Taylor Adams
Bez izlaza

Prevoditelj Vojko Plovanić
Godina izdanja 2019
Format 123 x 190 mm
296 stranica
Uvez meki
Barkod 9789533438474
Cijena 29,90 kn

Mlada studentica Darby Thorne, žureći da stigne kući u Utah prije Božića, u noći se nađe usred žestoke snježne oluje u planinama Colorada. Ceste će biti neprohodne do jutra i prisiljena je čekati na udaljenom odmorištu uz autocestu, gdje susreće još četvero putnika koji su se onamo sklonili pred mećavom.

Očajnički tražeći signal na mobitelu, Darby na parkiralištu dolazi do zastrašujućeg otkrića. U stražnjem dijelu kombija parkiranog pokraj njezina automobila, pronalazi djevojčicu zaključanu u kavezu za pse. Bez signala na mobitelu, ne može pozvati pomoć. Do jutra, kada se ceste oslobode, već može biti prekasno da spasi djevojčicu. Jedan od četvero stranaca je opasni otmičar. Ali koji? I kome od ostalih troje Darby može vjerovati?

Izvrstan, napeti triler o četvero nepoznatih osoba usred snježne mećave, otetoj djevojčici koja treba hitnu pomoć i hrabroj mladoj djevojci koja očajnički želi razotkriti i nadmudriti opasnog psihopata.

»Kakav nevjerojatan roman! Ovaj triler može se mjeriti sa domišljatošću Agathe Christie i akcijom Jamesa Pattersona. Brz, oštar i nemilosrdan.«
A. J. Finn

»Prvi preokret ostavio me bez daha. Napetost počinje na prvoj stranici i postaje sve uvjerljivija sve dok ne dođe do eksplozivnog kraja.«
Linda Strong

Taylor Adams diplomirao je režiju na Sveučilištu Eastern Washington i redatelj je hvaljenog kratkog filma ‘I Feel Fine’. Njegov redateljski rad prikazan je na Nezavisnom filmskom festivalu u Seattleu, a nagrađen je i prestižnom nagradom Edmund G. Yarwood. Napisao je nekoliko romana, a za filmsku adaptaciju romana ‘Bez izlaza’ producenti 20th Century Foxa već su kupili prava.


Vi Keeland
Egomanijak

Prevoditelj Ana Katana
Godina izdanja 2019
Format 123 x 190 mm
296 stranica
Uvez meki
Barkod 9789533438382
Cijena 29,90 kn

Vatrena i slatka uredska romansa Emerie Rose i Drew Jagger prvi puta su se sreli one večeri kad je on upravo provaljivao u njezin novi ured na Park Aveniji u New Yorku. Međutim, ispostavilo se da je pravi uljez zapravo Emerie, kojoj je netko bespravno iznajmio njegov ured dok je Drew bio na odmoru. Emerie je, ostavši bez novaca i ureda, ponudila Drewu da će zamijeniti njegovu tajnicu koja otišla na duže bolovanje, ako joj privremeno iznajmi jednu sobu za sastanke. Njih dvoje potpuno su različite osobe – on je ogorčeni odvjetnik za razvode, a ona psihologinja koja savjetuje parove kako bi sačuvali svoje brakove. On je razveden i ženskaroš, a ona godinama beznadno zaljubljena u svog prijatelja. Jedino što imaju zajedničko je poslovni prostor koji dijele. I međusobna privlačnost koju je sve teže zatomiti iz dana u dan….

»Ovo je slatka uredska romansa, no što je još važnije, nezaboravna priča o prevladavanju životnih prepreka i ostvarivanju životnih ciljeva! Vatreno i slatko!«
Kindle Friends Forever

»Likovi započinju priču kao neprijatelji, postaju prijatelji, a zatim i mnogo više od toga. Izvrstan razvoj radnje i karaktera. Savršeni ljubavni roman!«
Unbound Book Reviews

Vi Keeland američka je autorica ljubavnih romana koji su pokorili najpoznatije svjetske top ljestvice bestselera New York Timesa, Wall Street Journala te USA Todaya. S milijunima prodanih primjeraka, jedna je od najpopularnijih autorica današnjice. Knjige su joj prevedene na dvadesetak svjetskih jezika. Živi i radi u New Yorku.


Leila Meacham
Titani

Prevoditelj Mirjana Valent
Godina izdanja 2019
Format 123 x 190 mm
536 stranica
Uvez meki
Barkod 9789533438573
Cijena 39,90 kn

Teksas početkom 20. stoljeća, dok ljudi još putuju konjskom zapregom i tek uvode prve telefone, na rubu je naftnoga „buma“, koji će biti začetkom dramatičnih promjena i gospodarskog rasta. Usred tog vremena preobrazbe američkog Juga, pojavljuju se dva nezaboravna lika čije se sudbine nepovratno isprepliću: Samantha Gordon, bogata nasljednica golema stočnog ranča Las Tres Lomas nedaleko od Fort Wortha, i Nathan Holloway, simpatičan i šarmantan mladić s farme u sjevernom Teksasu. U jeku društvenih promjena, velikih ljubavi i slomljenih srca, njihova će neraskidiva povezanost zapečatiti sudbinu dviju obitelji.

