Bella Technika premijerno u Hrvatskoj kao šlag na torti glazbenog programa 17. Tabor Film Festivala

Održana press konferencija 17. TFF-a: za mjesec dana počinje festival, a glazbenu listu ovogodišnjeg izdanja zaključuju Bella Technika (ex Darkwood Dub), Zajtrk i DJ Venom

Uz popularnog australskog street performera Dub Fx-a i bristolske legende elektro dance glazbe Fujiya&Miyagi na glavnu festivalsku pozornicu Tabor Varosh dolazi i sjajna Bella Technika, što je ujedno i prvi njihov nastup u Hrvatskoj. Riječ je o skupini koja je nova reinkarnacija jednog od najutjecajnijih regionalnih bendova, beogradskog Darkwood Duba. Autori i osnivači Bojan Drobac – Bambi i Milorad Ristić – Miki nakon stotina darkvudskih koncerata i osam albuma 2016. godine kreću u novu glazbenu avanturu, potpuno neopterećeni nasljeđem popularnosti. Gotovo dvije godine u tajnosti su “kuhali” album “Section” i ove godine podarili posve svjež i neočekivano nov zvuk, inspiriran fuzijom najrazličitijih utjecaja poput rane elektronske i plesne glazbe kombinirane sa psihodeličnim rockom, pop glazbom i dubop 80-ih. Uz angažman operne pjevačice Katarine Jovanović za vokalnu izvedbu, čitava plejada zvučnih glazbenih imena surađivala je na ovom albumu koji obiluje zaraznim ritmovima, vrhunskim vokalnim interpretacijama i melodičnim synth dionicama. Bella Technika prava je poslastica za iskusne glazbene znalce, a od nekadašnjih darkvudovaca ne možemo očekivati ništa manje od vrhunskog koncerta na taborskome brijegu.

Listu Sunset Stagea, pozornice s najljepšim pogledom na Zagoje, zaključuje slovenski duo Zajtrk. Laura Kranjc i Sven Horvat za sebe tvrde da ih ne zanimaju velike pozornice i komercijalni uspjeh, već svoj rad žele dijeliti s istinskim zaljubljenicima u glazbu. Krećući se od duhovitih do tužnijih tonova, na violini, gitari i tamburinu nesputano kombiniraju različite glazbene stilove, a u svoj etno-folk-jazz zvuk nerijetko upakiraju i aktivističke stihove. Istinski posvećenici glazbi, nalik na trubadure 21. stoljeća, na Tabor dolaze uživati s publikom i predstaviti im svoj album “Pričutenja”.

Ove godine na Tabor se u svojstvu resident DJ-a vraća i DJ Venom, klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te dvostruki DMC finalist svjetskog prvenstva u Londonu. Uz nastup na glavnoj pozornici, posjetitelje će u festivalskim danima glazbom rasplesati uz logorsku vatru na Campfire Stageu, gdje će se izmjenjivati i drugi Dj-evi, a svoj nastup će imati i zabočki Ganja $iljo, nova trap zvijezda koja svojim freestyleom  okuplja sve veći broj poklonika.

Uz jeftinije festivalske ulaznice, od sada su u online preprodaji dostupne i dnevne ulaznice, a podsjećamo da je 17. TFF objavio i poziv za volontere koji se do 24. lipnja mogu prijaviti putem linka http://bit.do/volonteri-prijave-17-TFF.


