Znanje 2018. godinu završava novim romanom iz pera Kristin Hannah, nagrađivane američke spisateljice romana ljubavno-obiteljske tematike. Toplina i neposrednost njezinih priča te uvjerljivo psihološko portretiranje likova donijeli su joj svjetski uspjeh i omiljenost kod čitatelja. U izdanju Znanja dosad su objavljeni njezini romani Zimski vrt, Boje istine, Posljednji ples leptira, Slavujeva pjesma, Ulica krijesnica te najnoviji Kao zvijezda u noći. Knjiga Kao zvijezda u noći u prijevodu Mirjane Valent emocionalno je kompleksan, dirljiv roman o ljubavi, majčinstvu, gubitku i novim počecima koji nas podsjeća da je ljubav najmoćnija životna sila. Knjiga je dostupna u svim knjižarama po cijeni od 129 kn.

Više o knjizi:

Tully Hart uvijek je bila veća od života, žena koju vode veliki snovi i muče sjećanja na bolnu prošlost. Nepobjediva je do trenutka kada joj umire najbolja prijateljica Kate Ryan, a poslije toga se njezin brižljivo uređeni život i privid sigurnosti ruše kao kula od karata. Tully pokušava održati obećanje dano Kate na samrtnoj postelji – da će uvijek biti pri ruci Kateinoj djeci – ali što ona zna o majčinstvu i o tome kako se brinuti za druge ljude?  

Šesnaestogodišnja Marah Ryan shrvana je majčinom smrću. Njezin otac Johnny očajnički nastoji održati obitelj na okupu, ali gubi dodir s Marah koja je potonula u svoju tugu. Čini se kao da joj nitko i ništa nisu važni… sve dok se ne zaljubi u mladića koji joj vraća osmijeh na lice i odvodi je u svoj opasan, mračan svijet.

Dorothy Hart – hipijevka koja se nekoć nazivala Oblak – u središtu je Tullyne tragične prošlosti. Dorothy se želi iskupiti i napokon biti majka svojoj kćeri, ali da bi u tome uspjela, mora se suočiti s najmračnijim strahovima i razotkriti ružne tajne iz vlastite prošlosti.

Dok Tully tone u ovisnost o lijekovima i alkoholizam, Marah se potuca po skvotovima, a Dorothy ne pronalazi način da se približi kćeri, čini se da su svi jedni za druge nepovratno izgubljeni. Sve dok još jedan tragičan događaj ne promijeni sve…


Nakon hvaljenog romana Djevojka sa svim darovima, ugledni britanski autor proze i stripova M. R. Carey, donosi jezovitu i dirljivu priču prepunu napetosti, skrivenih tajni i emocija koja će vam još dugo nakon čitanja ostati u mislima. Novi autorov roman Iskupljenje u Fellsideu u prijevodu Lidije Toman zadovoljit će apetite svih ljubitelja nadnaravnih horrora pričom o najstrašnijem ženskom zatvoru u cijeloj Europi, koji se nadvija nad sumornim jorkširskim pustopoljinama, u kojem čak i zidovi šapću. M. R. Carey radi stripove za izdavačke kuće DC i Marvel, uključujući X-men i Fantastičnu četvorku. Napisao je i nekoliko romana,  dok je prema predlošku njegovog romana Djevojka sa svim darovima snimljen film sa Gemmom Aterton i Glenn Close u glavnim ulogama. Knjiga Iskupljenje u Fellsideu je u izdanju KDS biblioteke dostupna u knjižarama Znanje, na kioscima Tiska i u supermarketima po cijeni od 39,90 kn.

Više o knjizi:

U požaru u kojem je izgorio stan Jess Moulson stradao je i desetogodišnji dječak koji je živio na katu iznad nje. Jess se budi u bolnici, sa strahovitim ozljedama i ožiljcima i izgubljenih sjećanja na tu večer koja joj je protekla u heroinskoj magli. Kad je svi oko nje, kao i mediji, obilježe kao ubojicu djeteta, obavija je strašan osjećaj grizodušja, pa ona i sama počne u to vjerovati.

Osuđena je na Fellside, najveći, najstrašniji ženski zatvor u cijeloj Europi, koji se nadvija nad sumornim jorkširskim pustopoljinama. Fellside je mjesto gdje čak i zidovi šapću. Međutim, Jess u zatvorskoj ćeliji neće biti sama. Iz tamnih i hladnih zidova ćelije proviruje neočekivan posjetitelj – duh desetogodišnjeg dječaka koji nosi poruku  za Jess. On treba njezinu pomoć – i neće odustati dok je ne dobije. Hoće li ga ona poslušati?

Preostali romani objavljeni u KDS biblioteci u prosincu su Crvena kobra (Rob Sinclair), Zaslužili su ubojstvo (Peter Swanson), Dražesna zvijer (Elizabeth Hoyt) i Kad se uplete ljubav (Julie James).

[izvor informacije Znanje]