Obavještamo vas da će se svečano otvorenje Festivala tolerancije – JFF Zagreb umjesto u kinu Europa održati u kinu Studentski centar u nedjelju, 7. travnja u 19.00 sati. Festival će otvoriti film Vukodlak, uz prisustvo redatelja Adriana Paneka. Ulaz na projekciju je slobodan. Nakon projekcije i razgovora s redateljem pridružite nam se na piću u lobiju kina.

Vukodlak ; Fotografiju ustupio Festival yolerancije

Sav ostali program predviđen za održavanje u kinu Europa bit će prebačen u druge prostore o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti. Sve će izmjene biti objavljene na našoj internetskoj stranici i putem društvenih mreža. Ako ste u mogućnosti, molimo vas da obavijestite vašu publiku o ovim izmjenama.

Ispričavamo se zbog novonastalih okolnosti i radujemo se vašem dolasku.


FESTIVAL TOLERANCIJE POČINJE SUTRA NA NOVOJ LOKACIJI

Umjesto najavljenog kina Europa, otvorenje festivala i većina glavnog programa održat će se u Studentskom centru u Zagrebu. U programu je više od 70 filmova te edukacije, izložbe, diskusije, koncerti…

Zagreb, 6. travnja 2019. – Projekcijom poljskog filma Vukodlak sutra, u nedjelju, 7. travnja u 19 sati počinje 13. Festival tolerancije – JFF Zagreb. Službeno otvorenje će se, umjesto u najavljenom kinu Europa, održati u kinu Studentski centar, Savska 25. Također, zbog nemogućnosti korištenja prostora kina Europa sav program predviđen u tom kinu seli se u Studentski centar te u Kinoteku i Kino Tuškanac, gdje se održava i ostatak najavljenog programa. O ostalim izmjenama Festival će izvijestiti na svojoj internetskoj stranici te putem društvenih mreža.

Festival će otvoriti film Vukodlak, uz prisustvo redatelja Adriana Paneka koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja. Film je priča o skupini djece tek oslobođene iz koncentracijskoga logora, koja završavaju u napuštenom zdanju u šumi gdje ih očekuju novi užasi. Ulaz na ovu projekciju, kao i na sva festivalska događanja je slobodan.

Nakon projekcije filma otvorenja u prostorima Studentskog centra održat će se koncert austrijskih majstora jazza HI5. Minimalističkim zvukom komornih jazz bubnjeva, gitare, vibrafona i basa, ovaj bend na svakom nastupu ruši granice žanra te velikom količinom kreativnosti i zaigranosti stvara nesvakidašnje iskustvo.

U sedam festivalskih dana od 7. do 13. travnja očekuje vas više od 70 sjajnih igranih, dokumentarnih te filmova za djecu, tradicionalna Edukacijska jutra, dvije izložbe, diskusije, okrugli stolovi, promocije knjiga i dva koncerta. Ove je godine poseban naglasak na važnosti prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljnim načelima jednakosti i pravednosti, a sukladno tome većina filmova bavi se ljudskim pravima i ostalim aktualnim ključnim temama poput izbjeglica, rasizma i ženskih prava.

Među filmovima su i hrvatske premijere dvaju naslova u kojima su međunarodne uloge ostvarili hrvatski glumci. Judita Franković Brdar igra glavnu ulogu u intrigantnom slovenskom filmu Izbrisana, dok Krešimir Mikić glumi u napetom danskom filmu Svrdlo. Oboje će predstaviti svoje filmove uoči projekcija. Na festival dolaze i brojni autori filmova, a među njima i Marcus Schleinzer, redatelj filma Angelo, istinite priče o afričkom robu koji postaje maskota bečke aristokracije.

Sve informacije o festivalu potražite na stranici https://festivaloftolerance.com te na facebook stranici facebook.com/ZgJewishFilmFestival.

Vukodlak – IMDb

[izvor informacije Festival Tolerancije]