FILMSKI PROGRAM

GLAVNI FILMSKI PROGRAM: FILMOVI U KONKURENCIJI MEĐUNARODNA KONKURENCIJA

Za Grand prix festivala i posebna priznanja žirija ove će se godine natjecati 27 filmova iz 19 zemalja svijeta. Izbor ovogodišnjih selektora Ivana Ramljaka, Ive Rosandić, Ane Abramović i Davora Kanjira sasvim će sigurno zadovoljiti i najprobirljivije ljubitelje kratkog filma. Kao mali teaser za ovogodišnju selekciju spomenut ćemo tri filma iz konkurencije: dobitnik Principal Prize nagrade na ovogodišnjem Oberhausenu, belgijsko-kongoanski film Zombiji četrnaestominutni je glazbeni triler o digitalnoj zombifikaciji. Smješten u grad Kinshasu, film redatelja Balojia bavi se pitanjem društvenih medija i cijene koja se zbog njih plaća, istodobno slaveći vibrantnu supkulturu grada te vizualno atraktivnim filmskim putovanjem prati njegove metamorfoze iz blistavih noćnih klubova do rijeke zagušene plastičnim otpadom. Uz Zombije, ovdje svakako treba spomenuti i dobitnika posebnog priznanja na Oberhausenu, ruski film IO kojeg potpisuje kolektiv pod nazivom Art Union Marmelade. Napisan, snimljen i montiran u samo tri dana, film kojeg su režirala trojica mladih redatelja iz St. Petersburga donosi izvanrednu energiju, iskren i oštar portret kompleksnosti ljubavi mladih, kao i iznimno maštovitu uporabu filmskog jezika. Dokumentarni francuski film Swatted bavi se fenomenom swattinga i načinima na koji online igrači izbjegavaju ovu vrstu cyber-bulinga, a koji za njih ponekad može biti i fatalan. U zanimljivom pristupu temi redatelj Ismaël Joffroy Chandoutis radnju oblikuje putem You Tube videozapisa i grafika iz videoigrica.

DOMAĆA KONKURENCIJA

U ovogodišnjoj se domaćoj konkurenciji nalazi sedamnaest filmova, koji se natječu za najbolji domaći film festivala. Redateljica Nikica Zdunić svojim je filmovima izrazite vizualne domišljenosti već je poznata Taborskoj publici, a ove će se godine u konkurenciju uključiti igranim filmom „Sovjetski psi“ o dvoje ljudi koji se različito nose s gubitkom. Jedno dosadno ljeto, usamljenost i ljubav preko aplikacije tema su igranog filma “Lovebox” redatelja Ivana Turkovića-Krnjaka, a sličnim se tematskim preokupacijama, ovaj put o dvoje koji su se upoznali preko speed date-a, bavi se i redatelj Andrija Mardešić. Što se događa kad dvije cimerice saznaju da je umrla vlasnica stana u kojem živi prikazuje film “Moljci” Tomislava Đurinovića. Dobitnica nagrade za najbolji eksperimentalni film 2014., Petra Zlonoga, vraća se na Tabor s animiranim filmom „Jedan od mnogih“ u kojem postavlja pitanja o jedinstvenosti i vječnom izmicanju onoga što tražimo. Premijerno prikazan u svibnju ove godine, u filmu „Mačka je uvijek ženska“ autorice Martina Meštrović i Tanja Vujasinović kroz prizmu feminizma odaju hommage svojoj profesorici, jednoj od najznačajnijih hrvatskih kiparica Mariji Ujević Galetović. Lucija Mrzljak i Morten Tšinakov predstavit će se animiranim filmom „Demonstracija briljantnosti u 4 čina“ koji govori o posebnome, odraslom muškarcu u odijelu, dok Ivana Bošnjaki Thomas Johnson u filmu „Udahnuti život“ propituju povezivanje mlade žene s energijom prirode. Eksperimentalni žanr zastupljen je s tri filma. U filmu „Planine“ autorica Hrvoslava Brkušić složenim postprodukcijskim procesima izdvaja i prikazuje motive planinskih krajolika iz dijapozitiva tvrtke Zora film, koja se bavila snimanjem nekad dobro poznatih obrazovnih filmova. Distopijska virtualna putovanja u filmu „Gradovi u kojima nisam bio“ tema su filma Damira Čućića, dok se u filmu „Jabuka, tri dvopeka, jogurt“ Anita Čeko vraća na osjetljiva mjesta svojih tinejdžerskih dana. Dokumentarni filmovi najbrojniji su u ovogodišnjem programu, u kojem će se predstaviti šest autora. U filmu “3. rujna 2015.” Sara Jurinčić propituje novinske vijesti i osobna sjećanja na datum iz naslova, dok se fotografijama kao dokumentiranom životu rođaka koji su odselili na Zapad u filmu „Mjesto odakle vam pišem pisma“ bavi Nikolina Bogdanović. Tradicijski gastro običaji Istre koji uključuju i klanje „prašćine“ tema su filma „Meso“ Elvisa Lenića, a život pod stare dane i po dubrovačkim zidinama prikazuje Ines Jokoš u filmu „Izlazite li vanka?“. Priča koja stoji izasvakodnevnog prizora djevojčice Tanje koja s prozora promatra ulicu tema je filma Mie Sidorov„Kako je Tanja ostala sama“, dok Josip Lukić u filmu „Doplovit će Rex“ prati posljednje slobodne dane gospođe Marine, prije nego će otići na šestomjesečni rad na kruzeru i ponovo se rastati od vlastite djece.

