Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas likovnu radionicu autora slikovnice POTRAGA, Manuela Šumberca. Radionica će se održati u ovu subotu, 23. ožujka, u 11 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7. Veselimo se vašem dolasku!

Manuel Šumberac
Potraga

PRVA AUTORSKA SLIKOVNICA ILUSTRATORA NAGRAĐENOG NAGRADOM GRIGOR VITEZ ZA ILUSTRACIJE ZA STARIJU DOB DJECE 2018.

format: 29 x 20,5
broj stranica: 44
uvez: tvrdi
cijena: 59 kuna
ISBN: 978-953-313-673-8

Nešto je izgubio.
Potragu je započeo.
Ostali su naišli.
Potrazi se priključili.
Što li su pronašli?
Otkrijte u prekrasnoj slikovnici nagrađivanog ilustratora i animatora Manuela Šumberca.

Ova prekrasna i jednostavna priča s malo riječi i upečatljivim ilustracijama priča o nastanku prijateljstva. Ono nastaje dok se radi nešto drugo ili dok se traga za nečim drugim. Manuel je detaljan i vrlo slojevit ilustrator – na naizgled čistoj stranici nalazi se mnoštvo detalja. Ova je slikovnica i dobra zabava za istraživanje jer će djeca moći pratiti trag svakog pojedinog psa i kako svaki reagira: jedan vrlo predano traži i sudjeluje uživljavajući se u potragu, drugi samo njuška i ništa ne nalazi, jedan samo prolazi… Svaki ima svoj izraz lica i svaki je na svoj način duhovit. Ovo je slikovnica koja će zabaviti i djecu i odrasle.

O autoru:
Manuel Šumberac dobio je važne nagrade za svoj rad: Grigor Vitez za ilustracije za stariju dob djece za slikovnicu ‘Jura i kuckalo protiv dosade’; kao glavni animator na filmu ‘Guliver’ autora Zdenka Bašića osvaja Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Libertas filmskom festivalu u Dubrovniku; za svoj animirani film ‘Escargot’ (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin osvojio je dvaput – 2010. za Gibbonijev videospot ‘Žeđam’ i 2012. za likovno oblikovanje albuma ‘Svijet glamura Hladnog piva’; za animirani glazbeni videobroj ‘Your Irresistible Smile’ 2012. osvojio je Golden Bra Award za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication; Zlatnu ribicu Neuma osvojio je 2014. za najbolji 3D animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Neumu. Dosad je napravio 4 autorska animirana filma i 4 videospota.

[izvor informacije Profil knjiga]