Kazalište Marina Držića predstavilo je premijerne naslove za 2019. godinu koji će se naći na repertoaru profesionalne kuće iz Dubrovnika. Teatar u novu godinu ulazi pod vodstvom ravnatelja Paola Tišljarića koji je istaknuo kako su tijekom narednih mjeseci planirane premijere:  “Blizanke” prema motivima iz romana Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger, “Nemreš pobjeć od nedjelje” Tene Štivičić u režiji Marine Pejnović, “Suton” Iva Vojnovića u režiji Ivice Boban, “Adam i Eva” Miroslava Krleže u režiji Helene Petković, “Alkestida” prema Euripidu u prijevodu i autorskoj adaptaciji Lade Kaštelan i režiji Livije Pandur te “Bajka o baki Mokoš” u režiji Srđane Šimunović.

KMD – Logo

Uz ravnatelja Tišljarića, glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević nadodao je kako je novi vizualni identitet kazališta predstavljen već prilikom izdanja repertoarne knjižice i povodom prve premijere u 2019. (“Ne plaćamo, ne plaćamo!” Daria Foa u režiji Ivice Kunčevića) te kako je riječ o autorskom radu Maji studija, točnije grafičkog dizajnera Luke Predragovića. Suradnja je također ostvarena s video producentom Miranom Brautovićem koji stoji iza tvrtke “Palm Productions” i potpisuje trailer repertoarne godine. U njemu se pojavljuju glumci umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović, Nika Lasić i Bojan Beribaka.

Promjene u radu profesionalne kazališne kuće na krajnjem jugu su već sad vidljive i u prva 2 mjeseca ove godine rezultati su skoro sve rasprodane izvedbe na rasporedu KMD-au, uvođenje online prodaje putem sustava ulaznice.hr te nova web stranica www.kmd.hr. Uz spomenute naslove u narednim mjesecima dubrovački teatar će ugostiti kolege iz Kazališta Moruzgva / “Brodolomke”, Glumačku družinu Histrion / “Famozna”, Kazalište Trešnju / “Snježna kraljica” te predstavu / koncert “Dream of Life” u izvedbi Senke Bulić.

[izvor informacije Kazalište Marina Držića]