Kraljice zločina
The Kitchen (2019.)
Redatelj: Andrea Berloff
Glumci: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss
Žanr: akcija
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Radnja se odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom dijelu Manhattana u New Yorku, poznatim pod nazivom “Hell´s Kitchen”. Prati žene mafijaša koje vješto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smješteni u zatvor. U filmu se pojavljuju i Domhnall Gleeson, Common, James Badge, Brian d’Arcy James, Margo Martindale, Bill Camp i Jeremy Bobb. Film je redateljsko-scenaristički debi Andreje Berloff koja ima Oscar nominaciju za scenarij filma ‘Straight Outta Compton’. Prava ženska akcija s Melisson McCarthy u ulozi glavne mafijašice Kathy. Uz nju u gledamo i Tiffany Haddish kao Ruby O’Carroll koja je spremna ubiti svakoga tko joj se nađe na putu, te Elisabeth Moss u ulozi Claire Walsh koja je oduvijek imala otpor prema nasilju jer ju je muž zlostavljao, ali sada je napokon preuzela stvari u svoje ruke.

Kraljice zločina – Movie Site
The Kitchen – IMDb


Ukleta vožnja
Driven (2018.)
Redatelj: Nick Hamm
Glumci: Lee Pace, Jason Sudeikis, Erin Moriarty, Judy Greer
Žanr: Biografija, drama, triler
Trajanje: 114 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Godina je 1974. i Jim Hoffman (Jason Sudeikis) je prosječan obiteljski čovjek – otac dvoje djece, vrijedan pilot, nježan suprug svojoj Ellen (Judy Greer). Povremeno krijumčari drogu, a kada ga ulove kako na obiteljskom odmoru krijumčari kokain u SAD, ambiciozni agent FBI-ja, Benedict J. Tisa (Corey Stoll), vidi to kao priliku da donese pobjedu FBI-ju koristeći Jima kako bi uhvatio njegovog neuhvatljivog dobavljača. Jim ima priliku za novi početak u bogatoj četvrti San Diega na državnoj plaći, no njegov novi posao doušnika ne ide u najboljem smjeru kada se sprijatelji sa svojim poznatim susjedom, inženjerom i dizajnerom automobila, Johnom DeLoreanom (Lee Pace). Nadahnut istinitim događajima, film UKLETA VOŽNJA smješten je u Kaliforniju 80-ih i prati vrtoglavi uspon Johna DeLoreana i njegove kultne tvrtke DeLorean Motor Company, kroz njegovo prijateljstvo sa šarmantnim bivšim zatvorenikom koji je postao doušnik FBI-ja, Jimom Hoffmanom.

Ukleta vožnja – Movie Site
Driven – IMDb


Dora istražuje izgubljeni grad
Dora and the Lost City of Gold (2019.)
Redatelj: James Bobin
Glumci: Isabela Moner, Benicio Del Toro, Eva Longoria
Žanr: avanturistički, obiteljski
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Provodeći većinu života u istraživanju džungle sa svojim roditeljima, ništa nije moglo Doru pripremiti za njenu najopasniju avanturu ikada – srednju školu. Iako ju ta ideja o školi i nije pretjerano oduševila, pogotovo jer će za to vrijeme njezini roditelji tražiti Grad od zlata, Dora baš i nema previše izbora. Smjestili su je kod rođaka, krenula je u srednju, a onda se na jednom izletu stvari jako zakompliciraju. Doru i njezinu ekipu otmu zlikovci koji svim silama žele pronaći Grad od zlata. Jedna od najpopularnijih junakinja crtanih filmova, Dora Istraživačica, je napokon dobila svoj avanturistički film.

Dora istražuje izgubljeni grad – Movie Site
Dora and the Lost City of Gold – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Art kino Croatia i IMDb]