Izašli novi naslovi popularne KDS biblioteke

Novo kolo popularne biblioteke Knjiga dostupna svima u srpnju donosi trilere Šuma smrti i Treći glas, ljetnu ljubavnu priču Ljeto je krivo za sve i nastavak fantastičnog Bratstvo crnog bodeža serijala Kradljivica, te povijesni roman Crni redovnik Olivera Pötzscha

Nakladnička kuća Znanje u srpnju u biblioteci Knjiga dostupna svima donosi šest novih romana među kojima su dva skandinavska trilera – Šuma smrti Sare Blaedel, autorice knjige Zaboravljene djevojke, te Treći glas autora Cille i Rolfa Börjlinda. Iz pera njemačkog autora Olivera Pötzscha Znanje donosi povijesni roman Crni redovnik, nastavak prvog romana serijala Krvnikova kći. Romantične duše će zasigurno razveseliti ljetna ljubavna priča Ljeto je krivo za sve autorice Sarah Morgan, te novi nastavak fantastičnog ljubavnog serijala Bratstvo crnog bodeža Kradljivica iz pera autorice J. R. Ward. U suradnji s Mozaik knjigom novo KDS kolo donosi i džepno izdanje naslova U postelji s ratnikom autorice Maye Banks. Novih šest naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici po cijeni već od 29,90 kuna dostupni u svim knjižarama Znanja, Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska.

U povijesnom trileru Crni redovnik autor Oliver Potzsch, koji je i sam je potomak obitelji Kuisl koja je od 16. do 19. stoljeća bila najglasovitija bavarska dinastija krvnika, donosi uzbudljivu pustolovinu potrage za ubojicom i otkrivanja davno skrivenog templarskog blaga, a sve to kroz atmosferu i svakodnevni život sedamnaestostoljetne Bavarske. Njegovi povijesni romani o schongauskom krvniku Jakobu Kuislu učinili su ga poznatim daleko izvan granica Njemačke, a roman Crni redovnik nastavak je prvog romana iz serijala Krvnikova kći.

Iz pera najpoznatijih filmski i TV scenarista trilera u Švedskoj, Cille i Rolfa Börjlinda, Znanje predstavlja žestoku kriminalističku priču Treći glas, čvrsto usidrenu u najaktualnijim društvenim temama. Autorska prava za njihov roman Plima prodana su u dvadeset zemalja čak i prije nego što je 2012. objavljen u Švedskoj. Njihovi trileri poznati su po karizmatičnim junacima vođenim željom za postizanjem socijalne pravde i temama koje oslikavaju Švedsku kao zemlju snažnih društvenih sukoba. Ljubitelje krimića i trilera razveselit će i roman Šuma smrti, novi iz pera danske kraljice krimića Sare Blaedel. Njezini su romani prevedeni u više od 30 zemalja, a u izdanju nakladničke kuće Znanje do sada je objavljen njezin roman Zaboravljene djevojke.

Romantične duše uživat će u ljetnoj ljubavnoj priči Ljeto je krivo za sve autorice Sarah Morgan koja je dosad pet puta nominirana za prestižnu nagradu RITA udruženja američkih pisaca ljubavnih romana, a triput je i osvojila istu nagradu. Tu su i novi nastavak fantastičnog serijala Bratstvo crnog bodeža J. R. Ward Kradljivica, te u suizdavaštvu s Mozaik knjigom džepno izdanje romana U postelji s ratnikom  Maye Banks.

Više o naslovima:

Crni redovnik (Die Henkerstochter und der Schwarze Monch), Oliver Pötzsch rođen je 1970. I sam je potomak obitelji Kuisl koja je od 16. do 19. stoljeća bila najglasovitija bavarska dinastija krvnika. Njegovi povijesni romani o schongauskom krvniku Jakobu Kuislu učinili su ga poznatim daleko izvan granica Njemačke. Crni redovnik nastavak je prvog romana iz serijala Krvnikova kći. Više o Oliveru Pötzschu možete pronaći na www.oliver-poetzsch.de.

