogu prekinuti.

‘The Goldfinch’ je bio na listi najprodavanijih knjiga mjesecima, a za istu je Donna Tartt dobila Pultzerovu nagradu za fikciju. ‘Češljugar’ nas vodi na uzbudljivo putovanje od blještavila elitnog Upper East Sidea preko mračnih radionica u Greenwich Villageu do pustoši predgrađa Las Vegasa u napetoj priči o umjetnosti i ljubavi, gubitcima i opsjednutosti, o preživljavanju i kreaciji, i o najdubljima tajnama identiteta i sudbine.

Češljugar – Movie Site

Goldfinch – IMDb


Prevarantice s Wall Streeta

Hustlers (2019.)

Redatelj: Lorene Scafaria

Glumci: Jennifer Lopez, Constance Wu, Cardi B, Julia Stiles

Žanr: komedija, drama, kriminalistički

Trajanje: 110 minuta

Država: SAD

Sadržaj:

Priča prati plan za osvetu dviju zaposlenica striptiz kluba koje udružuju snage protiv muškaraca s Wall Streeta koji su njihovi klijenti. Uz Lopez i Cardi, u filmu gledamo i Constance Wu, Lili Reinhart (iz Riverdalea), Keke Palmer (iz Scream Queens), Juliju Stiles (Silver Linings Playbook) i dobitnicu Oscara Mercedes Ruehl. Radnja filma je inspirirana člankom iz New York Magazina koji je izašao 2016. godine. Ne postoji bolja glumačka postava od glazbenih zvijezda Jennifer Lopez i Cardi B za priču o osveti striptizeta klijetima na Wall Streetu. Prije nego što je Cardi postala megapopularna kao rep zvijezda, radila je upravo kao striptizeta u New Yorku.

Prevarantice s Wall Streeta – Movie Site

Hustlers – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, i IMDb]