Nebojša Slijepčević govorit će o nastanku filma Srbenka, a na prvom Tolerance Talku raspravljat će se o krizi u novinarstvu

Prva večer 13. Festivala tolerancije uspješno je završena unatoč poteškoćama zbog preseljenja dijela programa u Studentski centar. U nizu današnjih događanja (08.04.2019.) izdvajamo Masterclass tolerancije, novi program kojim želimo pomoći vidljivosti hrvatskog filma. U 15 sati u MM Centru SC-a prikazujemo dokumentarac Srbenka nakon čega će redatelj Nebojša Slijepčević govoriti o procesu nastanka tog filma, zapaženog i nagrađivanog i na međunarodnoj sceni.

Joseph Pulitzer: Glas naroda ; Fotografiju ustupio Festival tolerancije

Festival tolerancije je uvijek i mjesto diskusija o aktualnim društvenim fenomenima vezanih uz filmove na programu. Večeras je na rasporedu i prvi Tolerance Talk pod nazivom Novinarstvo: Istina iza istine. O krizi u novinarstvu raspravljat će Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Tihomir Ponoš, novinar Novog lista i Hrvoje Krešić, novinar N1. Moderatorica je novinarka Jasmina Popović. Diskusija slijedi nakon projekcija kratkog filma Povijest bijelaca u Americi te dokumentarnog filma Joseph Pulitzer: Glas naroda u Kinoteci s početkom u 18 sati.

Sve informacije o programima i rasporedu mogu će naći na stranici https://festivaloftolerance.com te na facebook stranici Festivala tolerancije.

[izvor informacije Festival Tolerancije]