Nakon „vatrene“ svjetske premijere filma ‘Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw’ u Los Angelesu film konačno stiže ovaj četvrtak u naša kina. Osim što se radi o dugo očekivanom filmu prepunom zvijezda i svijetu ‘Brzih i žestokih’, svjetska premijera ostat će zapažena i po nezgodi (vatri u kinu usred projekcije) zbog koje je projekcija bila prekinuta na 30 minuta i cijela dvorana evakuirana. Očigledno je film bio prežestok i prebrz za instalacije. No to nije narušilo atmosferu i dobro raspoloženje glumaca i gledatelja. Dwayne Johnson se popeo na binu, nakon povratka gledatelja, i brzo umirio gledatelje uz šalu kojom je „pecnu“ svog partnera u filmu (u filmu je duhovito prepucavanje između dva lika jedan od glavnih elemenata filma). „Ja sam ostao u kinu dok je Jason Statham pobjegao glavom bez obzira“ – izjavio je The Rock.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw ; Fotografiju stupio Editus

Nakon osam filmova koji su na kino blagajnama zaradili gotovo 5 milijardi dolara širom svijeta, ‘Brzi i žestoki’ franšiza sada ima svoje prve samostalne vozače. Dwayne Johnson i Jason Statham repriziraju svoje uloge kao Luke Hobbs i Deckard Shaw u filmu ‘Brzi i žestoki predstavljaju: Hobbs & Shaw’.

Otkako su se neprikosnoveni provoditelj zakona Hobbs (Johnson), odani agent američke Diplomatske sigurnosne službe, i bezakoni izopćenik Shaw (Statham), bivši operativac britanske vojne elite, prvi put suočili u filmu ‘Brzi i žestoki 7’, dvojac se neprestano sukobljava I pokušavaju uništiti jedan drugoga.

Ali kada genetski pojačani anarhist Brixton (Idris Elba) stječe kontrolu nad podmuklom biološkom prijetnjom koja zauvijek može promijeniti čovječanstvo – i porazi najbolju, briljantnu i neustrašivu agenticu MI6 (Vanessa Kirby), koja je slučajno Shawnova sestra – dvoje zakletih neprijatelja morat će se udružiti kako bi pobijedili jedinog tipa koji bi mogao biti opakiji od njih samih.

‘Hobbs & Shaw’ eksplozivno otvaraju novo poglavlje ‘Brzih i žestokih’ dok ih borba protiv Brixtona vodi na razne lokacije diljem svijeta, od Los Angelesa do Londona i od otrovne pustoši Černobila do bujne ljepote Samoe.

Film je režirao David Leitch (Atomska plavuša, Deadpool 2) prema scenariju dugogodišnjeg arhitekta ‘Brzih i žestokih’, Chrisa Morgana, a produciraju ga Morgan, Johnson, Statham i Hiram Garcia. Izvršni producenti su Dany Garcia, Kelly McCormick, Steven Chasman, Ethan Smith i Ainsley Davies.

Žanr: Akcija-Thriller
Glumci: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren
Redatelj: David Leitch
Priča: Chris Morgan
Pomoćni redatelji: Chris Morgan, Drew Pearce
Producenti: David Leitch, Jason Statham, Chris Morgan, Hiram Garcia
Izvršni producenti: Dany Garcia, Kelly McCormick, Ethan Smith, Ainsley Davies, Steven Chasman

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (original title) – IMDb
Svjetska premijera akcijskog ‘Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw’ u Los Angelesu

[izvor informacije Editus]