M. R. Carey
Iskupljenje u Fellsideu

Nakon hvaljenog romana Djevojka sa svim darovima, ugledni britanski autor proze i stripova M. R. Carey, donosi jezovitu i dirljivu priču prepunu napetosti, skrivenih tajni i emocija koja će vam još dugo nakon čitanja ostati u mislima. Novi autorov roman Iskupljenje u Fellsideu u prijevodu Lidije Toman zadovoljit će apetite svih ljubitelja nadnaravnih horrora pričom o najstrašnijem ženskom zatvoru u cijeloj Europi, koji se nadvija nad sumornim jorkširskim pustopoljinama, u kojem čak i zidovi šapću. M. R. Carey radi stripove za izdavačke kuće DC i Marvel, uključujući X-men i Fantastičnu četvorku. Napisao je i nekoliko romana,  dok je prema predlošku njegovog romana Djevojka sa svim darovima snimljen film sa Gemmom Aterton i Glenn Close u glavnim ulogama. Knjiga Iskupljenje u Fellsideu je u izdanju KDS biblioteke dostupna u knjižarama Znanje, na kioscima Tiska i u supermarketima po cijeni od 39,90 kn.

Više o knjizi:
U požaru u kojem je izgorio stan Jess Moulson stradao je i desetogodišnji dječak koji je živio na katu iznad nje. Jess se budi u bolnici, sa strahovitim ozljedama i ožiljcima i izgubljenih sjećanja na tu večer koja joj je protekla u heroinskoj magli. Kad je svi oko nje, kao i mediji, obilježe kao ubojicu djeteta, obavija je strašan osjećaj grizodušja, pa ona i sama počne u to vjerovati.
Osuđena je na Fellside, najveći, najstrašniji ženski zatvor u cijeloj Europi, koji se nadvija nad sumornim jorkširskim pustopoljinama. Fellside je mjesto gdje čak i zidovi šapću. Međutim, Jess u zatvorskoj ćeliji neće biti sama. Iz tamnih i hladnih zidova ćelije proviruje neočekivan posjetitelj – duh desetogodišnjeg dječaka koji nosi poruku  za Jess. On treba njezinu pomoć – i neće odustati dok je ne dobije. Hoće li ga ona poslušati?


Peter Swanson
Zaslužili su ubojstvo

Prijevod: Kristina Živković
Cijena: 39,90 kn

Na noćnom letu iz Londona u Boston Ted Severson susreće privlačnu i tajanstvenu Lily Kintner. Nakon malo previše martinija dvoje neznanaca započinje igru istine tijekom koje jedno drugom otkrivaju vrlo intimne pojedinosti o sebi. Ted govori o svom braku koji je upao u kolotečinu i supruzi Mirandi za koju je siguran da ga vara. Ted i Miranda otpočetka su bili neobičan par – on bogati biznismen, a ona slobodna umjetnička duša, no suprotnosti koje su nekad u njima zapalile plamen strasti više nemaju snagu privlačnosti.

Ipak, njihova igra poprima zlokoban prizvuk kada Ted u šali kaže da bi mogao ubiti Mirandu zbog onog što mu je učinila. Lily bez okolišanja kaže „voljela bih pomoći“. Zapravo, neki su ljudi, poput pokvarene i nevjerne žene, jednostavno zaslužili ubojstvo….  Po povratku u Boston spone koje su povezale Teda i Lily postaju jače dok počinju planirati Mirandino ubojstvo. No ima stvari iz njene prošlosti koje Lily nije povjerila Tedu, a to su umjetnost i umijeće ubojstva koje je počela savladavati još u ranoj mladosti.

Odjednom se dvoje urotnika nađe upetljano u opasnu igru mačke i miša u kojoj bi netko od njih mogao izgubiti glavu, a za petama im je pronicljiv i odlučan istražitelj…


Rob Sinclair
Crvena kobra

Prijevod: Miloš Đurđević
Cijena: 29,90 kn

Carl Logan proveo je dvadeset godina radeći u obavještajnoj službi JIA, no sada živi na tajnoj lokaciji pod novim imenom James Ryker, i sve što želi je započeti novi život daleko od kaosa, nasilja, destrukcije i obmana.

Međutim, ubrzo će se Rykerov miran život uzburkati kada ga njegov bivši zapovjednik u JIA Peter Winter obavijesti o ubojstvu Kim Walker, žene čiji se otisci prstiju poklapaju s otiscima zloglasne plaćene ubojice, poznate kao Crvena Kobra. Ona je Rykerova stara protivnica za koju se godinama smatralo da je mrtva, a on je jedini čovjek koji zna kako ona izgleda.  

JIA je hakirana, dosje Crvene Kobre je provaljen, a Winter vjeruje da su potencijalno ugroženi agenti JIA-e, pa i Ryker. Međutim, Ryker  zna da ubijena žena nije Crvena Kobra… Ali tko je ova nepoznata mrtva žena? I gdje je prava Crvena kobra?