POPRATNI FILMSKI PROGRAMI

RETROSPEKTIVA IGORA BEZINOVIĆA

Prošlogodišnji pobjednik u domaćoj konkurenciji, redatelj Igor Bezinović, na Taboru će se predstaviti retrospektivom svojih kratkometražnih filmova „Nepovratno”, “Goli sati”, “Vrlo kratki izlet”, “Benjamin”, “Cartolina de Momjan” i “Lovettovi”. Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je dvadesetak kratkometražnih filmova i dugometražne filmove Blokada i Kratki izlet koji se osvojio Veliku zlatnu arenu u Puli kao i mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

RETROSPEKTIVA FILMOVA OGNJENA GLAVONIĆA

Svojim debitantskim igranim filmom “Teret”, premijerno prikazanim u programu lanjskog Cannesa te izvrsno primljenim od strane žirija i publika na svjetskim festivalima, Ognjen Glavonić prometnuo se u jednog od najznačajnijih filmskih redatelja današnjice na prostoru bivše države. Retrospektiva na Tabor film festivalu bit će prvo predstavljanje Glavonićevih kratkometražnih filmova u Hrvatskoj, a prikazat ćemo tri naslova: “Od pepela”, “Ritam gitara, prateći vokal” i “Živan Pujić Jimmy”, nakon čega će uslijediti razgovor s redateljem. Uz to, Glavonić na festival dolazi i u ulozi člana žirija u međunarodnoj konkurenciji. Ognjen Glavonić rođen je u Pančevu 1985. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Njegov dokumentarni film Živan pravi punk festival (2014) prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu i na festivalima Cinéma du Réel, IndieLisboa, CPH:DOX i drugdje. Dubina dva, njegov prvi dugometražni dokumentarac bio je prikazan na preko 50 filmskih festivala osvojivši 20-tak nagrada. Teret, Glavonićev je debitantski dugometražni igrani film koji trenutno dobro prolazina filmskim festivala kao i kod kritikea svjetsku premijeru je imao u službenoj konkurenciji lanjskog festivala u Cannesu. Direktor je i suosnivač Pančevo film festivala.

RETROSPEKTIVA FILMOVA Edwarda Lawrensona

Na Tabor nam ove godine u žiri stiže škotski redatelj s londonskom adresom Edward Lawrenson. Pored filmova kojima gostuje na uglednim filmskim festivalima, filmske kritike objavljuje u najznačajnijim filmskim časopisima poput Sight&Sound, Flim Quarterly ili Screen International. Piše i za The Guardian, režirao je dokumentarce za BBC, a radi i kao sveučilišni predavač. Filmmaker Magazine ga je 2015. uvrstio među 25 najznačajnijih novih lica nezavisnog filma, a u izvrsnost Lawrensonovih filmova uvjerit će se i ovogodišnja taborska publika. U popratnom programu gledat ćemo ‘Uppland’, film o ostacima kolonijalizma koji nas vodi u udaljene gorske predjele Liberije i ‘Abandoned Goods’, filmski esej o sasvim posebnoj zbirci umjetničkih djela nastalih u pionirskom kreativnom studiju psihijatrijske bolnice Netherne.

