John Wick 3: Parabellum
John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019.)
Redatelj: Chad Stahelski
Glumci: Keanu Reeves, Halle Berry, Jason Mantzoukas
Žanr: Akcijski, triler
Trajanje: 130 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U novom nastavku hita iz 2014. godine, legendarni plaćeni ubojica John Wick bježi zbog dva razloga. Love ga jer mu je za glavu raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental, a to je Ne ubij u hotelu. Ne samo to, već je žrtva bila član društva koje je naručilo Wickovu smrt, pa su stoga sve ubojice svijeta Wicku za petama. Premda je već trebao biti mrtav, Continentalov upravitelj Winston dao mu je jedan sat prije nego što ubojice krenu i Wick postane excommunicado. Prije nego što mu se opozove članstvo, zabrane sve usluge te ga se odsiječe od svih drugih članova, Wick će i kolcem i lancem i bokserom ići kroz sve druge kako bi pobjegao iz New Yorka i ostao živ. Naravno, Wickov pas kreće s njim u akciju i krvoločno napada sve one koji im se nađu na putu. Halle Berry se pridružuje Keanu Reevesu u novom nastavku Johna Wicka i upravo zato se još više veselimo trećem nastavku.

John Wick 3: Parabellum – Movie Site
John Wick: Chapter 3 – Parabellum – IMDb


The Shiny Shrimps
Les Crevettes Pailletées / The Shiny Shrimps (2019.)
Redatelj: Maxime Govare
Glumci: Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët
Žanr: komedija
Trajanje: 103 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Matthias Le Goff, zlatni olimpijac u zalasku svoje karijere, u TV prijenosu daje homofobnu izjavu. Njegova kazna je: treniranje Shiny Shrimpsa, kičastog amaterskog gay vaterpolo tima. Njihov jedini cilj je da se kvalificiraju na Gay Games u Hrvatskoj na kojima nastupaju najbolje svjetske LGTB atletske zvijezde. To je početak teškog, ali zabavnog puta prema Hrvatskoj i sportskoj slavi.

The Shiny Shrimps – Allocine.hr
Les Crevettes Pailletées / The Shiny Shrimps – IMDb


Na putu
Continuer / Keep Going (2018.)
Redatelj: Joachim Lafosse
Glumci: Virginie Efira, Kacey Mottet-Klein, Diego Martin, Mairambek Kozhoev, Damira Ripert
Žanr: Drama
Trajanje: 84 minuta
Država: Belgija, Francuska

Sadržaj:
Razvedena majka Sybille odlučuje povesti sina Samuela na dugo putovanje kroz Kirgistan. Dok im društvo prave dva konja, majka i sin suočavaju se s veličanstvenim krajolikom, opasnostima, lokalnim stanovnicima i prije svega, jedno s drugim. Film se temelji na romanu Continuer uvaženog pisca Laurenta Mauvigniera (2016.), a premijerno je prikazan na Danima autora u Veneciji 2018. godine. Belgijski redatelj Joachim Lafosse vraća se na ZFF nakon filmova Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu) i Bijeli vitezovi (nagrada za režiju na San Sebastiánu).

Nagrade i festivali:
Venice Film Festival 2018 – Venice Days
Zagreb Film Festival 2018 – pobjednik natjecateljskog programa PLUS

Na putu – CineEuropa.org
Continuer / Keep Going – IMDb


Euforija
Euforia / Euforia (2018.)
Redatelj: Valeria Golino
Glumci: Riccardo Scamarcio, Valerio Mastandrea, Isabella Ferrari
Žanr: Drama
Trajanje: 115 minuta
Država: Italija

Sadržaj:
Talijanska drama Euforija u režiji Valerije Golino, prikazana na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, donosi priču o dvojici braće. Matteo je uspješan mladi poduzetnik, odvažan, šarmantan i energičan. Njegov brat Ettore još uvijek živi u malom provincijskom gradu u kojem su odrasli i predaje u lokalnoj srednjoj školi. On je oprezan, iskren čovjek koji se uvijek držao po strani, u strahu da ne napravi grešku. Izvana gledajući, njihovi životi djeluju veoma različito. Međutim, nepredvidive okolnosti prisilno ih ponovo spajaju, a teška situacija rezultira iskrenim upoznavanjem i otkrivanjem onog drugog, u kovitlacu krhkosti i euforije.

Nagrade i festivali:
Cairo International Film Festival 2018 / Cannes Film Festival 2018 / David di Donatello 2019

Euforija – CineEuropa.org
Euforia / Euforia – IMDb


Prevarantice
The Hustle (2019.)
Redatelj: Chris Addison
Glumci: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Ingrid Oliver
Žanr: komedija
Trajanje: 94 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Anne Hathaway i Rebel Wilson su prevarantice, jedna vara na sitno, druga je vrhunska varalica ozbiljnih klijenata. Film Prevarantice reemake je komedije iz 1988. godine “Dirty Rotten Scoundrels” u kojem se dvije vrhunske prevarantice natječu koja će bolje prevarati svoju žrtvu.

Prevarantice – Movie Site
The Hustle – IMDb


Pokemon Detektiv Pikachu
Pokémon Detective Pikachu (2019.)
Redatelj: Rob Letterman
Glumci: Ryan Reynolds, Suki Waterhouse, Kathryn Newton
Žanr: animacija, avantura
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Priča počinje nestankom privatnog istražitelja Harryja Goodmana, kada njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Harryjev bivši Pokémon partner, detektiv Pikachu, koji ima najčudniji smisao za humor. Tim i Pikachu će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu. U potrazi za tragovima u suvremenoj metropoli u kojoj žive ljudi i Pokémoni, susreću se s raznolikim likovima te otkrivaju šokantnu tajnu koja bi mogla uništiti cijeli Pokémon svijet. Pokemon groznica i dalje trese svijet i neće tako brzo prestati, jer stiže prva živa Pokémon avantura sa popularnim Ryanom Reynoldsom u ulozi legendarnog Pikachua!

Pokemon Detektiv Pikachu – Movie Site
Pokémon Detective Pikachu – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]