Elizabeth Hoyt
Dražesna zvijer

Prijevod: Eva Martić
Cijena: 29,90 kn

OSUĐENI MUŠKARAC
Apollo Greaves, vikont Kilbourne, nepravedno optužen za ubojstvo i nijem nakon što su ga gotovo nasmrt premlatili, pobjegao je iz ozloglašenog Bedlama. S kraljevskom vojskom za petama, pronašao je utočište u ruševinama nekad veličanstvenog vrta, radeći kao običan vrtlar. Ali doseljenje jedne lijepe žene pune života posve mu je pomutilo planove…

ŽENA U NEVOLJI
Vrhunsku londonsku glumicu Lily Stump sama je nesreća natjerala da se sa sluškinjom i sinčićem useli u izgorjelo kazalište. Ali ona i njezina malena obitelj nisu ondje jedini stanari – i jedna neobična “zvijer” naziva to zgarište svojim domom. Međutim, kad Lily uhvati “zvijer” kako čita njezine dramske tekstove, ona shvati da se u tom muškarcu krije pravo pravcato blago.

STRAST RASPLAMSANA IZ PEPELA
Iako ih je spojila uzavrela strast, Apollo osjeća da mu Lily nešto taji. Ali kad i njega sustigne prošlost, suočit će se s izborom: hoće li izabrati ljubav prema Lily ili dugo iščekivanu istinu koja će ga osloboditi?


Julie James
Kad se uplete ljubav

Prijevod: Morana Panjkota
Cijena: 29,90 kn

Jessicu Harlow i Johna Shepherda povezuje zajednička prošlost. Bivša odvjetnica i arogantni vojni rendžer upoznali su se za vrijeme FBI-eve obuke u Quanticu te su nakon završetka Akademije sa zadovoljstvom otišli svatko svojim putem. Šest godina poslije, posve se neočekivano susreću kao partneri na zahtjevnom tajnom zadatku.

Oboje prolaze kroz vrlo osjetljivo životno razdoblje: Jessica se nedavno razvela, a John je upravo prekinuo s dugogodišnjom djevojkom koju je zatekao u krevetu s prijateljem. Ukratko, nimalo povoljan trenutak za ponovni susret nekadašnjih suparnika između kojih i dalje tinja netrpeljivost. Kako bi raskrinkali korumpiranog političara s Floride, morat će raditi zajedno – i to u romantičnom ljetovalištu na obali mora, okruženju koje bi i najveće neprijatelje ponukalo da jedno drugom polete u zagrljaj. Naravno, Jessica i John su profesionalci koji su odoljeli daleko većim izazovima od egzotične Floride, ali među njima sve više frcaju iskre…


Greer Hendricks i Sarah Pekkanen
Ona između nas

Naziv knjige: The wife between us
2017.
Broj stranica: 368
Vrsta uveza: veliki meki
Prevoditelj s engleskoga: Miloš Đurđević
ISBN: 978-953-343-779-8
Cijena: 99 kn

O knjizi:

“Neočekivano. Nezaboravno. Šokantno.”
Publishers Weekly

Svaka veza ima svoju tamnu stranu. Čak i naizgled savršen brak. Dok budete čitali ovaj roman, vjerovat ćete da je to samo još jedna knjiga o ljubomornoj bivšoj ženi. Pomislit ćete da je ta bivša opsjednuta onom koja ju je zamijenila – mlađom ljepoticom koja se upravo priprema za vjenčanje s muškarcem kojeg obje vole. Pretpostavit ćete da je prva žena bila užasna i da se muž s pravom od nje rastao. Vjerovat ćete da shvaćate motive, prošlost i anatomiju ovog zamršenog ljubavnog trokuta. Ali bit ćete u zabludi. Stoga nemojte ništa ni pretpostavljati. Jednostavno čitajte između laži.

Roman godine Ona između nas je psihološki triler s tisuću lica, koji će vas držati zalijepljenim za njegove stranice, katapultirajući vas u priču koja rasvjetljuje svaku stranu ljubavi, čak i ono što skrivamo od samih sebe. Jednako opsesivan kao i ‘Djevojka u vlaku’, roman je objavljen u Americi s prvom nakladom od 300.000 primjeraka, nadmašivši ubrzo svaki rekord prodaje i boravka na vrhu ljestvica. Izdavačka prava do sada su prodana u više od 30 zemalja, a filmska prava otkupio je Steven Spielberg.

Iz tiska:

“Inteligentan triler s majstorskim obratima.”
Karin Slaughter

“Zamršen ljubavni trokut, ali i mnogo više od toga. Nećete znati kome možete vjerovati sve do potpuno neočekivanog kraja.”
Gillian Flynn

“Malo je dobrih knjiga, a ovo je jedna od njih.”
Kontinent

O autoricama:

Triler ‘Ona između nas’ je prvijenac ženskog spisateljskog para Hendricks i Pekkanen. Greer Hendricks je bivša urednica u velikoj izdavačkoj kući u New Yorku, a Sarah Pekkanen je autorica sedam uspješnih romana. Hendricks i Pekkanen već rade na novom romanu, također psihološkom trileru.

[izvor informacije Znanje]