AFRIČKI FILM

Kratko putovanje kroz suvremeno video-filmsko stvaralaštvo supsaharske Afrike koje zazire od potpore lažno benignih stranih sredstava. No nema programa, čak ni onog najmanjeg, koji ne nudi iznimke s novim pogledom na stvari: Inicijacija (2016) je realizirana uz potporu galerije u Frankfurtu/Mainu i u njoj se Teboho Edkins koristi sjećanjima iz djetinjstva u Lesotu kako bi dao uvid u inicijacijski obred naroda Mosota. Od ruralne južne Afrike primičemo se kontinentalnom istoku: Kenija i uzbudljivo urbani krajolik zemlje i duše njezinog glavnog grada, Nairobi, donosi nam William Owusu s filmom Prvo ja (2005). Neobično je slatka to i tužna priča o životu nakon kraja ljubavnog odnosa. Zadržat ćemo se na istoku ali promijeniti zemlju i, s time, i filmski jezik: animirani film Kengere (2010) Petra Tukeija Muhumuza smatrao se tako eksplozivno političnim u Ugandi da je povučen iz distribucije, dok je redatelj na nekoliko godina napustio svoj dom… Posljednji film u našoj selekciji vodi nas na zapad Afrike: to je Nigerija, mjesto najsnažnije produkcije igranih filmova na svijetu, mjesto Nollywooda – producentske meke koju tri osobenjaka sa svojim omnibusom Vizije: Antologija kratkog filma žele revolucionarizirati! Program pun iznenađenja i izazova! Program je sastavio ovogodišnji član žirija u domaćoj konkurenciji, Olaf Möller, koji će ujedno održati i predavanje o afričkom filmu.

ZAGORSKI SPECIJAL

Programom Zagorski specijal nastojimo osvijestiti činjenicu da Tabor Film Festival nije jedina spona Hrvatskog zagorja i filmske umjetnosti, te pronalazimo žanrovski raznovrsne filmove koji su u nekom odnosu s našim krajem. Bilo da se radi o Zagorju kao tematskoj okosnici, inspiraciji ili pak o podrijetlu autora, ovim programom istražujemo potencijale koje Zagorje može ponuditi filmu. Film koji ove godine predstavljamo, “Dom boraca”redatelja Ivana Ramljaka, svjetsku je premijeru imao na prestižnom pariškom festivalu Cinéma du réel. Ramljakov film snimljen je desetak kilometara od dvorca Veliki Tabor, u Kumrovcu, na lokaciji i danas impresivnog arhitektonskog zdanja kojeg su osmislili arhitekti Berislav Šerbetić i Ivan Filipčić, a koje je nekad nosilo naziv Dom boraca narodnooslobodilačkog rata i omladine Jugoslavije.

NOĆ ŽIVE PUBLIKE

Koliko ste puta željeli reagirati na film, ali su vas konvencije i prisustvo drugih od toga odvratili? Stvaramo kino u kojem ne da je dopušteno, već je poželjno aktivno sudjelovati u projekciji. Mi vam nudimo rekvizite, a na vama je da osmislite što ćete s njima činiti. Uputstva za uporabu su jednostavna: činite to glasno i na svoj način! Bit će to noć začudnih filmova za koje nas nerijetko zanima motiv zbog kojeg su snimljeni, a da ne bi sve ostalo samo na čuđenju, publika će imati jedinstvenu priliku odabrati najotkačeniji film festivala. U kolektivno ludilo i smijeh do suza ove nas godine uvodi Mario Kovač, pravi homo universalis 21. stoljeća: redatelj, performer, glumac, doktor znanosti, scenarist, šahist, strastveni pub kvizaš i još mnogo toga…no iznad svega -iskonski šoumen na čije lucidne dosjetke nitko ne može ostati ravnodušan!

