A sad nešto drugačije za advent

ANICA TOMIĆ USMENI SPOMENIK

12. prosinca, s početkom u 22 sata, na gradskim ulicama zagrebačkoj publici premijerno predstavljamo projekt Usmeni spomenik, u režiji Anice Tomić i dramatizaciji Jelene Kovačić. Ovaj nesvakidašnji umjetnički happening, nastao po predlošku knjige Usmena povijest homoseksualnosti u Hrvatskoj, predstavlja pionirski pokušaj dokumentiranja životnih okolnosti pripadnika seksualnih manjina u vremenima prije suvremenog aktivizma te prije otvorene, javne borbe za osnovna ljudska prava kakva ih danas poznajemo. Izvedba u formi turističke šetnje, prateći poetiku knjige, kroz intimni pristup pripovjedača i vodiča Adriana Pezdirca publiku upoznaje s fragmentom velike usmene povijesti, događajima i pričama o životima seksualnih i rodnih manjina u vremenu od represivnih 1950-ih pa sve do danas. Ne propustite biti aktivnim sudionicima ovog nesvakidašnjeg happeninga u produkciji DOMINA!

Broj mjesta za izvedbu je ograničen, a ulaznice, još uvijek, možete kupiti u uredu Domina, Petrinjska 38 u Zagrebu radnim danom od 8 do 16 sati. Telefon: 01 3830 019

Ali to nije sve!

ANA KREITMEYER ‘SVE ČETIRI ZA JEDNO. NA RUBU DODIRA I KAOSA’

DOMINO izvedbenu sezonu zaokružuje 13. prosinca, s početkom u 20 sati i adresom u Teatru &TD, zagrebačkom premijerom  plesne predstave Sve četiri zajedno. Na rubu dodira i kaosa Ane Kreitmeyer. Predstava nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić, a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacije koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja, odustajanja te otpora. Kako promišljati ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

Ana Kreitmeyer, ovogodišnja laureatkinja Nagrade hrvatskog glumišta u kategoriji plesne predstave za izvedbu ‘Tamo vani i ovdje unutra’, plesna je umjetnica izvođačica i autorica. Njezin interes za tijelo vidljiv je kroz različite prakse, od izvođačke do koreografske, od pedagoške do društvene. Od 2003. djeluje kroz kolektiv BADco. – najviše izvođački, ponekad koautorski i koreografski, pritom producirajući niz predstava i drugih radova, poput performansa, simpozija, prezentacija, instalacija, predavanja, radionica.

Projekt je nastao u koprodukciji s festivalom Perforacije i u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu – Teatrom &TD, Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske, Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika i Wiesenburg-Halle iz Berlina, a podržan je od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti na blagajni kazališta svaki dan (osim nedjelje) od 11 do 13 sati i dva sata prije početka predstave. Blagajna: 01 4593 510

Veselimo se vašem dolasku na ova dva iznimna kulturna događaja! :))

[izvor informacije Domino]