U siječnju 1660. godine u Altenstadtu nedaleko od bavarskog grada Schongaua, otrovan je župnik. No, prije smrti uspio je podijeliti tajnu o drevnom grobu koji je otkrio ispod crkve. Medikus Simon Fronwieser i schongauski krvnik Jakob Kuisl u golemom sarkofagu  pronalaze posmrtne ostatke viteza templara i zagonetku koju je preminuli ostavio budućim naraštajima. Uvjereni su da su zagonetne riječi templara tragovi koji će ih odvesti do slavnog blaga viteškog reda koji je nestao prije nekoliko stoljeća. Zajedno s krvnikovom kćeri Magdalenom, poznavateljicom ljekovitog bilja i imućnom trgovkinjom Benediktom, sestrom ubijenog župnika, Simon i Kuisl kreću u rješavanje zagonetke. Uskoro otkrivaju da ih iza prve zagonetke čeka druga, a potom i treća te da nisu jedini koji žele pronaći blago…


Treći glas (Den tredje rösten), Cilla i Rolf Börjlind najpoznatiji su filmski i TV scenaristi trilera u Švedskoj. Autorska prava za njihov prvi roman Plima (Springfloden) prodana su u dvadeset zemalja čak i prije nego što je 2012. objavljen u Švedskoj. Njihovi trileri poznati su po karizmatičnim junacima vođenim željom za postizanjem socijalne pravde i temama koje oslikavaju Švedsku kao zemlju snažnih društvenih sukoba.

Sandra Sahlmann bila je sretna tinejdžerica. Vozila se na svojoj novoj bijeloj vespi kroz noć, po kiši. Iznenada je ostala bez goriva, motor se ugasio, a hladnoća joj se uvukla u kosti: samo je željela što prije stići kući. No čim je otvorila vrata, kao da se našla u najgoroj noćnoj mori. Otac joj se objesio. U trenu, njen je dom bio prepun policajaca koji su željeli što brže riješiti slučaj proglasivši ga samoubojstvom. Jedino se mladoj diplomantici Policijske akademije Oliviji Rönning Riveri čini da nešto u čitavoj priči ne štima. Kao prvo, Bengt Sahlmann nije ostavio oproštajno pismo. Osim toga, radio je u carinskoj upravi odakle je nedavno nestala veća količina zaplijenjenih narkotika. Možda je bio umiješan u krađu? Ili je želio razotkriti krivca i zato je ušutkan? Olivia ne može dozvoliti da ova pitanja ostanu bez odgovora. Sa svih strana stižu prikrivene prijetnje, ljudi povezani sa slučajem nestaju bez traga i ubrzo će postati jasno da je smrt Bengta Sahlmanna tek vrh ledenog brijega koji pluta mračnim vodama strašnih spoznaja.


Šuma smrti (De glemte piger), Sara Blædel suvremena je danska književnica. Najpoznatija je po kriminalističkom serijalu o Louise Rick. Njezini su romani prevedeni u više od 30 zemalja. U Danskoj, zemlji sa 5,6 milijuna stanovnika, njezine su knjige prodane u gotovo 2 milijuna primjeraka. U izdanju nakladničke kuće Znanje do sada je objavljen njezin roman: Zaboravljene djevojke.

Nakon dužeg dopusta, Louise Rick vraća se poslu u Odjelu za potragu za nestalim osobama, elitnoj jedinici pri Danskoj policijskoj upravi. Dodijeljen joj je slučaj petnaestogodišnjaka koji je nestao tjedan dana prije toga. Nakon što Louise sazna da je nestali tinejdžer sin mesara iz Hvalsøa, iskoristit će prigodu da potragu za mladićem poveže s osobnom istragom smrti svoga nekadašnjeg dečka otprije mnogo godina… Louise istraga vodi na putovanje kroz vrijeme. Povezuje se s osobama iz svoje prošlosti, uključujući Kima, glavnog istražitelja u policijskoj postaji u Holbæku, obitelj bivšeg dečka, fanatične članove neopaganističkoga kulta i njenu dugogodišnju blisku prijateljicu, novinarku Camillu Lind. Kopajući po zamršenoj mreži smrtonosnih veza u gradiću, Louise otkriva neizgovorenu, gorku istinu i opasne tajne.


