Publika u golemom broju gledala Dnevnik Diane Budisavljević, sjedeći i na podu na krcatom trgu • Niti oluja nije spriječila svjetsku premijeru dokumentarca Tusta • Siniša Labrović gotovo osam sati izvodio performans o populizmu

U Motovunu se prošle večeri tražila karta više kao rijetko dosad, pogotovo kad je u pitanju domaći film. Publika je s oduševljenjem pozdravila ekipu filma Dnevnik Diane Budisavljević, koji je zbog velikog interesa prebačen u veće kino Trg. Na rasprodanoj projekciji gledatelji su sjedili i na podu te na svakom raspoloživom kutku krcatog trga i netremice pratili ovo tužno i mučno svjedočanstvo iz najcrnjih vremena Drugog svjetskog rata. Redateljica Dana Budisavljević, nekadašnja članica motovunskog tima, oduševljena okupljenim mnoštvom izjavila je: “Počela sam ovdje kao prodavačica karata i voditeljica volontera, no jednom sam prestala biti dio tima u Motovunu kako bih 10 godina kasnije pobijedila u Puli. Stajati na ovoj pozornici moj je motovunski san.”

Živko Zalar ; Fotografiju ustupio MFF

To je bio san i drugog člana motovunskog tima Andreja Korovljeva koji je na ovom festivalu upriličio dugo očekivanu svjetsku premijeru svog dokumentarnog filma Tusta o preminulom frontmenu grupe KUD Idijoti. Početak projekcije omela je velika oluja koja se nadvila nad motovunskim brdom. No, nakon smirivanja vremenske situacije i uz velike napore organizatora, entuzijastična publika vratila se na Trg u istom broju te u emotivnoj atmosferi usprkos kiši odgledala film. “Pokazalo se ispravnim napraviti premijeru u Motovunu uz ovakvu izdržljivu publiku, a to je sigurno i ono što bi Tusta volio”, obratio se redatelj Andrej Korovljev gledateljima koji su doprinijeli ovoj sjajnoj večeri za hrvatski film.

[izvor informacije Motovun Film Festival]