Čovjek koji je ubio Don Quijotea
The Man Who Killed Don Quixote (2018.)
Redatelj: Terry Gilliam
Glumci: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgard
Žanr: Avantura, drama, komedija
Trajanje: 133 minuta
Država: Španjolska

Sadržaj:
Priča se zbiva u današnjoj Španjolskoj. Junak filma je redatelj Toby koji u Manchi snima reklamu i tamo se nađe zarobljen u divljim iluzijama starog španjolskog proizvođača cipela koji vjeruje da je Don Quijote. U svojim komičnim avanturama, Toby je prisiljen suočiti se s tragičnim posljedicama filma koji je snimio u mladosti – filma koji je zauvijek promijenio nade i snove malog španjolskog sela. Može li Toby izmijeniti i povratiti svoju humanost? Može li Don Quijote preživjeti svoje ludilo i neizbježnu smrt? Ili će ljubav pobijediti sve? Avanturistička komedija redatelja Terryja Gilliama, poznatog po hitovima ‘Leteći cirkus Monthyja Pythona’ i ’12 majmuna’.

Čovjek koji je ubio Don Quijotea Movie Site
The Man Who Killed Don Quixote – IMDb


Robin Hood
Robin Hood (2018.)
Redatelj: Otto Bathurst
Glumci: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Eve Hewson, Jamie Dornan
Žanr: Akcijski, avantura
Trajanje: 116 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nova verzija Robina Hooda će prikazati mlade dane poznatog pljačkaša i otkriti detalje koji su Robina (Egerton) potakli da se izvan zakona bori za malog čovjeka. Kao mladić pun ideala odlazi u križarski rat, tamo doživljava samo razočaranja, ali postaje iskusni ratnik. Po povratku ga oneraspoloži što je njegova zemlja zapala u korupciju, čemu se mora suprotstaviti. Robin i njegov zapovjednik (Foxx) tada podižu bunu protiv korumpiranog kralja u ovoj uzbudljivoj akcijskoj avanturi prepunoj eksplozija, ludih scena borbi te bezvremenske romantike. Ovaj epski lopov i ratnik već cijelo stoljeće tjera filmaše da osmišljavaju nove priče o njemu. Scene ovog filma su snimane u Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući redatelju Ottu Bathurstu, koji je Dubrovnik izabrao između deset svjetskih lokacija.

Robin Hood – Movie Site
Robin Hood – IMDb


Bez dlake na jeziku
Empowered / Sin rodeos (2018.)
Redatelj: Santiago Segura
Glumci: Maribel Verdú, Diego Martín, Toni Acosta
Žanr: komedija
Trajanje: 87 minuta
Država: Španjolska

Sadržaj:
Paz vodi naizgled savršen život. Ima posao, obitelj, prijatelje… ali postoji više stvari u njenoj okolini koje joj smetaju. Osjeća se zagušeno, ali ne usudi se izraziti svoje osjećaje. Nakon što se jedan dan podvrgne neobičnoj terapiji, sve se naglo promijeni – Paz najednom počne svima govoriti sve ono što misli, iskreno, bez ijedne dlake na jeziku. Kako bi vaš život izgledao kad biste govorili sve što mislite?

Bez dlake na jeziku – www.movienco.co.uk
Empowered / Sin rodeos – IMDb


Još si tu
I Still See You (2018.)
Redatelj: Scott Speer
Glumci: Bella Thorne, Dermot Mulroney, Richard Harmon
Žanr: triler
Trajanje: 98 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Devet godina nakon apokaliptičkog događaja koji je ubio milijune ljudi, svijet progone duhovi. Roni (Thorne) prima prijeteću poruku s druge strane. Udružujući snage s misterioznim kolegom iz razreda, Kirkom, Roni se upušta u svijet sjena koji zamagljuje granice između živih i mrtvih – i počinje očajnu utrku protiv vremena kako bi zaustavila lukavog ubojicu. Bella Thorne zvijezda je ovog romantičnog nadnaravnog trilera.

Još si tu – Wikipedia
I Still See You – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]