KRATKO JE BITNO!EUROPSKA FILMSKA AKADEMIJA KANDIDATI ZA EUROPSKU FILMSKU NAGRADU 2018. NA TURNEJI

U programu „Kratko je bitno!“ ponovo gledamo najuspješnija ostvarenja suvremenih mladih europskih filmaša. Putujući program s filmovima kandidatima za prestižnu Europsku filmsku nagradu svoju postaju redovito ima i na velikotaborskome brijegu.

KRATKO JE BITNO!

Program je kratkog filma Europske filmske akademije koji putuje diljem Europe i šire sa svrhom da publici predstavi kandidate za Europsku filmsku nagradu. Program kratkih filmova nominiranih za Europsku filmsku nagradu raznolika je panorama suvremenih mladih europskih filmaša. Ovogodišnji se program sastoji od produkcija I koprodukcija iz Belgije, Bugarske, Francuske, Gruzije, Njemačke, Italije, Latvije, Portugala, Španjolske, Švicarske, Nizozemske, Velike Britanije i Ukrajine. Članovi Europske filmske akademije (više od 3000 profesionalaca iz područja filma u Europi) za najbolji film izabralo je talijanski „Gli anni“ („Godine“)redateljice Sare Fgaier.

Filmski žiriji

Ovogodišnje filmove u konkurenciji ocjenjivat će dva žirija. U žiriju za međunarodnu konkurenciju nalaze se srpski redatelj Ognjen Glavonić, škotski pisac i redatelj s londonskom adresom Edward Lawrenson i franko-njemački filmski redatelj Sylvain Cruiziat Prošlogodišnji pobjednik u domaćoj konkurenciji, redatelj Igor Bezinović dolazi u žiri za domaće filmove, a pridružit će mu se njemački filmski teoretičar i kritičar Olaf Möller, te ukrajinsko-njemačka redateljica Mila Zhluktenko.


Glazbeni program održavat će se na četiri stage-a: koncerti na velikoj pozornici Tabor Varosh i pozornici Sunset Stage, “Food&Jazz” program odvija se u Grešnoj gorici, a na Campfire stage-u nastupaju DJ-evi. PLAY LISTA LINE UP-a 17. TABORA: https://play.soundsgood.co/playlist/tabor-film-festival-17-2

DUB FX (AU)

Pionir eklektičnog live-looping-beatbox zvuka, australski street performer Benjamin Stanford, poznatiji kao Dub FX jedinstven je glazbenik koji svojim nastupima, ali i načinom na koji je ostvariosvoj glazbeni uspjeh postao inspiracija milijunima diljem svijeta. Držeći se svojih underground korijena, uspio je razviti zavidnu karijeru bez ikakve pomoćikomercijalnih medija i diskografskih kuća, ostvarivši tako san mnogih glazbenika. „Samo sam želio putovati i stvarati glazbu“, izjavljuje umjetnik koji je šest godina živio i svirao na ulici. Započevši svoj umjetnički put 2006. kada su društvene mreže bile novost, nije mogao predvidjeti kako će one postati tako važna platforma koja će ga lansirati u glazbene visine: „Prije nego sam uopće shvatio da su moje video snimke postale viralne, već sam svirao na najvećim svjetskim festivalskim pozornicama“, govori Dub FX. Unikatnog vokala, Dub FX jednakom energijom osvaja ulične trgove, male klubove i velike festivale, a njegovu nepatvorenu energiju prepoznaje oduševljena publika, koja ga na koncertima prati do u svaki beat. Nastup na Taboru ujedno je i jedini ovoga ljeta u Hrvatskoj, pa priliku da uživo slušate Dub FX-a ne biste trebali propustiti, bilo da ste njegov fan ili ćete to, u što uopće ne sumnjamo, tek postati!

