Jučer se u Zagrebu odvio spektakl koji je oduševio publiku. I odrasli i mališani su uživali u predstavi koju će zasigurno još dugo pamtiti.

Predstava je publiku vratila tri tisuće godine prije radnje Oel ngati kameie“ koja se odvija u filmu James Camerona, Avataru.

Priča o borbi naroda Na’vi s posljednim Torukom ispričana je kroz  koreografirane vratolomije savršeno uigranih plesača i upečatljive instalacije. Na pozornici su se izmjenjivali “Dream Catcher“ visok trinaest metara, zmaj koji pokriva 20 metara kvadratnih, Toruk s rasponom krila od 12 metara, šestonogo mitsko biće, te brojne lutke koje su djeci bile posebno zanimljive.

Fotografiju ustupio XoXo

Kako bi dočarali mitski svijet Pandore, pozornica je oživljavala sa zadivljujućim animacijama koje su dočaravale slapove, valove, potrese ili pak lavu.

Cijela predstava se odvija na Na’vi jeziku, a narator na engleskom upozaje publiku s detaljima radnje. Kako bi publici bilo lakše pratiti predstavu, na pozornici su postavljeni ekrani s hrvatskim titlovima.

Ako još niste pogledali ovu jedinstvenu predstavu, još imate priliku. TORUK – The First Flight bit će postavljen u Areni Zagreb još 8. prosinca u 15.30 i 19.30 sati te 9. prosinca u 15.30 sati, a karte se mogu osigurati putem sustava Eventim.

U nastojanju da doživljaj publike podignu na potpuno novu razinu i što više ju uključe u performans, lansirana je i mobilna aplikacija TORUK – The First Flight, prvu takve vrste.  Aplikacija je napravljena u suradnji s dugogodišnjim tehnološkim partnerom SAP-om, a cjelokupno iskustvo diže na jednu novu razinu te omogućuje publici da bude dijelom akcije prije, tijekom i nakon same predstave.

Iva Brčić