Creed II
Creed II (2018.)
Redatelj: Steven Caple Jr.
Glumci: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Dolph Lundgren
Žanr: drama, sportski
Trajanje: 129 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Adonis Creed će morati uskladiti život između osobnih obveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje obitelji samo ga još više motivira za borbu u ringu. Rocky i Adonis suočit će se sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od obitelji. CREED II će nam pokazati što nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar – bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti. Michael B. Jordan i Sylvester Stallone reprizirat će svoje uloge kao Adonis Creed i Rocky Balboa. CREED II nastavak je Rocky sage i nastavak filma ‘Creed: Legenda je rođena’ iz 2015. godine koji je zaradio preko 170 milijuna dolara na kino blagajnama širom svijeta.

Creed II – Facebook
Creed II – IMDb


Bitka svih bitaka
The Bombing / Air Strike (2018.)
Redatelj: Xiao Feng
Glumci: Bruce Willis, Ye Liu, Bing Bing Fan, Adrien Brody
Žanr: akcijski
Trajanje: 126 minuta
Država: Kina

Sadržaj:
Tijekom II.Svjetskog rata, u nemogućim uvjetima, nedostatku sredstava, oružja i iskustva, Kinesko ratno zrakoplovstvo hrabro se borilo protiv snažne Japanske carske vojske. Zapovjednik Američkih zračnih snaga Jack Johnson (Bruce Willis) ne samo da obučava Kineze kako da se bore protiv Japanaca, nego predvodi vlastitu eskadrilu protiv vrsno obučenog japanskog ratnog zrakoplovstva. U međuvremenu, japanski se špijun uvlači u Chongqing pod krinkom izbjeglice te pokuša ukrasti kineske ratne planove, uzrokujući tako veliku štetu.

Bitka svih bitaka – www.rottentomatoes.com
The Bombing / Air Strike – IMDb


Colette
Colette (2018.)
Redatelj: Wash Westmoreland
Glumci: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinsom, Fiona Shaw
Žanr: biografija, drama, povijesni
Trajanje: 111 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Nakon što se udala za uspješnog parižanina poznatog pod imenom „Willy“ (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Pariz – mjesto gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja. Film je režirao Wash Westmoreland („Još uvijek Alice“), a napisali Westmoreland, Richard Glatzer i Rebecca Lenkiewicz.

Colette – Facebook
Colette – IMDb


Asterix: Tajna čarobnog napitka – sink
Asterix: The Secret of the Magic Potion / Astérix: Le secret de la potion magique (2018.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Alexandre Astier, Louis Clichy
Glumci: Mario Petreković, Baby Dooks, Pero Juričić, Željko Duvnjak, Duško Valentić
Žanr: animirani
Trajanje: 85 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
TAJNA ČAROBNOG NAPITKA je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i Obelixom kreće u potragu za mladim druidom kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu. Na filmska se platna vraćaju Asterix i Obelix, dva najveća strip junaka i galska heroja, koji donose prepoznatljiv humor u kojem će uživati i klinci i odrasli.

Asterix: Tajna čarobnog napitka – www.asterix.com
Asterix: The Secret of the Magic Potion / Astérix: Le secret de la potion magique – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]