Pad anđela
Angel Has Fallen (2019.)
Redatelj: Ric Roman Waugh
Glumci: Gerard Butler, Morgan Freeman, Jada Pinkett Smith
Žanr: akcija
Trajanje: 121 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U ovom je nastavku agentu Banningu namješten pokušaj atentata na predsjednika iz čega će morati izvući vlastitu agenciju i FBI dok pokušava otkriti stvarnu prijetnju. Ostale uloge tumače Piper Perabo, Lance Reddick, Jada Pinkett Smith, Tim Blake Nelson i mnogi drugi. Treće poglavlje filmske franšize koja je započela ‘Padom Olimpa’ i nastavila se ‘Padom Londona’ s Gerardom Butlerom i oskarovcem Morganom Freemanom u glavnim ulogama.

Pad anđela Movie Site
Angel Has Fallen – IMDb


Veliko putovanje
Big Trip (2019.)
Redatelj: Natalia Lopato
Glumci: Vedran Mlikota, Luka Petrušić, Edvin Liverić, Dušan Bućan, Mile Kekin, Enes Vejzović
Žanr: animirani
Trajanje: 84 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nevjerojatna priča počinje kada roda zabunom dostavi bebu pandu na krivu adresu. Roda jednostavno zamjeni adresu obitelji pandi s obitelji medvjeda. I tada medo koji sve u životu radi na ispravan način, odluči organizirati ekspediciju kako bi bebu dostavio njezinoj pravoj obitelji. Njegov se neumorni susjed uputi s njim kako bi mu radio društvo na toj avanturi. Na putu susreću brbljavog pelikana, strašljivog vuka, romantičnog tigra…suočavaju se s puno izazova i kušnji, ali na kraju dostave bebu njezinoj obitelji. Zabavna avantura scenarista ‘Madagaskara’ i animatora filma ‘Konferencija životinja’.

Veliko putovanje – Facebook
Big Trip – IMDb


Granica
Gräns / Border (2018.)
Redatelj: Ali Abbasi
Glumci: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson
Žanr: drama
Trajanje: 110 minuta
Država: Švedska

Sadržaj:
Tina je zaposlenica carinske kontrole gdje do izražaja dolazi njezin posebni talent: ona, naime, ima puno bolji osjećaj za mirise od svih drugih kolega s kojima radi. Niti jedna zabranjena supstanca, niti jedna prokrijumčarena stvar ne može joj umaći. Međutim, jednoga dana ona se susreće s čovjekom koji zrači aromom koja joj je do tog trenutka bila potpuno nepoznata. Prije nego toga postane svjesna, otvaraju joj se vrata u mitološki svijet koji je istovremeno predivan, ali i zloćudan te se Tina vrlo brzo upozna s novim životom koji je u potpunosti drugačiji od njezinog dotadašnjeg. Film „Granica“ osvojio je nagradu u sekciji „Izvjestan pogled“ na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.

Granica – Movie Site
Gräns / Border – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Art kino Croatia i IMDb]