U četvrtak 7. veljače predstava Teatra Tirena imat će svečanu 50. izvedbu. Veliki uspjeh za malo kazalište!

„#generacija“ je predstava za tinejdžere koja se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrsan paralelni život na društvenim mrežama. Predstava je praizvedena 5. listopada 2017. a svoju pedesetu izvedbu imat će nepunih godinu i pol kasnije, u četvrtak 7. siječnja u Kazalištu Mala scena.

#generacija ; Ustupio TT

Predstava je treći zajednički autorski projekt redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla. U predstavi igraju Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak. Glazbu je skladao Darko Horvat, za kostime je zaslužna Lucija Prstec Smolčec.

Predstavom “#generacija” Teatar Tirena nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. Na taj način Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.

Iz kritika:

“Duhovitim tekstom, dinamičnom režijom i šarmantnom igrom, predstava “#generacija” možda (ipak) barem kod nekog od svojih mladih gledatelja potakne izbor prema stvarnosti na štetu virtualnosti”
– Olga Vujović, Kritikaz

“Predstava se  mladenački i ležerno, ali s iskrenošću i realnošću suočava sa suvremenim životnim izazovima novih generacija tinejdžera. Govoreći njihovim jezikom i baveći se njihovim interesima, razlaže probleme s kojima se susreću.”
– Maja Ležaić, kazaliste.hr

[izvor informacije Teatar Tirena]