30/12/2018

Uz čaroban Bachov ‘Magnificat’ i u čast novih orgulja

Uvijek inspirativan Ansambl Antiphonus, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, donosi originalne interpretacije klasičnih remek-djela koje su ‘ono nešto više od same glazbe’, a za ulazak u Novu 2019. godinu, iz svoje su glazbene kutijice ‘izvukli’ veličanstven program. Pod ‘božanskim’ svodom Crkve sv. Katarine, u nedjelju 30. prosinca u 20 sati, posve u blagdanskom ruhu, Antiphonusovci će u punom dvanaesteročlanom sastavu promrznutu publiku ugrijati čarobnim ‘Magnificatom’ Johanna Sebastiana Bacha i ‘Dixit Dominusom’ majstora češkog baroka J. Dismasa Zelenke, i to uz pratnju cijele ‘reprezentacije’ instrumentalista te izvrsnog Pavla Mašića na novim crkvenim orguljama.

Ansambl Antiphonus ; Fotografiju ustupila IC

„..Svjetlo na prosvjetljenje naroda sjaji osobito u Božićno vrijeme, to jest poslije Božića. I tako, poslije Adventa, ali najljepšeg, dolaze i najblistaviji koncertni programi da nam okrune kraj godine i razgale srca u razdoblju slatke prednovogodišnje dokolice. Antiphonus i ove godine za vas priprema poseban program – ‘Magnificat’ Johanna Sebastiana Bacha, ‘Dixit Dominus’ majstora češkog baroka Jana Dismasa Zelenke, a za uvertiru, i to iz Bachove kantate ‘BWV 29’, kao izvjesni Te Deum za proteklu godinu, ali i u čast novim orguljama na kojima će svirati Pavao Mašić.

Uz Antiphonus u punom dvanaestoroglavom sastavu pridružuju nam se i naši dragi prijatelji instrumentalisti, kako bi vas zagrijali najboljom glazbom koju sebi i bližnjima možete staviti pod bor 30. prosinca“, najavio je dugoiščekivan koncert maestro Fačini.

Ulaznice se mogu kupiti na samom ulasku u Crkvu sv. Katarine, sat vremena prije početka koncerta, i to po redovitoj cijeni od 80 kuna, za studente, grupe i umirovljenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga i prijatelje Ansambla.

[izvor informacije Iva Cikojević]