Hellboy
Hellboy (2019.)
Redatelj: Neil Marshall
Glumci: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane
Žanr: Akcija, avanturistički
Trajanje: 121 minuta
Država: SAD

Sadržaj:

Ultimativni antiheroj Hellboy se vraća u osvetničkoj misiji u Londonu, gdje se drevni duh zle vještice (Nimue the Blood Queen) vratio iz mrtvih. Zarobljena i odbačena prije više stoljeća, kraljica vještica se vraća u naš svijet kako bi ponovno donijela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korijenima kao Hellboy, u stanju je suočiti se s prijetnjom i boriti se s vješticom i njezinom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kad se ispostavi da je nasljednik moći samog kralja Arthura. Međutim, čak ni on ne može pobijediti sam u ratu sa silama zla. Prije nego što se odigra odlučujuća bitka, Hellboy mora vratiti svoje stare saveznike …

Glavna uloga Hellboya pripala je Davidu Harbouru, poznatog po seriji Stranger Things, a odličnu glumačku postavu čine još i Ian McShane u ulozi profesora Trevora Bruttenholma i Milla Jovovich kao glavna zlica Blood Queen te Sasha Lane kao Alice Monaghan.

Hellboy je ultimativni antiheroj, plod nacističkog mističnog eksperimenta iz 1944. kojeg su američki agenti preoteli i odgojili da bude na strani Dobra, temeljen na kultnom stripu Mikea Mignole.

Hellboy – Movie Site
Hellboy – IMDb


Ta luda vjenčanja 2 (2019.)
Serial Bad Weddings 2 / Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? (2019.)
Redatelj: Philippe de Chauveron
Glumci: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan
Žanr: komedija
Trajanje: 99 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Claude i Marie Verneuil suočavaju se s novom krizom. Njihova četiri zeta Rachid, David, Chao i Charles odlučili su sa svojim obiteljima napustiti Francusku da bi okušali sreću u inozemstvu. Ne mogavši zamisliti da su im djeca previše daleko, Claude i Marie spremni su na sve, ne bi li ih zadržali. S druge strane, Koffijevi stižu u Francusku na vjenčanje njihove kćeri pa se i njima spremaju iznenađenja kakva nisu mogli zamisliti.

Ta luda vjenčanja 2 (2019.) – www.cinoche.com
Serial Bad Weddings 2 / Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? – IMDb


Benov povratak
Ben Is Back (2018.)
Redatelj: Peter Hedges
Glumci: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton
Žanr: drama
Trajanje: 103 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U Badnje jutro, 19-godišnji Ben Burns (Lucas Hedges) na iznenađenje svoje obitelji neočekivano dolazi kući, u njihov luksuzni dom smješten u predgrađu. Njegova majka Holly (Julia Roberts) oduševljena je ponovnim susretom sa sinom, ali ju brine Benova sposobnost da se ponovno ne upusti u svijet droge, dok njegova sestra Ivy (Kathryn Newton) i očuh Neal (Courtney B. Vance) strahuju da će im se životi u potpunosti uzburkati kao što je to uvijek slučaj s Benovim povratkom. Tijekom sljedeća dvadeset i četiri sata nove istine biti će otkrivene, a majčina neupitna ljubav za njezinim sinom biti će testirana do krajnjih granica…

Benov povratak (2018.) – Movie Site
Ben Is Back – IMDb


Čudesni park
Wonder Park (2019.)
Redatelj: David Feiss
Glumci: Amanda Prenkraj, Frano Mašković, Vanda Winter, Mario Mirković, Saša Buneta, Marko Kofs
Žanr: animacija, avantura
Trajanje: 85 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
‘Čudesni park’ je priča o djevojčici koja u šumi otkriva veličanstveni, zaboravljeni zabavni park. Djevojčica Jana otkriva da je park isti kao onaj iz njezine mašte i ona ga jedina može spasiti od propadanja, uz pomoć svojih brojnih prijatelja – životinja. Društvo joj čine plavi medo Brundo, čimpanza i maskota parka – Kiki, neustrašiva divlja svinja i mnogi drugi. ‘Čudesni park’ nam donosi uzbudljivu i nadahnjujuću avanturu u kojoj će uživati sve generacije.

Čudesni park – Movie Site
Wonder Park – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]