Danas počinje najbolji advent u Europi – Advent u Zagrebu: Paljenje lampica na Zrinjevcu i otvorenje Ledenog parka, najvećeg klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe!

subotu, 1. prosinca 2018. svečano će biti otvoren Advent u Zagrebu – blagdanska bajka koja je Zagrebu već tri godine zaredom donijela titulu najbolje adventske destinacije u Europi.

Fotografiju ustupio www.adventzagreb.com

U 18 sati počinje glazbeno-scenski programLedenom parku, inspiriran Šumom Striborovom Ivane Brlić Mažuranić. Na otvorenju, koje režira Anja Maksić Japundžić, nastupit će klizački klub Pahuljice, uz posebne goste – Lanu Petranović i Antonija Souza Kordeiru, trenutno najnagrađivaniji hrvatski klizački par. Otvorenje Ledenog parka obilježit će i vatromet, koji će upotpuniti blagdansku radost na Trgu kralja Tomislava!

Ove godine Ledeni park bit će inspiriran Ivanom Brlić Mažuranić, a posebno će zanimljive biti ograde ilustrirane radovima dizajnerice Jasmine Dupalo i tima Bee buro-a. Šuma Striborova nit je vodilja našeg uređenja, pa će tako i pozornica biti uređena u toj temi, ističu organizatori, te dodaju: Ove godine imamo 21 ugostitelja s fantastičnom gastronomskom ponudom. Posebnost ponude na Ledenom parku su delicije iz različitih krajeva, kako Hrvatske, tako i drugih zemalja! Ledeni park poznat je po svojoj ponudi je street sarme, švicarskog raclette sira, palačinki, fritule, vučena svinjetina, belgijskih palačinki, gulaša u kruhu, germknedli, fritula sa čvarcima i prženim lukom, burgera, Chuck Norris i Bruce Lee hot dogova. Neki od noviteta gastro ponude su jabuke u šlafroku, riblji burger, viška pogača, sendvič od vučene janjetine, pita od jabuke s cimetom, gulaš od veprovine ili janjetine, olito, grašnjaci i brojna druga iznenađenja!

Tomislavac ; Fotografiju ustupila Katapult promocija

Ledeni park nastavlja suradnju s Hrvatskim željeznicama – Putničkim prijevozom. Svi putnici ostvaruju popust na klizanje u jutarnjim terminima, a HŽPP daje popust od 50% na povratne željezničke karte iz svih hrvatskih gradovaUlaznice za klizanje mogu se kupiti na www.ledenipark.hr.

Istoga dana u 19 sati na Zrinjevcu počinje glazbeni program povodom svečanog otvorenja Adventa na Zrinjevcu, događanja koje je pred 8 godina bilo jedan od pokretača zagrebačke adventske priče. Nekoliko desetaka tisuća bijelih lampica i ove će godine odjenuti Zrinjevac u posebno blagdansko ruho. Paljenje lampica očekuje se oko 19 sati i 45 minuta. Na otvorenju Adventa na Zrinjevcu nastupit ćeMate Grgat, Valerija Nikolovska & Kristijan Beluhan feat. Adventure in the Hood.

Ove godine zrinjevački Glazbeni paviljon bit će u središnju brojnih događanja, prvenstveno koncerata, koji su od njegovog postavljanja bili sastavni dio gradskog života Zrinjevca. Organizatori ističu novosti u glazbenom programu: Subotom i nedjeljom ujutro na Zrinjevcu ove godine želimo oduševiti sve ljubitelje klasične glazbe i blagdanske atmosfere, stoga ćemo organizirati koncerte klasične glazbeSvakodnevno, na Zrinjevcu imamo dva koncerta u Glazbenom paviljonu, koji započinju u 18, odnosno 20 satiAdvent na Zrinjevcu nudi i zanimljiv dječji program, također u znaku Ivane Brlić Mažuranić. Petkom i subotom od 17 do 18:30 sati, pas Bundaš čitat će Priče iz davnina, a nedjeljom organiziramo adventska druženja za djecu uz priče i glazbu.

Ove godine Zrinjevac će biti središtem 19 ugostiteljskih kućica s biranom ponudom, a od kojih su 2 humanitarne te prikupljaju sredstva za pučke kuhinje u Vukovaru i Zagrebu. Uz to, značajan fokus Adventa na Zrinjevcu su i vrijedni obrtnici, poglavito čuvari tradicije, koji ove godine nude svoje prigodne rukotvorine u 25 suvenirskih adventskih kućica. O gastronomskoj ponudi na Zrinjevcu govore delicije koje će ugostitelji iz svih dijelova Hrvatske spremati: germknedle, sarme, domaće kobasice, pohani picek, mlinci, buncek u kiselom zelju, morski specijaliteti, raclette sir, domaće štrudle i pite, fritule i palačinke, samo su neki detalji bogate lepeze mirisa i okusa.

Advent na Zrinjevcu i Ledeni park ostaju otvoreni do 6. siječnja, a već je sada u najavi poseban doček nove godine, na obje lokacije. Više informacija na Facebook i Instagram kanalima događanja (@AdventNaZrinjevcu i @LedeniPark)

Projekte organizira Katapult promocija, u suradnji i uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

[izvor informacije Katapult promocija]