Zavedi me ako možeš
Long shot (2019.)
Redatelj: Jonathan Levine
Glumci: Charlize Theron, Seth Rogen, Alexander Skarsgard
Žanr: komedija
Trajanje: 126 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Iskre krenu frcati kada se Fred Flarsky sretne s djevojkom iz snova koja je ujedno njegova bivša dadilja – Charlotte Field – a sada popularna američka političarka. Charlotte ima ambiciju kandidirati se za predsjednicu SAD-a te zamoli Freda da joj pomogne pri pisanju govora. Izraz međunarodni odnosi poprimi potpuno novo značenje kada se smotani novinar spetlja s uglednom državnom tajnicom i preokrene cijeli njezin svijet naopako. Nakon lude zajedničke noći u Parizu, Charlotte shvati da se zaljubljuje u svog puno opuštenijeg suradnika i da bi njihova vruća avantura mogla naškoditi cijeloj njezinoj političkoj karijeri. Od kreatora urnebesnih komedija: ‘Susjedi iz pakla’ i ‘Zalomilo se!’ Dobitnica nagrade Oscar® Charlize Theron i Seth Rogen zajedno u netipičnoj romantičnoj komediji koja unosi romansu u svijet politike.

Zavedi me ako možeš – Movie site
Long shot – IMDb


Greta
Greta (2018.)
Redatelj: Neil Jordan
Glumci: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe
Žanr: Drama, horor, misterija
Trajanje: 98 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Slatka, naivna mlada žena Frances (Chloë Grace Moretz) koja pokušava preživjeti i uspjeti sama u New Yorku ne razmišlja dvaput o tome da vrati pronađenu torbicu u podzemnoj željeznici zakonitom vlasniku. Vlasnica te torbice je Greta (Isabelle Huppert), vrlo usamljena, ekscentrična francuska učiteljica klavira koja gaji ljubav prema klasičnoj glazbi. Nakon što je nedavno izgubila majku, Frances se ubrzo zbliži s Gretom i njih dvije postaju prijateljice. No, uskoro Frances otkriva da ništa u Gretinom životu nije onako kako se čini. Neizvjestan triler o raznim spletkama donosi vam redatelj, dobitnik nagrade Oscar®, Neil Jordan. Mlada žena sprijateljila se s usamljenom udovicom koja skriva mračan i smrtonosan plan prema njoj.

Greta – Movie Site
Greta – IMDb


Profesor i luđak
The Professor and the Madman (2019.)
Redatelj: Farhad Safinia
Glumci: Natalie Dormer, Mel Gibson, Sean Penn
Žanr: Biografija, drama, misterij
Trajanje: 125 minuta
Država: Irska

Sadržaj:
Snimljen prema svjetskom bestseleru Simona Winchestera, THE PROFESSOR AND THE MADMAN nevjerojatna je istinita priča o ludosti, geniju i opsjednutosti dvojice izvanrednih ljudi, koji su doslovno stvorili povijest, pišući slavni rječnik engleskog jezika, Oxford English Dictionary. Sastavljane rječnika Oxford započeo je 1857. godine profesor James Murray (Mel Gibson), koji je prihvatio izazov pisanja najopsežnijeg rječnika ikad. „Nabavljajući iz mnoštva“ ; odnosno, prikupljajući definicije od ljudi iz čitavog svijeta, rječnik je mogao biti tijekom desetljeća, umjesto stoljeća. Kako su se prikupljale definicije, nadzorni odbor, pod vodstvom Profesora Murraya, otkriva da ih je čovjek po imenu Dr. W. C. Minor (Sean Penn), poslao više od deset tisuća. Kad ga je odbor odlučio nagraditi, na vidjelo izlazi šokantna istina: Dr. Minor, veteran Američkog građanskog rata, osuđeni je ubojica koji kaznu odležava u instituciji za kriminalno neubrojive osobe.

Profesor i luđak – Facebook
The Professor and the Madman – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]