Plijen
Crawl (2019.)
Redatelj: Alexandre Aja
Glumci: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson
Žanr: akcijski, horor, triler
Trajanje: 87 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Kada uragan pogodi njezin rodni grad na Floridi, Haley (Kaya Scodelario) krene u potragu za svojim nestalim ocem (Barry Pepper), ne obazirući se na naredbe za evakuaciju. Pronalazi ga teško ozlijeđenog u prostoriji njihove obiteljske kuće, te njih dvoje ostaju zarobljeni u velikoj poplavi. Haley i njezin otac imaju sve manje vremena za bijeg dok oluja ne postane još jača, međutim ubrzo otkrivaju da im je povećanje razine vode najmanja briga… Ako te oluja ne uništi, oni će…Redatelj Alexandre Aja i producent Sam Raimi ovog ljeta donose novi horor triler – PLIJEN.

Plijen – Facebook
Crawl – IMDb


Šifra: Vučji zov
Wolf’s Call / Le chant du loup (2019.)
Redatelj: Antonin Baudry
Glumci: François Civil, Omar Sy, Mathieu Kassovitz, Reda Kateb
Žanr: akcija
Trajanje: 115 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Mladić ima nevjerojatnu sposobnost identificirati svaki zvuk koji čuje. Na francuskoj nuklearnoj podmornici, sve ovisi o njemu. On je tzv. „Zlatno uho“. Njegova preciznost gubi na ugledu kad greškom dovede u opasnost živote cijele posade. Odlučnost da povrati povjerenje svojih kolega, dovodi ih u još dramaičniju situaciju. U svijetu dezinformacija i nuklearnog zastrašivanja, podmornica se nađe u krizi koja naglo izmiče kontroli.

Šifra: Vučji zov – Facebook
Wolf’s Call / Le chant du loup – IMDb


General
General (2019.)
Redatelj: Antun Vrdoljak
Glumci: Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Armand Assante, Jasmin Lord
Žanr: Biografija, drama, povijesni
Trajanje: 145 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:

8. prosinca 2005. svjetski su mediji izvijestili kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina.

Sin ribara, rođen u Tkonu na otoku Pašmanu, rano je ostao bez majke. U Pakoštanima je živio do svoje 17. godine, a onda je jednog dana odlučio otići u svijet.

Napustio je dom i, ukrcavši se na brod, otplovio u nepoznato.

Pridružio se Legiji stranaca. Tamo je niz godina sudjelovao u francuskim vojnim operacijama, gdje je bio i ranjen. Krajem 80-ih godina je otišao Južnu Ameriku gdje je upoznao i prvu suprugu Ximenu Dalel. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, Gotovina se 1991., vratio u domovinu.

Bio je jedan od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu. Zbog vojnog iskustva i sposobnosti Gotovina je vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala, poslije čega je zapovijedao vojnom operacijom Oluja.

Umirovljen je 2000., a u Haagu je proveo sedam godina i na koncu je službeno proglašen nevinim.

Heroj. Vojnik. Čovjek. Uzbudljiva životna priča generala Ante Gotovine, jednog od najistaknutijih zapovjednika iz Domovinskog rata.

General – Movie Site
General – IMDb


Angry Birds Film 2
The Angry Birds Movie 2 (2019.)
Redatelj: Thurop Van Orman
Originalni glasovi: Jason Sudeikis, Josh Gad, Bill Hader
Hrvatski glasovi: Luka Bulić, Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec
Žanr: animirani
Trajanje: 97 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Najdraži neprijatelji ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku animiranog hita iz 2016. godine – ‘Angry birds film 2’. Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove.

Angry Birds Film 2 – Movie Site
The Angry Birds Movie 2 – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Art kino Croatia i IMDb]