Godzilla II: Kralj zvijeri
Godzilla: King of the Monsters (2019.)
Redatelj: Michael Dougherty
Glumci: Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Sally Hawkins
Žanr: Akcijski, avantura, fantazija
Trajanje: 132 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik… Godzilla II: Kralj zvijeri se odvija pet godina nakon događaja iz 2014. godine, a što zapravo nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzille, i saznanjem da s tim stvorenjem moraju dijeliti planet.

Godzilla II: Kralj zvijeri – Movie Site
Godzilla: King of the Monsters – IMDb


Teret
Teret (2018.)
Redatelj: Ognjen Glavonić
Glumci: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev
Žanr: Drama
Trajanje: 98 minuta
Država: Srbija, Francuska, Hrvatska, Iran, Qatar

Sadržaj:
Vlada (Leon Lučev) radi kao vozač kamiona tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine. Njegov je zadatak prevesti tajanstveni teret od Kosova do Beograda kroz nepoznato, ratom uništeno područje. Kad napokon obavi posao, zna da će se morati vratiti kući i suočiti se s posljedicama svojih djela. Ognjen Glavonić film je temeljio na istinitoj priči koju je obradio u forenzičkom dokumentarnom filmu ‘Dubina dva’. Teret je premijerno prikazan u programu Filmskog festivala u Cannesu – 15 dana autora 2018., a glavnom glumcu Leonu Lučevu donio je nagradu Srce Sarajeva 2018. godine.

Nagrade i festivali:
Filmski festival u Cannesu – 15 dana autora 2018. / Međunarodni filmski festival Kiev Molodist 2018. – posebno priznanje žirija / Sarajevo Film Festival 2018. – Srce Sarajeva za najboljeg glumca (Leon Lučev) / Haifa film festival 2018. – Nagrada Fedeora za najbolji strani film / Međunarodni festival mediteranskog filma u Montpellieru – CINEMED 2018. / Ljubljanski međunarodni filmski festival LIFFe 2018. – Posebno priznanje žirija / Zagreb Film Festival 2018. – Zlatna kolica za najbolji film / Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu 2018. – Nagrada FIPRESCI za najbolji film, Posebno priznjanje žirija / Međunarodni filmski festival u Solunu 2018. / Međunarodni filmski festival u Marakešu 2018. – Najbolja režija (Ognjen Glavonić) / Filmski festival u Trstu 2019. – Nagrada portala Cineuropa / Međunarodni filmski festival u Sofiji 2019. – Posebno priznanje žirija / Međunarodni filmski festival San Francisco 2019. / Filmski festival ljudskih prava 2019. – Nagrada Amnesty International za najbolji film;

Teret – Facebook
Teret – IMDb


Male nevine laži
Nous finirons ensemble / Little White Lies (2019.)
Redatelj: Guillaume Canet
Glumci: Marion Cotillard, François Cluzet, Benoît Magimel
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 135 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Little White Lies / Nous Finiros Ensamble nastavlja se na film „Male nevine laži” iz 2010. godine. Ekipa koja se raspala, ponovo se sastaje povodom godišnjeg partyja iznenađenja koji je organiziran za Maxa. U kojem će smjeru ova zabava, a i kasnije prijateljstvo ići, znaju samo oni. Prekrasna francuska komedija, na rubu drame osvojit će vas na prvu. Uz odličnu glumačku postavu Marion Cotillard, François Cluzet, Benoît Magimel.

Male nevine laži – Facebook
Nous finirons ensemble / Little White Lies – IMDb


Rocketman
Rocketman (2019.)
Redatelj: Dexter Fletcher
Glumci: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard
Žanr: Biografija, drama
Trajanje: 121 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
ROCKETMAN je epska glazbena fantazija o nevjerojatnoj priči o Eltonu Johnu. Film prati fantastičnu transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu Eltona Johna. Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture. U filmu Taron Egerton izvodi neke najpoznatije Eltonove pjesme. Jamie Bell glumi Eltonovog dugogodišnjeg tekstopisca Berniea Taupina, Richard Madden je u ulozi Eltonovog prvog menadžera, Johna Reida i Bryce Dallas Howard je Eltonova majka Sheila Farebrother. “Elton je rekao da nikada nije čuo nikoga da pjeva njegove pjesme bolje od Tarona!” – Giles Martin, glazbeni producent. U svojoj dugoj karijeri Elton John je prodao više od 250 milijuna primjeraka svojih albuma. Dobio je pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, jedan Zlatni globus i jednog Oscara.

Rocketman – Movie Site
Rocketman – IMDb


Ma
Ma (2019.)
Redatelj: Tate Taylor
Glumci: Octavia Spencer, Luke Evans, Juliette Lewis, Allison Janney
Žanr: horor, triler
Trajanje: 99 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Oskarovka Octavia Spencer je Sue Ann. Povučena žena iz Ohioa. Jednog dana joj pristupa Maggie (Diana Silvers), nova teenegerka u gradu, s zamolbom da kupi alkoholno piće za nju i njezine prijatelje. U tome Ann vidi priliku za stvaranje prijateljstva s novim mladim ljudima. Osim kupnje pića teenegerima nudi i svoju kuću (podrum) kao mjesto za partijanje. Ali postoji samo jedno pravilo. Da nikada se ne popnu na gornje katove kuće. Uskoro se svakodnevno partijanje počinje pretvarati u opsesiju i noćnu moru kako Ma (nadimak Sue Ann) počinje pokazivati svoju zlokobnu stranu, te se njezin podrum iz najboljeg mjesta za partijanje u gradu polagano počinje pretvarati u najgore mjesto na svijetu. Uz navedene u ‘Ma’ glume i Juliette Lewis kao Maggieina mama, Luke Evans kao otac od jednog lokalnog klinca, Missi Pyle kao njegova djevojka, te McKaley Miller, Corey Fogelmanis, Gianni Paolo i Dante Brown kao Maggieini prijatelji.

Ma – Movie Site
Ma – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]