Osvetnici: Završnica 2D & 3D
Avengers: Endgame 2D & 3D (2019.)
Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo
Glumci: Brie Larson, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Josh Brolin, Chris Hemsworth, Chris Evans, Tom Holland, Elizabeth Olsen, Paul Rudd
Žanr: akcija, avantura, SF
Trajanje: 182 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nakon razornih događaja u filmu Osvetnici: Rat beskonačnosti (2018.), svemir je u ruševinama. Uz pomoć preostalih saveznika, Osvetnici se ponovno okupljaju kako bi poništili Thanosove postupke i vratili red u svemir.

Osvetnici: Završnica
Avengers: Endgame – IMDb


Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom 2D & 3D
Missing Link 2D & 3D (2019.)
Redatelj: Chris Butler
Glumci: Amar Bukvić, Krešimir Mikić, Iskra Jirsak, Aleksandar Cvjetković, Filip Juričić
Žanr: animacija, avantura
Trajanje: 95 minuta
Država: SAD

Sadržaj:

Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom sjeverozapadu, Gospodin Link angažira neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Shangri-La. Zajedno s avanturisticom Adelinom Fortnight, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tijekom putovanja na drugi kraj svijeta. Kroz sve, ovaj će trojac shvatiti da ponekad možeš pronaći obitelj na mjestima na kojima bi se najmanje nadao.

Upoznajte gospodina Linka: 2,4 metara visok, 286 kilograma težak i pokriven krznom. Ali ne dopustite da vas izgled zavara … on je zabavan, sladak i predivno doslovan, što ga čini neodoljivim u obiteljskoj avanturi studija Laika, autorima koji stoje iza animiranog filma ‘Kubo i čarobni mač’.

Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom – Movie Site
Missing Link – IMDb


Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari
Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari / I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians (2019.)
Redatelj: Radu Jude
Glumci: Iona Iacob, Alex Bogdan, Alexandru Dabija, Ion Rizea, Claudia Ieremia
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 140 minuta
Država: Rumunjska

Sadržaj:
Mnogi smatraju masovno ubojstvo Židova u Odessi 1941. početkom Holokausta. Novi film Radu Judea prati kazališnu redateljicu Marianu čija nova predstava pokušava rekonstruirati taj važan događaj u rumunjskoj povijesti. Mariana shvaća kako sadašnjost nije toliko drugačija od prošlosti kada se susretne s problemima u pripremi projekta, mnogi glumci odbijaju raditi s pripadnicima romske manjine. Film je politčki britak, inteligentan i privlačan, ali i vrvi humornim scenama.

Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari – Facebook
Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari / I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians – IMDb


Stanlio i Olio
Stan & Ollie (2018.)
Redatelj: Jon S. Baird
Glumci: John C. Reilly, Steve Coogan, Nina Arianda, Shirley Henderson
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 98 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Po prvi puta na velikom ekranu oživljava istinita priča o najvećem holivudskom komičarskom duetu – Stanliju i Oliju! Steven Coogan i John C. Reilly tumače ove dvije jedinstvene filmske ikone u srdačnoj priči o onome što će u konačnici postati oproštajna turneja ovog nezaboravnog para. Premda je zlatna era njihovih nastupa davno iza njih, Stanlio i Olio upuštaju se na turneju po Britaniji i Irskoj. Unatoč pritisku užurbanog rasporeda i uz podršku svojih odanih supruga Lucille (Shirley Henderson) i Ide (Nina Arianda), ljubav dvojice komičara prema nastupima kao i odanost koju osjećaju jedan prema drugome pomoći će im da izdrže sve prepreke i zauvijek osiguraju mjesto u srcima svoje uvijek vjerne publike.

Stanlio i Olio – Movie Site
Stan & Ollie – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]