Fujiya & Miyagi (uk)

Fujiya & Miyagi osnovani su 2000. godine u Brightonu, Velika Britanija. Trenutni sastav čine David Best (vokal i gitara), Stephen Lewis (sintesajzeri i vokali), Ed Chivers(bubnjevi), Ben Adamo i Ben Farestuedt (bas i vokal). Do sada su izdali osam albuma, a posljednji album “Flashback” koji trenutno promoviraju u velikoj svjetskoj turneji izašao je 31. svibnja, na kojoj je Desinić uz Pariz jedina europska destinacija ovog ljeta. Popularnost i uzlet ove elektro-dance atrakcije nastaje nakon 2003., zahvaljujući sjajnim recenzijama kritičara vodećih svjetskih glazbenih magazina. Bendu je posvećena i dokumentarna emisija na MTV2, a njihovu pjesmu “Uh” prepoznala je i ekipa iz kultne serije “Breaking Bad” i uvrstila je u svoj soundtrack. Glazbu Fujiya & Miyagea također možete slušati i u serijama “Misfits” i “How To Get Away With Murder”.

BELLA TECHNIKA (SRB)

Bella Technika nova je reinkarnacija jednog od najutjecajnijih regionalnih bendova, beogradskog Darkwood Duba. Autori i osnivači Bojan Drobac – Bambi i Milorad Ristić – Mikinakon stotina darkvudskih koncerata i osam albuma 2016. godine kreću u novu glazbenu avanturu, potpuno neopterećeni nasljeđem popularnosti. Gotovo dvije godine u tajnosti su “kuhali” album “Section” i ove nam godine podarili posve svjež i neočekivano nov zvuk, inspiriran fuzijom najrazličitijih utjecaja poput rane elektronske i plesne glazbe kombinirane sa psihodeličnim rockom, pop glazbom i dubop 80-ih. Uz angažman operne pjevačice Katarine Jovanović za vokalnu izvedbu, čitava plejada zvučnih glazbenih imena surađivala je na ovom albumu koji obiluje zaraznim ritmovima, vrhunskim vokalnim interpretacijama i melodičnim synth dionicama. Bella Technika prava je poslastica za iskusne glazbene znalce, a od nekadašnjih darkvudovaca ne možemo očekivati ništa manje od vrhunskog koncerta na taborskome bregu.

ŠIROM (slo)

Glazbeni biser Širom dolazi na Tabor – a zašto ih nazivaju slovenskom world music atrakcijom, lako ćete se i sami uvjeriti čim se prepustite prvim tonovima njihove čudesne glazbe u kojoj se sažima magija zvukova sa svih strana svijeta. Slovenski trojac Iztok Koren, Ana Kravanja i Samo Kutin svoje maestralno glazbeno umijeće tijekom koncerta izmjenjuje na brojnim instrumentima: taborskim će brijegom odzvanjati zvukovi udaraljki, harfi, kalimba, violina, viola, bendža, ribaba, balafona, bendira, ukulelea… pletući čarobnu mrežu zvukova koja svakim novim tonom slušaoca uvlači dublje, u sasvim poseban glazbeni svijet u kojem se možete posve izgubiti i – ponovo naći sebe. Impresivnu zvučnu sliku u kojoj se na jedinstven način spajaju avangardni folk, jazz, post rock, psihodelija, klasična i improvizirana glazba prepoznala je i izdavačka kuća Glitterbeat Records, koja se godinama nalazi u vrhu izdavača u world music sceni, uzevši Širom pod svoje okrilje.

