U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kids Friendly – Angry birds film 2 ; Ustupila IB

Film “Angry birds film 2” je animirana komedija koja je nastavak animiranog hita ‘Angry birds’ film iz 2016. godine. I dok se u prvom nastavku svima omiljene ptice i svinje međusobno sukobljavaju, u ovome surađuju kako bi se obranili od novog neprijatelja. Crveni, Žuti, Bomba, Veli Orao i Sonja, sestra od Žutog, Leonard i još par svinja postaju tim koji ima namjeru spasiti sve. Upravo tada kreću mnoge zavrzlame i smiješne situacije koje će do suza nasmijati djecu i odrasle. Od Bombe koji se kupa u svinjskim šmrkljima do rasplesanih orlova čuvara koji izvode breakdance. Ako ste uživali u prvom nastavku, onda će te zasigurno i u ovom. Film je prava poslastica za cijelu obitelj i moći ćete ga gledati bez bojazni od nasilnih scena ili neprimjerenog rječnika. Nakon odgledanog filma, djeca će zasigurno poći kući s porukama o prijateljstvu, da je važno vjerovati u sebe i zajedništvu. Film se prikazuje na hrvatskom i engleskom jeziku u 2D, 3D i 4DX formatu.

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Film obiluje scenama koje će i vas zabaviti i nasmijati.

Nasilje: Vidljivog nasilja nema. Svodi se na smiješne gegove iz kojih se može iščitati da je bilo nekog nasilja. Recimo kada mali ptići izađu iz grmlja u kojem spava zmija, s čizmama i šeširom od zmijske kože. Zmiju nisu ubili i to je vidljivo na kraju filma kada se pojavljuje u jednoj od smješnijih scena.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Primjeren je za djecu.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode. Ono čega ima je pokazivanje svinjskih guza što će djeci zasigurno biti itekako smiješno. Također ima dijaloga vezanih za parenje ptica i speed-dating koji su namijenjeni odraslima, ali djeca to neće ni primijetiti.

Tempo: Tempo je dinamičniji, ali ga i manja djeca mogu pratiti.

Angry Birds Film 2 – Movie Site
The Angry Birds Movie 2 – IMDb

Iva Brčić