Bestseler Sunday Timesa

Sharon Bolton
Voli me, ne voli me

Broj stranica: 424
Vrsta uveza: meki/KDS
Prevela s engleskoga: Sabine Marić
ISBN (meki): 978-953-343-771-2
Cijena: 39,90 kn

O knjizi:

Poznati ubojice imaju svoje klubove obožavateljica. Hamish Wolfe je kirurg osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog otmice i ubojstva triju mladih žena. Privlačan je, karizmatičan i vrlo uvjerljiv te svakodnevno prima bezbroj ljubavnih pisama. Njegove obožavateljice uvjerene su da je nevin i da je upravo on muškarac iz njihovih snova.

Maggie Rose nije jedna od tih žena. Ona je uspješna odvjetnica i slavna autorica krimića temeljenih na stvarnim događajima, koja živi povučenim i pomalo tajanstvenim životom, a preuzima samo one slučajeve u kojima može pobijediti. Hamish je želi kao svoju odvjetnicu koja će mu promijeni sudbinu. Ona misli da je imuna na šarm takvog muškarca, ali zna li doista s kim ima posla ovaj put?

Ovo nije samo priča o serijskom ubojici. Ovo je priča o ženama koje su opsjednute ubojicama i koje ih vole zbog onoga što su učinili – a ne unatoč tome. Bolton nas uvodi u svijet u kojemu se žene čak udaju za ubojice dok su ovi još uvijek u zatvoru. Može li Maggie postati jedna od njih?

Boltoničin novi naslov pokazuje autoricu koja zna kako navesti čitatelje na reakciju. Glavna junakinja Maggie Rose možda ne uspijeva održati profesionalnu distancu kao što bi to učinili drugi odvjetnici, a lik Hamisha Wolfea šarmantan je i zastrašujući muškarac koji tvrdi da je nevin premda se takvim ne doima. Temeljno pitanje zbog kojeg će čitatelji gutati stranice ove knjige jest: Hoće li Maggie otkriti istinu?

Iz tiska:

„Senzacionalno.“
Tess Gerritsen

»Uvuče pod kožu i ne da vam mira.«
Paula Hawkins, autorica bestselera ‘Djevojka u vlaku’

»Zbog domišljatosti kojom izaziva i nadmudruje čitatelja, podsjetit će vas na Agathu Christie.«
The Sunday Time

»Originalno putovanje u svijet izopačenih umova.«
The Independent

»Sharon Bolton ništa ne prepušta slučaju i upravo se zato ne smije previdjeti nijedan detalj niti ijedna nijansa u njezinoj jezovitoj priči o vrhunskom manipulatoru.«
Kirkus Review

»Krajnje napeto. Sjajno, nepredvidljivo čitalačko iskustvo.«
The Sunday Express

O autorici:

Sharon Bolton (1960.) suvremena je britanska spisateljica trilera koja objavljuje i pod imenom S. J. Bolton. Dobitnica je nagrada „Gold Dagger“ za roman ‘Blood Harvest’ i „Mary Higgins Clark“ za roman ‘Awakening’ (obje 2010). Dosad su u izdanju Znanja objavljeni njezini romani ‘Krvava žetva’ (2015) koji je proglašen najboljim prvijencem na britanskom Amazonu i ‘Male prljave laž’i (2017).

Prolog trilera ‘Voli me, ne voli me’ sastoji se od triju pisama: prvo je Hamish napisao „svojoj ljubavi“, drugo je napisao odvjetnici Maggie u kojemu je moli da preuzme njegov slučaj, a u trećemu Maggieina književna agentica odbija Hamishovu molbu. Bolton je u ostatak knjige utkala različita pisma i novinske isječke koji služe kao „dokazni materijal“. Već s prvim pismima počinje nas kopkati sumnja u Hamishovu nevinost. Hamish je mnogo romantičniji nego što bi se moglo zaključiti prema njegovoj profesionalnoj pojavi. Doima se kao čovjek s dva lica, dvije osobnosti. Zar to nisu dobre osobine za serijskog ubojicu?


Monica Wood
Dječak kakvog nema

Žanr: drama s elementima komedije
Broj stranica: 336
Vrsta uveza: KDS meki
Urednica: Mirna Šimat
Prevoditeljica: Morana Šimat
ISBN : 978-953-343-775-0
Cijena: 29,90 kn

O knjizi:

Gospođica Ona Vitkus živjela je povučenim i ni po čemu iznimnim životom, s pomno skrivenim tajnama i mukama. U svakom slučaju tako je bilo dok nije naišao on, čudnovati dječak opsjednut Guinnessovom knjigom rekorda, poslan da joj svake subote pomaže oko kuće. Ona ima 104 godine, on samo 11.

