U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Toy Story 4 ; Fotografiju ustupio TB

U četvrtom filmu megapopularne serije”Priča o igračkama”, studio Pixar ponovno nas je počastio odličnim obiteljskim filmom. Ovog puta priča nas vodi iz oživljenog svijeta igračaka, gdje su igračke voljene i zbrinute, u svijet odbačenih igračaka bez dječjih vlasnika. To daje mjesta za povremeno malo ozbiljniji ton, te propitivanje o razlozima svrhe života iz perspektive igračaka. S djecom možete popričati o tome što ti komadi plastike za njih znače i što s njima kad postanu odbačene – darovati ih, prenamjeniti ili reciklirati, a ne samo baciti u “smeće“ (što u filmu izluđuje Forkyja). Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, niti ludom tempu, no ima povremenih zastrašujućih prizora. Ne propustite pogledati film do potpunog kraja odjavne špice jer se cijelo vrijeme odvijaju jako zabavni prizori (uključujući Pixarov završni logo!).

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Legendarni studio Pixar je uz prekrasnu animaciju dao dovoljno materijala za roditelje. Nažalost, u kinima igra samo na hrvatski sinkronizirana verzija, tako da se bez nadahnute originalne glumačke ekipe (Tom Hanks, Keannu Reeves…) i neki dijalozi izgubljeni u prijevodu.

Nasilje: Nasilje uključuje mačku koja baš ne voli igračke (jednu plišanu rastrga, drugu proguta) i razarajuće pucanje iz očiju, a ostalo se svodi na za malu djecu strašne prizore.

Zastrašujući prizori: Jezive starinske lutke za trbuhozborce, otmica lutaka, operacija nad Woodyjem.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Normalan.

Priča o igračkama 4 – Movie Site
Toy Story 4 – IMDb

Tihoni Brčić