U ovom grandioznom, ali ipak intimnom romanu, Meacham još jedanput tka dirljivu veliku pripovijest punu neočekivanih preokreta i snažnih emocija.

“Moćna povijesno-ljubavna saga koja oduzima dah.
The Huffington Post

“Potresan roman nabijen emocijama čežnje i ambicije… Najbolje uživati uz steak i čašu vrhunskog vina.”
BookReporter

“Veliki dickensovski obiteljski ep… Na trenutke eksplozivno i istinski dramatično, s velikim, savršeno izvedenim finalom!”
Lone Star Literary Life

Leila Meacham je spisateljica koja je postala svjetski poznata romanima u kojima je oživjela uzbudljive obiteljske sage u maniri Colleen McCullough. U izdanju Znanja objavljeni su njezini bestseleri ‘Ruže’, ‘Nošeni vjetrom’, ‘Somerset’ i ‘Titani’.


Ernesto Mallo
Relikvijar

Prevoditelj Tamara Horvat Kanjera
Godina izdanja 2019
Format 123 x 190 mm
336 stranica
Uvez meki
Barkod 9789533438597
Cijena 29,90 kn

„Ne nailazi se često na ovakve animalne romane, privlačne brutalnosti i divljeg pogleda na ono što nas okružuje.“
Sergio Torrijos Martínez

Godine 1523. Benvenuto Cellini, istaknuti zlatar i kipar talijanske renesanse, izradio je maleni komad nakita za papu Klementa VII. u znak zahvalnosti što ga je spasio zatvora. Od tog trena Relikvijar će prelaziti u ruke različitih povijesnih ličnosti od Italije i Europe pa sve do Novog svijeta – španjolskog potkraljevstva Río de la Plate i njegovih engleskih osvajača početkom 19. stoljeća. S prozom koja potresa i filmičnim ritmom, Relikvijar se oslanja na fikciju kako bi ispričao tko su bili prvi stanovnici Argentine i kako su oni oblikovali njezine današnje stanovnike. Svakodnevni život domorodaca, robova i osvajača, nedaće pustolova na morskoj pučini, političke intrige, pohlepa, ljubav, seks i rat, to je građa od koje je konstruiran ovaj ambiciozan roman, remek-djelo povijesne fikcije.

„Uzbudljivo i šokantno štivo koje potiče na razmišljanje.“
Guardian

„Ovaj roman nije tek trijumf stila, već nudi i promišljanje o vremenima punim prolivene krvi i sirove vizije ljudske bijede.“
Guillermo Saccomanno

„Kombinacija napetog kriminalističkog romana, strastvene ljubavne priče te političkih intriga.“
El País

Ernesto Mallo (Buenos Aires, 1948.) argentinski je pisac, novinar, scenarist i dramatičar, najpoznatiji po seriji krimića o policijskom inspektoru Lascanu (Zločin u židovskoj četvrti, Argentinac, One koje plaču). Za svoj prvijenac ‘Zločin u židovskoj četvrti’, u kojem donosi mračan prikaz Buenos Airesa iz doba posljednje argentinske diktature potkraj 1970-ih, dobio je nagradu Clarín, a god. 2015. gostovao je na Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu.


K. J. Howe
Nestali na nebu

Prevoditelj Ana Silić
Godina izdanja 2019
Format 123 x 190 mm
392 stranica
Uvez meki
Barkod 9789533438559
Cijena 39,90 kn

Kada se Thea nađe u zrakoplovu otetom negdje iznad Libijske pustinje, njezin je prioritet pobrinuti se za dvojicu dječaka spašenih iz rata u Africi, koji sada s njom putuju k novoj obitelji u Londonu. Kao jedna od najboljih operativki za otmice i spašavanje, Thea će se naći u pregovorima za živote dvojice dječaka i svih putnika na zrakoplovu – pa tako i svoj život – a jedan pogrešan potez može dovesti do smrtonosnih posljedica. Nakon što je prisilno odvojena od dječaka i ostalih putnika, Thea i njezin tim brzo će se posvetiti misiji spašavanja, i ne sluteći da će pritom razotkriti zavjeru CIA-e, Vatikana i sicilijanske mafije, daleko zlokobniju nego što je Thea ikad mogla zamisliti.

„Thea Paris je ženski James Bond, a K. J. Howe jedna od zanimljivijih autorica današnjice. Uvjerljivo i pametno napisan, roman ‘Nestali na nebu’ odvest će vas na mjesto gdje ćete osjećati turbulencije od okretanja svake nove stranice.“
AJ Tata

„Još jedna fantastična pustolovina Thee Paris… započinje vrtoglavo brzo i ne usporava do posljednje stranice. Napet, nepredvidiv, uvjerljive radnje, sa stvarnim likovima koje ćete obožavati. Howe je pravo blago!“
Lee Child

Rođena u Torontu u Kanadi, K. J. Howe u djetinjstvu je uživala u nomadskom načinu života, što je bio početak njezine strasti prema putovanjima i avanturama koje će obilježiti i njezinu spisateljsku karijeru. Izvršna je direktorica ThrillerFesta koji se održava svakog srpnja u New Yorku. Nestali na nebu drugi je roman serijala koji prati Theu Paris.

[izvor informacije Znanje]