Dječak svojom znatiželjom i zaraznim zanosom razbija njenu pomalo čangrizavu, nepovjerljivu čahuru i uspijeva je natjerati da govori o sebi, da se prisjeti dalekih litavskih korijena, pa čak i da pokuša oboriti rekord »najstarijeg vozača s valjanom vozačkom dozvolom«. I malo pomalo, premda se u drugom stoljeću života nije nadala novim prijateljstvima, Ona shvaća da je potpuno očarana tim dječakom.

Rastuži je kad se on jedne subote ne pojavi. Ni one poslije.
Naposljetku joj na vrata pokuca nepoznati muškarac.
Quinn, dječakov otac, došao je dovršiti posao koji je započeo dječak…

Iskričava priča o starici i osebujnom dječaku – o nesvakidašnjem prijateljstvu koje će dotaknuti svakog člana dječakove otuđene obitelji.

»Knjiga zbog koje ćete gutati suze, ali sa smiješkom.«
Shelf Awareness

»Ovo je knjiga ganutljive ljepote. Autorica je uspjela napisati remek-djelo.«
Bookreporter

»Istančana proza Monice Wood zrači toplinom, a glavni likovi istodobno su i dobrice i puni mana. Autoričino uživljeno pripovijedanje zagrijat će srce, nasmijati i razgaliti svakog čitatelja.«
The Guardian

O autoru:

Monica Wood nagrađivana je autorica bestselera i memoara, rođena u irskoj katoličkoj obitelji u Maineu u Novoj Engleskoj. Uz pisanje nastupa kao pjevačica te je proputovala državu pjevajući džez, country, pop i gospel. Živi u Maineu sa suprugom. Roman ‘Dječak kakvog nema’ (The One-in-a-Million Boy) dosad je doživio 19 izdanja diljem svijeta.


Sarah Morgan
Praporci u snijegu

Izvorni naziv: Sleigh Bells in the Snow
Žanr: ljubavni roman
Broj stranica: 312 (tvrdi) odnosno 320 (meki uvez)
Vrsta uveza: meki i tvrdi
Format: 123 x 190 mm odnosno 150×228 mm
Urednica: Mirna Šimat
Prevoditeljica: Lara Hölbling Matković
Lektor: /
ISBN :
meki uvez: 978-953-343-769-9
tvrdi uvez: 978-953-343-770-5
Cijena: 29,90 kn (meki) i 139 kn (tvrdi)

O knjizi:

Bilo jednom vrijeme kad je Kayla voljela Božić. Sada je, međutim, posvećenija poslu nego predblagdanskom kićenju i veselju, te iskreno jedva čeka da „najljepše doba godine“ završi. Sve dok ne dođe u očaravajuće skijalište Snow Crystal, odlučna da pridobije neodoljivog vlasnika Jacksona, doduše samo kao poslovnog klijenta. No kako Kayla i Jackson provode ugodne večeri okruženi bajkovitom, svjetlucavom snježnom scenografijom, profesionalno osvajanje doskora se pretvara u osobno. Uz pomoć lepršavih pahuljica i ječanja praporaka … bi li Jackson mogao biti taj koji će Kayli opet približiti božićnu čaroliju?

„Čisto savršenstvo – vedra, seksi i topla knjiga.“
Jill Shalvis

O autoru:

Sarah Morgan od djetinjstva je znala da želi biti spisateljica. Danas živi taj san. Pet puta je nominirana za prestižnu nagradu RITA koju dodjeljuje udruženje američkih pisaca ljubavnih romana, a tri puta je i osvojila istu nagradu. Živi s mužem i troje djece u okolici Londona.


J. R. Ward
BCB 21: Odabranica

Naziv knjige: Odabranica/Chosen
Broj stranica: 482
Vrsta uveza: meki
Prevoditeljica: Maja Klarić
ISBN: 978-953-343-777-4
Cijena: 39,90 kn

O knjizi:

Vođa Bande kopiladi, Xcor je osuđen zbog izdaje Slijepog Kralja i sad ga čeka brutalno ispitivanje i mučenička smrt od ruke Bratstva crnog bodeža. Pa ipak, uslijed života prepunog okrutnosti i zlodjela, spremno prihvaća sudbinu vojnika, žaleći jedino za gubitkom svete ženke koja nikad nije bila njegova: Odabranice Layle.