Ljeto je krivo za sve (Suddenly Last Summer), Sarah Morgan od djetinjstva je znala da želi biti spisateljica. Danas živi taj san. Pet puta je nominirana za prestižnu nagradu RITA koju dodjeljuje udruženje američkih pisaca ljubavnih romana, a triput je i osvojila istu nagradu. Njezini romani redovito se pojavljuju na top listama najprodavanijih knjiga, a prevedeni su na tridesetak jezika. S mužem i djecom živi u okolici Londona.

Šefica kuhinje, vatrena Francuskinja Élise Philippe uistinu ima loš dan. Ne samo da su joj se srušili svi veliki planovi za otvaranje bistroa, već se u grad vratio i Sean O’Neil koji izgleda privlačnije nego ikad. Sjećanja na strastvenu noć prošloga ljeta ne izlaze Élise iz glave, ali ona itekako dobro zna da će Sean prije ili kasnije otići… opet. Što, uostalom, nije ni važno – nakon katastrofalnog svršetka svoje prve ozbiljne ljubavne veze, čvrsto je odlučila da ljubav na duge staze nije za nju… Kratki posjet Snježnom kristalu? Sean O’Neil radije bi si dobrovoljno sâm odstranio slijepo crijevo! U normalnim okolnostima, ni sva sila svije¬ta ambicioznog kirurga ne bi odvela u onu planinsku pustoš. No zbog hitnog slučaja, on pristaje nakratko se vratiti i uhvatiti se u koštac s duhovima prošlosti i obitelji čija je očekivanja iznevjerio. Ondje ga dočekuje mnoštvo sjećanja… i Élise. Njezine su usne još uvijek meke i slasne poput kolačića madlena. Ali to ne znači da će se ponoviti ono što se među njima zbilo prošloga ljeta. Jedno, naime, Sean želi izbjeći pod svaku cijenu – dati se uhvatiti u mrežu i otupjeti u onoj divljini koju je nekoć zvao domom. Pa čak niti ako su Éliseini poljupci još uvijek čarobno neodoljivi poput Crème Brûléea?


Kradljivica (The Thief), J. R. Ward autorica je bestselera New York Timesa – vampirskog serijala Bratstvo crnog bodeža koji među obožavateljima ima kultni status. Dobitnica je prestižne RITA nagrade u kategorije najbolje nadnaravne romanse, a za tu je nagradu i višestruko nominirana. Osim Bratstva crnog bodeža, u izdanju Znanja objavljeni su i njezini romani iz serijala Pali anđeli te očaravajuća trilogija Kraljevi burbona.

Sola Morte, bivša provalnica i obijačica sefova,odlučila je napustiti život na pogrešnoj strani zakona i okrenuti novu stranicu. Iako sa svojom voljenom bakom seli daleko na jug, što dalje od Caldwella i zloglasnog kralja droge, njezino je srce zarobljeno na sjeveru, s jedinim čovjekom koji je ikad dotaknuo njezino srce i dušu: Assailom koji je bio siguran da se nikad neće zaljubiti, pogotovo ne u ljudsku ženu. No njihova je ljubav nemoguća, a Sola i ne zna Assailovu pravu prirodu. Sudbina, međutim, ima druge planove za njih dvoje. Kada Assail padne u komu i život mu visi o koncu, njegovi rođaci preklinju Solu da se vrati i bude mu slamka spasa. Sola strahuje od povratka u prošlost, ali ne može ni dopustiti da njezin jedini voljeni umre…

[izvor informacije Znanje]