21/02/2019to28/02/2019

U Kazalištu KNAP je u tijeku ciklus alternativnog kazališnog izričaja Alt- Knap: Kazalište za sva osjetila. S obzirom na to da vjerujemo da su projekti koji će u sklopu  ovog ciklusa biti prikazani zaista zanimljivi za razne vidove publika, te nam je s čitavim ciklusom i cilj  predstaviti širim  publikama različite vidove teatarskih iskustava i radova izvedbenih umjetnika mlađe i srednje genracije, a kroz razgovre nakon izvedbi  s publikom i autorima želimo otvoriti poligon za razmjenu iskustava doživljenog i onog što uopće alternativno kazalište danas znači, zato  molimo da ovaj ciklus popratite i da nam se priključite u Alt- Knap  avanaturi.

Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju ; Ustupio KNAP

Nakon uspješne prezentacije prvog projekta ˝Pod naponom˝ Teatra Mašina igre, kojom je po prvi puta otvoren  ciklus alternativnog kazališnog izričaja Alt-Knap: Kazalište za sva osjetila, u četvrtak 21. veljače u 20 sati,  ugostit ćemo  hrvatskog performera mlađe generacije Borisa Kadina s performansom ˝Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju˝ iz 2009. godine, nastao u produkciji kultnog slovenskog performing kolektiva Via  Negativa, a u režiji intrigantnog Bojana Jablanovca. Ovaj projekt u KNAP dolazi nakon zapažene prošlogodišnje izvedbe  u  Muzeju suvremene umjetnosti, MSUM u Ljubljani.

Kroz performans ˝Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju˝ autori  Kadin i Jablanovec propituju što je to u esenciji vrhunska umjetnosti te odakle dolazi inovacija, i što je to što čini umjetnika dostojnog njegove teme.

Kako je ciklus Alt-KNAP: Kazalište za sva osjetila zamišljen kao izvedbeno diskurzivni ciklus, nakon svake izvedbe pozivamo svu zainteresiranu publiku da ostane na neformalnom druženju s autorima. Tako ćemo ovoga puta nakon performansa otvoriti razgovor s  Borisom Kadinom o  performerskoj sceni u Hrvatskoj, Sloveniji i Europi, iskustvu rada s Via Negativom  te drugim performerskim mrežama i kolektivima.

Za kraj ciklusa Alt-KNAP, 28. Veljače,  možete uživati u multimedijalnoj izvedbi  predstave ˝Ja sam Veronika˝, nastaloj prema motivima hit romana autora Paola Coelha ˝Veronika je odlučila umrijeti˝ u produkciji Kazališne organizacije Studio 9, a autorski je rad u izvedbi Karmen Sunčane Lovrić i Mladena Vujčića. Ova multimedijalna predstava za svoje ishodište si postavlja pitanja koja su čovjeku inherentna od pamtivijeka u područjima intimnih kriza, – zašto živimo kad od začetka stajemo na put koji neminovno vodi ka smrti? Koji je smisao života i zašto uopće vrijedi živjeti?

Kroz atmosferičnu, napetu, emocijama nabijenu dramu s elementima komedije i apsurda, u skrivene kutke Veronikinog zatomljenog uma vodi vas autorski tim: uz autore i glumce Karmen Sunčanu Lovrić i Mladena Vujčića, kreator glazbe Gordan Tomić te dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić. Dramaturgiju supotpisuje Marija Antić, a kostime  Koraljka Karabotić-Milovac.

Rezervacija karata na knap@knap.hr ili 01/2303122

[izvor informacije KNAP]