Samo Layla zna istinu koja će spasiti Xcorov život. Međutim, javno razotkrivanje njegove žrtve i nepoznatog porijekla oboje bi ih moglo izložiti opasnosti i uništiti sve što je Layli drago – čak i ulogu majke dvjema dragocjenim mladima. Rastrgana između ljubavi i odanosti, mora odnekud smoći snagu i usprotiviti se jedinoj obitelji koju ima radi jedinog mužjaka kojeg će ikada voljeti. Međutim, sve i da Xcor nekim slučajem bude pomilovan, on i Layla će se morati suočiti s još ozbiljnijim izazovom: premostiti jaz koji razdvaja njihove svjetove, a da pritom ne dovedu do još goreg rata, pustošenja i smrti.

Dok se opasni stari neprijatelj vraća u Caldwell, a otkriva se i identitet novog božanstva, ništa više nije sigurno u svijetu Bratstva crnog bodeža, čak ni prava ljubav… ni sudbine koje su se dugo vremena doimale uklesanima u kamen.

Iz tiska:

“Intenzivno i uzbudljivo štivo koje izaziva vrtoglavicu… I u ovom nastavku serijala bit ćete do srži usisani u priču i preplavljeni osjećajima koji oduzimaju dah…”
Romantic Times

„Uzbudljiv i smion biser… priča s toliko preokreta da će čitatelji još mnogo godina biti zapanjeni.“
Booklist

O autorici:

J. R. Ward autorica je bestselera New York Timesa – vampirskog serijala ‘Bratstvo crnog bodeža’ koji među obožavateljima ima kultni status. Dobitnica je prestižne RITA nagrade u kategorije najbolje nadnaravne romanse, a za tu je nagradu i višestruko nominirana. Osim ‘Bratstva crnog bodeža’, u izdanju Znanja objavljeni su i njezini romani iz serijala ‘Pali anđeli’ te očaravajuća trilogija ‘Kraljevi burbona’.


Ne napuštaj me
Chevy Stevens

Urednica: Danijela Žitković Rumbak
Prijevod: Jana Merlin
Lektura: Siniša Radiković
Broj stranica: 376
ISBN: 978-953-343-773-6 meki
978-953-343-774-3 tvrdi
Uvez: meki i tvrdi KDS
Cijena: 29,90 meki/149,00 tvrdi

Prije jedanaest godina, Lindsey Nash je usred noći pobjegla sa svojom kćerkom od nasilnog supruga alkoholičara. Proganjajući je, njen suprug Andrew uzrokovao je prometnu nesreću i završio u zatvoru, a Lindsey i njena kćer Sophie odselile su se u Dogwood Bay u Kanadi i započele svoj novi život.

Danas Lindsey vodi svoji tvrtku, a kći tinejdžerka traži svoj vlastiti put. Nakon što je Andrew pušten iz zatvora, Lindsey je uvjerena da je presjekla sve veze i ostavila prošlost iza sebe. No, proganja je stalan osjećaj da je netko promatra, prateći svaki njezin potez. U njezin je novi dom provaljen, a novi dečko napadnut. Lindsey je uvjerena da je proganja njezin bivši suprug, iako on tvrdi da se promijenio. No je li Andrew zaista postao druga osoba ili Lindsey želi nauditi netko puno opasniji?

»Uznemirujuće, neizvjesno i napeto«
Library Journal

»Napeta, često zastrašujuća priča prati Lindsey dok pokušava započeti novi život i na kraju rezultira ishodom koji nitko nije očekivao.«
Booklist

»Umješnost prikazivanja osjećaja koji se kreću između ljubavi i mržnje, kao i jeziva napetost, čine ovaj roman savršenim štivom.«
Publishers Weekly

»Očarat će vas.«
Karin Slaughter

[izvor informacije Znanje]

Novi KDS naslovi u studenom 2018.: Voli me, ne voli me; Dječak kakvog nema; Praporci u snijegu; BCB 21 – Odabranica i Ne napuštaj me, ≥http://film-mag.net/wp/?p=37693.

Objavljuje F.I.L.M.Utorak, 27. studenoga 2018.