KULTNA ULYSSESOVA PREDSTAVA „KRALJ LEAR“ 19. GODINU ZAREDOM NA MALOM BRIJUNU

Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov „Kralj Lear“ u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja se s iznimnim uspjehom izvodi još od osnutka kazališta 2001. godine, na repertoaru je i u 19. sezoni Ulyssesa – 8., 9. i 10. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Produkcijom predstave „Kralj Lear“ 2001. godine pokrenuto je Kazalište Ulysses, a na prvoj izvedbi prisustvovalo je više od 1000 gledatelja. Predstava je postigla ogroman uspjeh kod publike i kritike te postala svojevrsni Ulyssesov zaštitni znak. Interes za nju i dalje ne jenjava te je već 19. godinu zaredom na repertoaru svake sezone u nekoliko termina. Do sada je odigrana 81 put, pred uvijek prepunim gledalištem. Radnja predstave započinje već pri ukrcaju publike u Fažani na brod za Mali Brijun, a nastavlja se u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna te na nekoliko lokacija u Tvrđavi Minor.

Kralj Lear ; Fotografiju ustupio Teatar Ulysses – Foto Kristijan Vučković

U predstavi nastupaju: Rade Šerbedžija (Kralj Lear), Ivan Đuričić (Francuski kralj), Marko Juraga (Vojvoda od Burgundije), Filip Detelić (Vojvoda od Cornwalla), Nenad Cvetko (Vojvoda od Albanyja), Linda Begonja (Goneril), Lucija Šerbedžija (Regan), Nina Šerbedžija /Anja Sabol (Cordelia), Frano Mašković (Edmund), Zoran Gogić (Grof od Kenta), Miodrag Krivokapić (Grof od Gloucestera), Bojan Krivokapić (Edgar), Lovro Ivanković (Oswald), Mladen Vasary (Luda), Ivan Colarić (Prvi vitez) i Sergej Gajić (Gloucesterov vodič), uz pratnju Mostarske simfoniette i  glazbenog sastava Putokazi.

Brod za publiku polazi iz Fažane u 19:30 sati.

Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, na svim prodajnim mjestima Eventima te na internetskim stranicama kazališta: www.ulysses.hr.

[izvor informacije Ulysses Theatre]