Noć vještica
Redatelj: David Gordon Green

‘Noć vještica’ preživjela je 40 godina i dobila svoj obljetnički film s povratkom sada četrdeset godina starijeg Michaele Myersa na početno mjesto zločina. John Carpenter se najvjerojatnije zasitio variranja filmova na ovu temu, a snimljeno ih je nakon prvoga još devet, tako da ovaj jedanaesti ne donosi ništa novo, ali zato u završnici ostavlja mogućnost snimanja još jednog (pa onda još jednog…) nastavka, što će producenti (i vlasnici autorskih prava) u dogledno vrijeme iskoristiti kako bi podsjetili nove generacija fanova horora na ovu franšizu.

Noć vještica ; Fotografiju ustupio Cineplexx

Od stare glumačke ekipa tu je jedino Jamie Lee Curtis u ulozi Laurie Strode koja se još uvijek nije oslobodila noćne more iz prve ‘Noći vještica’ kada je njezin brat Michael krenuo u ubilački pohod. Laurie je sada baka s kojom kćer, zajedno sa svojom obitelji, ne želi imati posla jer ju je u djetinjstvu istraumatizirala brigom i svakodnevnim drilanjem kako preživjeti u slučaju da se Michael Myers opet pojavi u njihovom gradiću. A u psihijatrijskoj ustanovi dvoje istraživačkih novinara žele stupiti u kontakt s Michaelom koji četrdeset godina nije progovorio ni riječ. Njegov liječnik također ga proučava i najradije bi ga pustio u prirodni okoliš da vidi njegovo ponašanje. A što se se uskoro i dogoditi, jer Michael Myers bježi i dolazi u svoj rodni gradić upravo na Noć vještica…, a za njim kreću novinari, psihijatar i predstavnici medija željni senzacija.

Najnovija ‘Noć vještica’ prikazuje medijsko relativiziranje serijskih ubojica, koji za njih više postoji kao vijest nego kao prijeteća stvarnost koja se može dogoditi svakom tko se nađe na putu takvom poremećenom tipu. Solidan horor i ništa više od toga.

O prvoj ‘Noći vještica’ (1978.) Johna Carpentera možete više saznati na sljedećem LINKU.

Redatelj David Gordon Green (rođen 1975. godine) radi televizijske serijale kao i žanrovski različite igrane filmove od kojih možemo spomenuti ‘Snaga je u meni’ (Stronger; 2017.), ‘Our Brand Is Crisis’ (2015.), ‘Manglehorn’ (2014.), ‘Joe’ (2013.), ‘Princ Avalanche’ (2013.), ‘The Sitter’ (2011.), ‘Your Highness’ (2011.), ‘Pineapple Express’ (2008.), ‘Snow Angels’ (2007.), ‘Iza vanjštine’ (Undertow; 2004.), ‘All the Real Girls’ (2003.) i ‘George Washington’ (2000.).

Robert Jukić, Zagreb, 24.11.2018.

Informacije o filmu:

Halloween (2018.)
Blumhouse Productions, Miramax, Night Blade Holdings, 2018.
Trajanje: 106 min.
Format: 2.39 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Atmos
Glume: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney, Nick Castle, Haluk Bilginer, Will Patton, Rhian Rees, Jefferson Hall, Toby Huss, Virginia Gardner, Dylan Arnold, Miles Robbins, Drew Scheid, Jibrail Nantambu

Film je pogledan u zagrebačkom CineStar Branimir

Noć vještica – Movie Site
Halloween – IMDb

Novi 'Halloween / Noć vještica' – 100 milijuna gledatelja u prvih 6 dana prikazivanja u svijetu, >http://film-mag.net/wp/?p=37335. Fotografije ustupio Editus

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 25. listopada 2018.