07/12/2018to08/12/2018

Premijera predstave “La huesera La trappera La loba“, Irene Mikec održat će se u petak, 07. prosinca 2018., s početkom u 20:00 sati u MM Centru Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska 25. Reprizna izvedba slijedi u subotu, 08. prosinca, u isto vrijeme.

Radom na plesnoj predstavi “La huesera La trappera La loba”, Irena Mikec otvara novi tematski ciklus koji se bavi ženskom prirodom, potencijalima, suradnjama i procesima. Ostajući vjerna introspektivnim pristupima u kreativnom procesu, ovim radom naglašava organsko i intuitivno te propitkuje izvornu žensku prirodu i njene potencijale. Osvrčući se na, i inspirirajući se knjigom Clarisse Pinkole Estés “Žene koje trče s vukovima”, bavi se osluškivanjem i izvlačenjem pramotivacije za kretnju, usuđuje se direktno i očito zaroniti u arhetipove i simboliku ženske prirode. Konteksti kontinuirane borbe za vidljivost, priznatost, vrednovanje, jednake uvjete i prilike tjeraju nas na trošenje energije i resursa na van, na politiku, na odnose. Ovim radom postavljamo si pitanje i dajemo si dopuštenje pogledati na unutra, uložiti u bavljenje intuitivnim, posvetiti se slojevitim i vijugavim putevima podsvijesti i otkrivati vlastititu prirodu i nasljeđe. Proučavamo kojim smo tokovima i tragovima došli do ovog mjesta na kojem smo i koje simbole otkrivamo i želimo slijediti dalje.

Koreografija: Irena Mikec
Izvedba: Ema Kani, Eleonora Magdalena Vrdoljak, Vladimira Šančić
Zvuk/Svjetlo: Bojan Gagić
Ilustracija: Marko Gutić Mižimakov
Produkcija: KOREOKROJ 2018

Ulaznice možete kupiti na blagajni MM Centra prije početka predstave po cijeni od 40,00kn , a rezervacije se vrše na e-mail: koreokroj@gmail.com

[izvor informacije Nina Kunek]