IGRALOM(srb)

Sunset Stage idealna je pozornica za jedan od najzanimljivijih alternativnih eksperimentalnih bendova regije – Igralom. Predstavnici autentične niške scene dolaze razigrati srca i tijela svojim, kako ga sami nazivaju, „hilbili-afro-fank zvukom“. Glazba Dimitrija Simovića, Darka Uroševića i Mladena Marjanovića nastaje na podlozi saharskog blues rocka, a njihovim improvizacijskom umijećem dovedenim do perfekcije, istodobno lišenim ikakvih barijera, nastaje neponovljiv i prepoznatljiv glazbeni doživljaj, zabilježen i na posljednjem albumu naziva “Sunovrat” koji se našao u mnogim izborima najboljih albuma u 2018. godini. The Marshmallow Notebooks (hr) The Marshmallow Notebooks je Matija Habijanec, osebujni krapinskiindie-pop/folk kantautor koji objavljuje albume i nastupa već više od dvadeset godina. Nakon desetak objavljenih albuma u lo-fi produkciji, istoimeni album The Marshmallow Notebooks našao se 2013. na vrhu ili pri vrhu većine godišnjih lista najboljih albuma, nakon čega je objavljen na vinilu za zagrebački Noisy Night, a onda i reizdan, također na vinilu, za kanadski Ill in the Head. The Marshmallow Notebooks upravo su objavili prvi singl s nadolazeće ploče “Destruction”, a Matiji će se na Taboru pridružiti članovi live postave koja će ove i iduće godine koncertno promovirati novi album

ZAJTRK (SLO)

Zajtrk vam poslužujemo kao poslasticu za večeru na našem Suset Stageu! Slovenski duo Zajtrk čine Laura Kranjc i Sven Horvat koji za sebe tvrde da ih ne zanimaju velike pozornice i komercijalni uspjeh, već svoj rad žele dijeliti s istinskim zaljubljenicima u glazbu. Krećući se od duhovitih do tužnijih tonova, nesputano na violini, gitari i tamburinu kombinirajući različite glazbene stilove, Zajtrk u svoj etno-folk -jazz zvuk nerijetko upakira i aktivističke stihove. Istinski posvećenici glazbi, nalik na trubadure 21. stoljeća, na Tabor dolaze uživati s publikom i predstaviti im svoj album “Pričutenja”.

Ganja $iljo (HR)

Ganja $iljo nova je zvijezda na hrvatskoj trap sceni. U trap vodama zaplivao je već prije punoljetnosti, svojim freestyleom najprije zabavljajući prijatelje i poznanike na lokalnim zabavama, da bi u samo par godina prikupio ozbiljnu brojku sljedbenika koji na njegovim nastupima znaju sve rime napamet. Njegov uspon dokazuju i deseci tisuća klikova na hitoidne singlove na Youtube, koji ovaj mladi zabočki umjetnik uz ostale društvene mreže koristi kao platformu za svoju promociju, opirući se mainstream medijima. Beskompromisni stihovi i jezik otpora koji udara u sve dogme malograđanštine uz tipični gangsta-trap itinerar glavna su obilježja Ganja $ilje, a je li opasan kako se predstavlja ili se samo sjajno zabavlja zajedno sa svojim obožavateljima, provjerite uživo na Taboru. FOOD&JAZZ u Grešnoj gorici

DRAGO DIKLIĆ i DUO FRANULIĆ ĆULAP (hr)

I ove će se godine za sve zaljubljenike u savršen spoj slasnih zagorskih delicija i glazbenih vrhunaca jazza, bluesa, etna i evergreena u Grešnoj gorici nadomak dvorca Veliki Tabor održati festivalski program pod nazivom „Food & Jazz“. U jednoj od dvije koncertne večeri posjetitelji će uživati u posebnom ozračju autorske glazbe Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa, koji kao DuoFranolić Ćulap u svojim kompozicijama razvijaju specifičan orijentalni stil inspiriran arapskom, turskom, balkanskom, indijskom etno glazbom upotpunjenom bluesom i jazzom. Put od svog omiljenog Trnja do zvjezdanog desiničkog neba za prijeći i legenda šansone i jazz glazbe Drago Diklić, koji će taborsku će publiku počastiti svojim bezvremenim hitovima, a glazbeniku čije su pjesme postale dijelom hrvatske nematerijalne baštine pridružit će se i sjajni glazbeni kolege – Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitari, Mladen Baraković na basu, te Josip Cvitanović na bubnjevima.

