24/02/2019

KADA NAS KAZALIŠTE UČI O DRUGIMA

Prva predstava o multipli sklerozi ‘Duet za jednog’ s briljantnom Anom Vilenicom

U Centru mladih Ribnjak, u nedjelju 24. veljače u 20 sati, u produkciji umjetničke organizacije Točke na i i Ane Vilenice, ponovno je na programu prva hrvatska predstava s tematikom borbe protiv multipla skleroze koju izuzetno hvali i kritika i struka, a nastala je prema napetom dramskom tekstu engleskog dramaturga Toma Kempinskog Duet za jednog, koji je 1986. doživio i ekranizaciju sa sjajnom Julie Andrews u naslovnoj ulozi, kao i nevjerojatan uspjeh na kazališnim pozornicama diljem Europe.

Duet za jednog ; Ustupio TNI

Predstava je inspirirana istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav – violina, cijeli život ruši kao kula od karata. Kako bi se izvukla iz ralja depresije koja ju je okovala kao posljedica bolesti te uloge žrtve kojoj se onemoćala prepustila u zagrljaj, odlazi redovito na seanse kod psihijatra čiju glumačku rolu igra Tomislav Krstanović. Kao pravi stručnjak, doktor duše prebire po žicama njenih unutarnjih akorda, a ona stjerana u kut preglasnom melodijom svog ogoljenja, spoznaje da, unatoč nepredvidivom plesu smrtonosne dijagnoze, sluša ritam nade za iscijenjenje koje je vodi u ono što uistinu želi – svoj život. Violinistkinju shrvanu nenadanom bolešću utjelovila je Ana Vilenica.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna (za studente, umirovljenike i nezaposlene 35 kuna, a grupe 50) možete rezervirati na mejl produkcija@uo-tockanai.hr

[izvor informacije Točka na i]