DJ PROGRAMDJ VENOM (hr)

DJ Venom vraća se na taborski festival! Nakon što je na prošlom izdanju održavao radionicu, ovaj put dolazi u ulozi resident DJ-a i svojim će umijećem osigurati sjajan, rasplesani provod. Davor Vrdoljak aka DJ Venom rođen je u Osijeku, danas živi i radi u Zagrebu, klupski je DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te dvostruki DMC finalist svjetskog prvenstva u Londonu. Bavi se miksanjem vinila već 20-tak godina te iza sebe ima velik broj regionalnih i internacionalnih nastupa. Više od 10-tak godina vodi DJ radionicu u Zagrebu i u Puli, gdje mlade polaznike poučava scratch, juggling i beatmatching tehnikama te njihovoj primjeni za nastupe u klubovima i na natjecanjima. Uz nastup na glavnoj pozornici, posjetitelje će u festivalskim danima glazbom rasplesati uz logorsku vatru na Campfire Stage-u, gdje će se izmjenjivati i drugi Dj-eviOSTALI POPRATNI PROGRAMI Za posjetitelje će uz bogat filmski i koncertni program biti organiziran i niz popratnih sadržaja, kao što su jutarnja joga, radionica Lovca na bilje Antona Rudana, filmski kviz pod vodstvom Marija Kovača, filmska prezentacija #EU&ME projekta EU komisije i druga događanja.


ULAZNICE Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti samo online preko sustava Entrio: https://www.entrio.hr/event/17-tabor-film-festival-5852Ulaznice će se moći kupiti i na festivalskom ulazu.CIJENE ULAZNICA FESTIVALSKE ULAZNICE Pretprodaja od 12.6. – 11.7.2019. – 250 kn (34 EUR) Na ulazu – 300 kn (40 EUR) DNEVNE ULAZNICE

12 Pretprodaja od 12.6. – 11.7.2019. Četvrtak, 11.7. – 120 kn/ na ulazu 150 kn (16/20 EUR) Petak, 12.7. – 80 kn/ na ulazu 100 kn (11/14 EUR) Subota, 13.7. – 80 kn/ na ulazu 100 kn (11/14 EUR) Nedjelja, 14.7. – 50 kn/ na ulazu 70 kn (7/9,5 EUR)

PRIJAVE VOLONTERA Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji ovogodišnjeg izdanja koje će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 11. do 14. srpnja. Svi izabrani kandidati pridružit će se velikoj volonterskoj obitelji koja je nastala u proteklih 17 godina. Prilika je to za skupiti dragocjeno iskustvo, upoznati nove ljude i pritom se dobro zabaviti. Prijave traju do 24. lipnja na linku NA LINKU http://bit.do/volonteri-prijave-17-TFF

TRANSPORT I SMJEŠTAJ Za posjetitelje će biti organiziran festivalski autobus koji će posjetitelje voziti do podnožja dvorca. Oko dvorca će biti organiziran kamp, koji je uz festivalsku ulaznicu besplatan. Uz privatni i hotelski smještaj u okolici, partner festivala Wine Hill Hostel iz Desinića posjetiteljima će ponuditi smještaj po promotivnim cijenama. Terme Tuhelj će posjetiteljima festival osigurati 20% popusta na cijenu smještaja u hotelu, kao i 50% popusta na ulaznice za bazene. Više informacija o transportu i smještaju bit će objavljeno na mrežnim stranicama TFF-a.

[izvor informacije Tabor Film Festival]